A DAB a KHL-ből igazolt edzőt

   

A Dab.Docler szóban megállapodott a kanadai Donald MacLeannel, aki jövőre az Acélbikák vezetőedzői posztját tölti be. A 37 éves szakember a Medvescak Zagreb KHL-es csapatától érkezik Dunaújvárosba, eddig másodedzői feladatokat látott el, illetve a legutóbbi két évben horvát szövetségi kapitány is volt.

A játékosként több mint félezer AHL-es meccsig jutó center az NHL-ben is bemutatkozott (44 mérkőzésen 13 pontig jutott a kanadai Sydneyben született csatár), majd 2011-ben egy dán és svéd kitérő után a Medvescak Zagreb EBEL-es csapatában fejezte be pályafutását. Ám az edzői stábban továbbra is számítottak rá a horvát fővárosban: 2012-ben és 2013-ban az EBEL-ben volt másodedző, majd tavaly a KHL-ben is ezt a posztot látta el. Közben két éve a horvát válogatott vezetését is átvette ? előbb megnyerte a csapattal a divízió II/A csoportját, idén pedig az ezüstérmet szerezte meg a lengyelek mögött a divízió I/B-ben.

MacLean

Azari Zsolt klubelnök az új edző személyével kapcsolatban a következőképpen nyilatkozott a csapat honlapjának: “Az egyértelmű cél az volt, hogy olyan edzőt keressünk, aki egyrészt hitelessé tud válni a játékosok szemében, ismeri a közép-kelet európai szokásokat, viszonyokat, és aki alkalmas arra, hogy megtalálja azt a speciális motivációt, ami ahhoz kell, hogy a mi csapatunk még nagyobb eredmények elérésére legyen képes ? gondolok itt például a Kontinentális Kupára. Úgy érezzük, hogy Donald MacLean alkalmas arra, hogy ezeket a célokat megvalósítsuk. Fontos megjegyezni, hogy azért nem voltak eddig légiósokkal kapcsolatos igazolási hírek, mert úgy gondoltuk, hogy az az egészséges, ha a külföldi játékosok kiválasztásában a vezetőedző vállal főszerepet. Szeretnénk lehetőséget biztosítani neki, hogy olyan játékosokat szerződtessen, akiket ő tart megfelelőnek.”

Ha már a játékoskeret szóba került a klubelnök azt is elárulta, hogyan áll a jövő évi magyar keret kialakítása. Ezek szerint élő szerződéssel rendelkezik Galanisz Nikandrosz, Pavuk Attila, Somogyi Balázs, Szappanos Dávid, Hüffner Adrián, Nagy Richárd, Gröschl Tamás, Léránt René és Hruby Gellért. Idén új megállapodás született Kiss Ákossal, Papp Viktorral, Peterdi Imrével, Erdélyi Tamással, valamint ideigazolt Ferencvárosból Mestyán István és az Újpesttől Hajek Márk. Előrehaladott tárgyalások folynak emellett Ladányi Balázzsal, Sevela Peterrel és Azari Zsolttal.

“A célunk továbbra is az, hogy olyan tehetséges fiatalokat keressünk, akik Dunaújvárosban képzelik el a jövőjüket, akiknek tetszik az itt folyó munka, és akik elhiszik, hogy a Dab.Docler a legjobb nevelőegyesület, s ez a csapat jelentheti számukra a jövőt – zárta mondandóját Azari Zsolt.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum