Ez egy hosszabb folyamat

   

A KMH Budapest női csapatának új vezetőedzője, Timo Frondelius ismertette rövid és hosszú távú céljait.

“Igazi kihívásnak tartom ezt a feladatot, és izgalommal vetem bele magam ? kezdte a Vierumakiban végzett finn-magyar edző. ? Az egész női jégkorong nagyon érdekes világ annak minden dimenziójában, így az MJSZ, OB I, OB I/B, EWHL és az egyesületek működését is. Noha még nem térképeztem fel mindent száz százalékig, mégis tapasztalok olyan dolgokat, amiknek meglátásom szerint változnia kell, ha a kitűzött célokat el akarjuk érni. A KMH-nál sok lehetőség van, az erős játékoskeret és edzői munkatársaknak köszönhetően. Kíváncsian várom, hogy a lányok milyen gyorsan tudják ezeket hasznosítani.

Olyan lehetőségeik vannak, amik a legtöbb fiú/férfi csapat közül is csak keveseknek adatik meg. Például a játékosoknak nyújtunk teljesen egyénre szabott ? a fizikai fejlettségének és terhelésnek megfelelő ? táplálkozási programot; egyéni atlétikai és koordinációs készségfejlesztéseket, amik a jégkoronggal harmonizálnak, és egyéni jeges edzéstervet. Mindezeket nem csak a felkészülés során, hanem az egész szezon alatt segítik és fokozzák a jégen nyújtott teljesítményét a lányoknak. Ezek mind olyan fejlesztések, amik a csapat érdekeit szolgálják és megalkotásukkor az egész edzői stáb, és valamennyi szakember szintén csapatként dolgozik együtt. Kineveztünk egy csapatvezetőt, Németh Viktort, aki egyben a klub és a női csapat mentális felkészítője is. Ezekre a területekre is külön figyelünk, és az ő munkája az egyéni gondolkodás, érzések feldolgozásának segítése a csapat érdekében. Emellett nagyban segít a csapat körüli napi és stratégiai fejlesztésekben. A játékos-edzők is nagy segítségemre lesznek, amikor technikai gyakorlatokat végzünk, finomítjuk az egyéni képességeket (pl.: lövés, korcsolyázás).

A célom olyan csapat létrehozása, ahol a vezetőedzői feladat leginkább az irány megmutatása, erőforrások biztosítása, gondolkodás és helyzetfelismerés elősegítése; a mindenkori mikro-menedzselés helyett. Szerintem szakmai hiba és szégyen lenne nem kihasználni azt a tapasztalatot, tudást és képességet, amit a KMH biztosít a csapatnak. Ezáltal remélem, egy olyan csapatot sikerül összekovácsolni, ahol a csapategység mindenekfelett áll. Nincsenek illúzióim afelől, hogy ez pár hét alatt megtörténne, mivel ez egy hosszabb folyamat.”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum