A játékospiac öt legforróbb portékája

   

Lezajlott a szabadügynök piac első rohama, megtörténtek a kivásárlások, kezdenek kialakulni az új erőviszonyok. A nagy játékosmozgásban azonban néhány kiváló játékos létszámfelettivé vált, így jelenlegi klubjuk minden valószínűség szerint túlad majd rajtuk.

A mindig jól értesült The Score szakportál nevesítette is azt az öt játékost, aki szerintük már új csapatban kezdi a következő szezont. A listán az első helyen szerepel Evander Kane, a Winnipeg 22 éves csatára. A már 30 gólos szezont is produkáló csatár neve egy éve forog közszájon, mint az egyik legesélyesebb trade alap. A 2018-ig évi valamivel több mint ötmilliót kereső csatár következő állomáshelye a Philadelphia lehet, ahol hárommillióval vannak a sapka felett ám megszabadulnának néhány fiatal és drága csatártól úgymint Luke Schenn, Brayden Schenn, Matt Read vagy Sean Couturier. Az üzletbe még simán belefér egy – két ígéretes újonc úgy mint Scott Laughton http://www.eliteprospects.com/player.php?player=76690 vagy Samuel Morin.

ekane

A sapka szorítása miatt a Flyers kézzel lábbal szabadulna a tavaly öt évre aláírt Lecavalier-tól. Az évente 4.5 milliót kereső center helyzetéről részletesen beszámoltunk már, a Flyers jelenleg 72 milliós cappel áll mindenképpen szabadulna centerétől és ezért valaki nagyon olcsón megszerezheti az egykor szebb napokat látott játékost.

A Flyershez hasonló cipőben jár a Chicago is, amely jelenleg 2.2 millióval lépi át a fizetési plafont. A Score szerint a Hawks Patrick Sharpot árulja intenzíven, aki 2017-ig majdnem hatmilliót tehet zsebre. Sharp távozásának lehetőségét két dolog is erősíti. Az egyik, hogy a Chicago két húzóembere Toews és Kane új szerződést szeretne, amelynek értelmében 12 milliót kapnának fejenként, ehhez pedig alaposan át kell alakítani a büdzsét. A másik dolog, ami Sharp távozását erősítheti, az Brad Richards leigazolása.

Tovább folytatódik a végeláthatatlan saga James Reimer és a Toronto között. A felek nem tudtak megegyezni a hosszabbítást illetően, ezért a kapus döntőbírósághoz fordult fizetése megállapítását kérve. A legegyszerűbb az lenne a Leafs számára, ha cerberusát visszaküldené az AHL-ben szereplő Manitobába. A kialakult szituációból a Winnipeg húzhat hasznot, amelyben Ondrej Pavelec nem váltotta meg a világot, viszont Reimerrel a soraiban esélyesebb lenne a közeljövőben.

A Score a listát a Boston hátvédjével, Johnny Boychukkal zárja, akivel hasonló helyzetben van a Bruins mint a Chicago Sharppal. A mackóknak még másfél milliónyi helyük sincs a plafon alatt, miközben olyan nevek várnak még szerződésre mint Reilly Smith, Torey Krug és Matt Bartkowski. Boychuknak csak egy év van a szerződéséből, ami alatt 3.36 milliót kap tehát aki második sorba védőt keres és van ennyi helye az diszkont áron megszerezheti a bekket. Ráadásul Boychuk élete legjobb szezonján van túl, így ideális célpont lehet számára Edmonton ami nemcsak a szülővárosa egyben de együtt játszhat korábbi csapattársával Andrew Ference-szel.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum