A jt elnöke elnézést kért Csehországtól

   

Az egyik orosz bíró szerint mindegy is, hogy szabálytalan volt-e Kink Ovecskinnel szemben, az fb korábbi ítélete alapján 3 meccs eltiltás vár rá.

Cseh lapértesülések szerint az IIHF játékvezetői testületének elnöke, Konstantin Komissarov mea culpázott a cseh válogatott vezetésénél a világbajnokságon eddig a kárukra elkövetett játékvezetői tévedések miatt. A legnyilvánvalóbb eset a dánok elleni csoportmeccseken történt, amikor a dánok második gólját érvényteleníteni kellett volna a kapus akadályozása vagy kisles miatt. A csehek végül büntetőkkel kikaptak a nagyon elszántan küzdő dánoktól. De hasonló hiba történt a Svédország elleni mérkőzésen is, vagy Kanada ellen kiállított Jan Kovár esete is erősen vitatott, eltúlzott ítélet volt az 5+20. Természetesen ezeken korrigálni már nem lehet.

Mindeközben több irányból érik kellemetlenségek a játékvezetőket és a fegyelmi bizottságot, legutóbb például Ovecskin sérülése kapcsán. Az orosz játékos a Németország elleni találkozó harmadik harmadában ütközött Marcus Kinkkel, aminek következtében térdsérülést szenvedett. A meccsen a játékvezetők nem büntették Kinket, akire azonban utólag hárommeccses eltiltás várhat. Mármint abban az esetben, ha a fegyelmi bizottság igyekszik következetességet mutatni. Korábban ugyanis éppen az orosz válogatottból tiltották el Sipacsovot három mérkőzésre a Jormakkával történt ütközés után. A játékvezetők azt az esetet sem látták szabálytalannak, mint ahogy az egyik leghíresebb orosz játékvezető, Alekszandr Zajcev szerint nem is volt az. Az akkori döntés után azonban nehéz lenne most Kinket nem eltiltani a semmiért, mondta Zajcev az orosz médiának.

A legfrissebb hírek és belső források szerint az MRI eredménye azt mutatja, hogy nincs szakadás Ovecskin térdében, de a sérült testrész továbbra is fel van dagadva. A 8-as játéka továbbra is bizonytalan, de mindenképpen Minszkben marad a csapattal, akkor is, ha többet már nem léphet pályára. Hivatalos álláspont szerint egyelőre az biztos, hogy az utolsó csoportmeccset kihagyja.

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum