Mennyből a pokolba, majd vissza a mennybe

   

A keleti főcsoportdöntő ötödik meccsén így érezhették magukat Canadiens játékosai, hiszen 11 gólos mérkőzésen hozták a győzelmet a Rangers ellen a mesterhármast szerző René Bourque vezetésével.

A párharc visszaköltözött a Bell Centerbe, ahol rögtön hazai fórral indult a mérkőzés. Ám most nem kellett hét emberelőny az első gólhoz, mint az első találkozón, hiszen P.K. Subban lövésébe Alex Galchenyuk nyúlt bele tökéletesen, megszerezve a vezetést a Habsnak. A gól megtette a hatását, a piros-kékek óriási iramot diktáltak, levegőhöz sem hagyták jutni a vendégeket. Éppen ezért jött váratlanul a Rangers egyenlítő találata, amelyet az a Derek Stepan szerzett, aki állkapocstöréssel vállalta a játékot. A bekapott gól azonban nem törte meg a Montrealt, és kevesebb mint két perc elteltével Tomás Plekanec vasról bepattanó korongjával visszavették a vezetést. Az első szünetig nem csökkent a nyomás vendégeken, ám a Canadiens nem tudta növelni az előnyét.

A második harmadot a kanadai alakulat ott folytatta, ahol abbahagyta és Max Pacioretty, valamint Bourque találatával a hetedik percre megnyugtató háromgólos előnyt harcolt ki magának. A borzalmas napot kifogó, mindössze 78,9%-kal védő Lundqvistot le is rántotta Vigneault mester és a playoff során másodszor jégre küldte az újonc Cam Talbotot. A kapuscsere óriási hatással volt a vendégekre, hiszen kevesebb mint öt perc alatt ledolgozták háromgólos hátrányukat és egalizáltak. Először Rick Nash szépített, majd a visszatérő Stepan szerezte meg második gólját, végül Chris Kreider egyenlített, akinek ez volt a negyedik pontja a mérkőzésen. A fordulópont itt lehetett volna a vendégek számára, hiszen abszolút kézben tartották a meccset, így lélektanilag a legjobbkor jött Bourque második gólja Kreider találta után 58 másodperccel.

A záró húsz percben a New York volt kezdeményezőbb, ismét az egyenlítésért küzdött, ám a hetedik percben ismét érkezett Bourque, aki kettőre növelve az előnyt és végérvényesen megtörte a vendégeket. Ez volt Bourque pályafutásának első playoffbeli triplája és négy évvel Andrej Kosztyicin után ő lett az első Montreal-játékos, aki a mesterhármast ért el az egyenes kieséses szakaszban. A záró percekben a Rangers még lehozta Talbotot a szépítés reményében, ám ez nem hozott eredményt, David Desharnais üres kapus találata visszaállította a háromgólos különbséget. Folytatás pénteken hajnalban a Gardenben.

Montreal?NY Rangers 7-4 (videó)
G.: Bourque (3), Galchenyuk, Plekanec, Pacioretty, Desharnais ill. Stepan (2), Nash, Kreider

A párharc állása: 3-2 a Rangers javára

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum