Az INL-bajnok az Elite A-ba megy

   

Lassan eldől az olasz klubok külföldi indulása körüli csata. Az olasz szövetség áll győzelemre.

Az Appiano és a Gheirdeina után az INL-bajnok Egna is az olasz bajnokság mellett döntött, már csak a Caldaro tartja magát.

Mint a sportnews.bz írja, szombaton a HC Egna/Neumarkt vezetősége a körülmények mérlegelése, a szponzorokkal, sportvezetőkkel, egyesületi tagokkal folytatott konzultációk után úgy döntött, hogy az olasz élvonalba, az Elite A-ba nevez.

“Természetesen csalódottak voltunk ? nyilatkozta Ivo Visintin klubelnök a portálnak ?. Teljes mellszélességgel az INL-projekt mögött álltunk, és továbbra is meg vagyunk győződve arról, hogy számunkra ez a bajnokság lenne a tökéletes. Az olasz szövetség (FISG) döntése és a következményeként az INL-indulás megtiltása nem jó lépés, de úgy érezzük, a legfrissebb szabálymódosításokkal ezek a kérdések lezárultak.

Tiszteletben tartjuk a FISG döntését, hogy új utakra van szükség ahhoz, hogy a jégkorong vonzóbb legyen, de összességében ez azért a számunkra egy ugrás lesz az ismeretlenbe. Nagyon bízom abban, hogy a szövetség tisztségviselői a jövőben is tartják magukat a szavukhoz, és a megelőlegezett bizalmat nem rombolják le. Elsősorban a légiósokkal kapcsolatos kérdésekre gondolok, amelyet úgy kell rendezni, hogy semmilyen kiskapu ne maradhasson. Elsősorban attól tartok, hogy a kettős állampolgárok juthatnak majd könnyen korlátozás nélküli szabad játékjoghoz az Elite A-ban. Ezt néhány csapat könnyen a maga javára tudná fordítani.

Az INL bajnokaként természetesen az Elite A-ban is sikeresek szeretnénk lenni, vonzó jégkorongot akarunk nyújtani. Ennyivel tartozunk a szurkolóinknak. Néhány csapat mind pénzügyileg, mind szakmailag elérhetetlen távolságban van tőlünk, de minden ellenfelünkkel szemben szeretnénk erős, szilárd csapatként szerepelni, és minden mérkőzésünkön a győzelemre fogunk törekedni” ? zárta nyilatkozatát a klubelnök.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum