Sok kérdés feszíti a lengyeleket

 

A szövetség vezetőinek a válogatott mellé edzőt kell keresniük, és szervezniük kellene a bajnokságot is. Egyelőre leginkább csak kérdések vannak.

A lengyel hoki tesz arról, hogy az IIHF indokot találjon vb-rendezési pályázatuk elutasításához. A lemondott Piotr Halasik helyett jelenleg ideiglenesen Dawid Chwalka látja el az elnöki teendőket, akinek fontos döntéseket kellene hoznia, de közeleg a közgyűlés, ahol lehet, hogy nem őt választják meg.

Amennyiben igen, úgy jelöltje a szövetségi kapitányi posztra az orosz Szergej Puskov lesz, akinek egy egykori legendás lengyel játékos, Jacek Plachta segítene. Puskovot, aki legutóbb Fehéroroszországban dolgozott, a nemrég lemondott Zaharkin ajánlotta, Chwalka pedig szeretné megnyerni a juniorok kapitányának is.

A szövetség számos kérdésben ellentétes oldalon álló tagjai számára azonban jelenleg nem a kapitányválasztás az első, hanem a szövetség vezetésének kérdése. Így lehet, hogy nem az edzőkkel akarják kezdeni a kinevezéseket, hisz az csak újabb konfliktusokat szülne. Különben is úgy gondolják, Plachta addig el tudja látni a soron lévő feladatokat, amíg nem lesz új szövetségi kapitány.

Van még egy függő kérdés, amelyben jó lenne gyorsan lépni, ez pedig a következő évi lengyel bajnokság szervezése. Egyelőre azt sem lehet tudni, hányan indulnának, és tisztázásra vár még az az apró kérdés is, hogy ki lesz felelős a bajnokság szervezéséért és lebonyolításáért. Mivel alig több mint két hónap van hátra a startig, az idő lassan kezd szorítani, sürgető lenne valami biztosat mondani a kluboknak.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum