Hetedik mérkőzés dönt a Ducks?Kingsen

   

A Montreal?Boston csata lezárult. A Los Angeles minimális különbséggel legyőzte az Anaheimet és kiharcolta a mindent eldöntő hetedik meccs jogát, amelyet szombaton hajnalban rendeznek. 

Az összesítésben hátrányban lévő, hazai jégen játszó Kings kezdett jobban a mérkőzésen és kezdeti fölényüket a kilencedik percben gólra is tudták váltani. Anze Kopitar csodás “no look” fonák passzát Jake Muzzin emelte közelről a hálóba. Ez volt a szlovén center 17. pontja a rájátszásban, amivel magasan vezeti a táblázatot. A folytatásban abszolút kiegyenlített játék folyt a pályán, de gól nem esett, köszönhetően a két remeklő hálóőrnek, Quicknek és Gibsonnak. A gólra, illetve a gólokra egészen a középső harmad második feléig kellett várni, amikor egy gyors gólváltás hozta meg az izgalmakat. Trevor Lewis éppen csak becsorgó csuklólövésében vastagon benne volt Gibson, mint ahogy a szépítő találatban a másik oldalon Quick, amikor is Kyle Palmieri a kaput megkerülve talált be a hazai vasak közé. A harmadik húsz percet minimális vendég fölény jellemezte, de a Kings védelme remekül működött és végül megúszta kapott gól nélkül. A párharc állása: 3-3.

AMC14 0506 Habs 6912

Kilencedik alkalommal feszült egymásnak a Bruins és Canadiens hetedik meccsen, ez pedig a legtöbb minden major sportot figyelembe véve. A történelem a vendégek sikerét jósolta, hiszen a korábbi nyolc találkozóból ötöt megnyertek. Ennek megfelelően a Habs most is jobban kezdett, hiszen a harmadik perc legelején Dale Weise jóvoltából a vezetést is megszerezte. A Bruins a bekapott gól hatására átvette a kezdeményezést, de nem tudott mit kezdeni az előző mérkőzésen shutoutot elérő és a hetedik meccsen is remeklő Carey Price kapussal. A második harmadban fokozta a nyomást a Bruins, mégis a Montreal növelte az előnyét, a bénázó hazai védők közül David Desharnais kaparta ki a korongot és hozta kihagyhatatlan helyzetbe Paciorettyt. A Bostonnak végül a harmad hajrájában sikerült megtörnie a Canadiens kapusát, amikor emberelőnyben Jarome Iginla talált be, megfelezvén a különbséget. A záró húsz percben a Boston mindent egy lapra feltéve rohamozott, Price azonban mindent fogott, vagy ha nem, akkor a kapuvas kisegítette. A párharc végül három perccel a befejezés előtt dőlt el, amikor Daniel Briére centerezése Chára korcsolyájáról vágódott Rask kapujába. A Montreal 4-3-ra győzött a párharcban, és a Rangers ellen folytathatja a konferenciadöntőben. Start szombaton, magyar idő szerint este hétkor.

Boston?Montreal 1-3 (videó)
G.: Iginla ill. Weise, Pacioretty, Briére

Los Angeles?Anaheim 2-1 (videó)
G.: Muzzin, Lewis ill. Palmieri

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum