Nem lesz olasz csapat az INL-ben

 

Az Appiano, a Gherdeina és a legutóbb visszalépő címvédő Egna után a Caldarónak sem maradt más választása, mint hogy az olasz szövetség tiltása miatt a hazai bajnokság mellett tette le a voksát az osztrák bázisú nemzetközi másodosztállyal szemben.

Ezt a csapat a honlapján jelentette be. A Caldaro közleménye az Elite A-ba nevezés okaként kizárólag az olasz szövetség minden tagjára kötelező érvénnyel vonatkozó FISG határozatot jelölte meg. Ugyanakkor klub közleménye felhívja az olasz szövetség vezetőit, hogy a körülményeket és a következményeket az osztrák szövetséggel tisztázzák, hiszen a tiltás azt követően született meg, hogy a klub már benevezett az INL-be.

Mint a Caldaro írja, a klub költségvetése annak ellenére sem lesz nagyobb, hogy az Elite A-ban indulnak majd, mivel nem akarnak adósságot felhalmozni. A céljuk továbbra is az, hogy saját nevelésű játékosaik számára a megfelelő fejlődési lehetőséget biztosítsák. “Tudjuk, hogy a csapatunk a mezőny gyengébbik feléhez fog tartozni az olasz élvonalban ? fogalmaznak ?, de ezt a lehetőséget fel akarjuk használni arra, hogy fiatal játékosaink megméressék magukat, és tovább fejlődjenek. Természetesen az anyagi lehetőségek figyelembe vételével pont ugyanúgy, mint az történt volna az INL-indulás esetében is, megteszünk mindent annak érdekében, hogy a csapatot megerősítsük. Reméljük, hogy fiatal játékosaink igyekeznek megfelelni az előttük álló kihívásnak” ? zárul a csapat közleménye.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum