A 2014-es draft második napja

 

Lezajlott a játékosbörze maradék hat fordulója, amit egy nap alatt lezavartak a csapatok. Megvan az első NHL-draftos ausztrál játékos.

Még az első napon a 22. helyen a Pittsburgh Kaspari Kapanent választotta akinek az apja is megfordult az NHL-ben több mint 800 találkozó erejéig. Érdekesség, hogy a folytatásban még több olyan játékost választottak, ahol megvolt az apa-fiú kapocs. A második kör rögtön egy ilyennel kezdődött, a Buffalo azt a Brendan Lemieux-t választotta, akinek az apja a négyszeres bajnok, playoff-MVP Claude Lemieux. Az Arizona az egykori legendás bekk, Al MacInnis fiát, Ryant választotta a 47. helyen, az 56. helyen pedig a Boston azt a Ryan Donatót húzta be, akinek az apját, Ted Donatót szintén a Bruins draftolta még 1987-ben a 98. helyen.

A 63. helyen a Detroit Dominic Turgeont nézte ki magának, akinek az édesapja, Pierre Turgeon volt az 1987-es draft “egyperegyese”. A 147. helyen a Montreal azt a Daniel Audette-t szúrta ki magának, akinek az édesapja, Donald szintén terelte a pakkot a Canadiensben és több mint 700 NHL meccsen lépett jégre. Nem lehet elmenni szó nélkül elmenni a 89. választás mellett, ahol Washington volt soron. A fővárosiak azt a Nathan Walkert választották, akinek személyében az első ausztrál draftolt játékost tisztelhetjük. Ezzel ismét új ország kerülhet az NHL térképére, olyan egzotikus helyek után, mint Nigéria, Dél-Korea vagy Haiti.

Ausztrália mellett az országok szerint a következő módon alakult az idei draft. A hét körben összes 210 játékost választottak a csapatok összesen 12 országból. Természetesen a legtöbbet Kanada és az USA adta előbbi 79, utóbbi 65 játékost. A további sorrend Svédország (28), Oroszország (13), Finnország (9), Csehország (8), Svájc (2), Lettország (2) és egyet-egyet adott Dánia, Szlovákia, Németország és a már említett Ausztrália.

Az idén draftot játékosok több mint 40 ligából érkeztek az idei draftra. A legtöbb játékost az Ontario Hockey League-ből választották, szám szerint 41-et. Az OHL-t az USHL követi 39 játékossal, a harmadik helyre pedig a WHL futott be kettővel lemaradva. A negyedik helyen a svéd junior liga található, amely 27 játékost delegált a draftolt játékosok közé. Érdekes, hogy az NHL legnagyobb vetélytársa, a KHL éppen befért a TOP 10-be, amelyből hét játékost választottak a managerek.

A draft egyben legidősebb és legalacsonyabb játékosa a Nashville által választott 21 éves svéd Viktor Arvidsson, aki 1993. április 8-án született, a legfiatalabb a honfitársa Adrian Kempe, aki 1996. szeptember 13-án született és a bajnok draftolta az első körben. A legmagasabb játékos a Vancouver frissen draftolt orosz hátvédje Nyikita Trjamkin, aki már most akkora mint egy hegyomlás, hiszen 104 kilójához 201 centi tartozik. A legsúlyosabb egyéniség a Colorado által favorizált Alexis Pépin, aki 108 kilós és valószínűleg darabokra törné a Predators választottját, a legkönnyebb Joonas Lyytinent, aki mindössze 68 kilót nyom.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 3., csütörtök
U20   HUN20USA18 
augusztus 10., csütörtök
PRE   ZILSCC 
PRE 18:00 MISMIC 
PRE 18:00 NZÁFTC 
augusztus 11., péntek
PRE   POPSCC 
PRE 17:00 TOPFTC 
augusztus 12., szombat
PRE 19:00 MACVIC 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk