Az idei volt a legerősebb csapatunk

 

A liga sokkal keményebb volt idén, mint tavaly, az elvárások pedig a három év alatt most voltak a legnagyobbak játékosaival szemben. Négyen is válogatottak lettek, Stephan Lundh, a Dab.Docler vezetőedzője az elődöntőbeli kudarc ellenére is nagyon elégedett volt csapatával. 

Hogyan értékeli a mögöttünk hagyott szezont?

Azt gondolom, a Dunaújvárosban eltöltött három idényem közül ez volt a legkeményebb. Nagyon jó szezont zártunk, talán a legjobbat az elmúlt háromból. Megnyertük a MOL Liga alapszakaszát és magyar bajnokok lettünk. A Kontinentális-kupában is bejutottunk a harmadik fordulóba. Habár az első évemben jobb eredményeket értünk el, azt gondolom, az idei volt az erősebb csapatunk. A szezon végén négy játékost adtunk a válogatottnak. Összességében nagyon elégedett vagyok a csapattal, hiszen idén voltak a legnagyobbak az elvárások a fiúkkal szemben.

Lundh DAB

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Mit gondol, miben fejlődött a MOL Liga a legtöbbet idén?

Azt hiszem, idén egyértelműen az volt a legfontosabb, hogy több csapat volt versenyben a rájátszásért. Ennek következtében az idei sokkal keményebb liga volt, mint a tavalyi.

Ha egy dolgot másképpen csinálhatna, mint tette azt az elmúlt szezonban, mi lenne az?

Nem hiszem, hogy bármit is másképp csinálnék. Jó, kikaptunk a Brassótól, de nem hiszem, hogy valamit másképp csinálhattunk volna, sok sérültünk is volt. Amint mondtam korábban, a csapat szerintem jó szezont zárt.

Ha egyetlen dolgot megváltoztathatna a ligában, mi lenne az és miért?

Jövőre egy csapattal több lesz a ligában, ami jelentősen megváltoztathatja a rájátszás lebonyolítási rendjét. Nyolc csapattal már több meccs játszható ebben a szakaszban is, lehet negyeddöntőket is rendezni. Remélem, a hoki és a liga marketingje is javulni fog, több felületet kellene szerezni a ligának és javítani kellene a sajtó meccsek utáni kiszolgálásán is.

Mik voltak a mögöttük hagyott szezon legjobb és legrosszabb pillanatai az ön számára?

Haha, ez a legkönnyebb kérdés. Természetesen a Fehérvár elleni győzelem nagyon jó volt, nem csak a DAB-nak, de az egész ligának is fontos volt ez a siker. A legrosszabb a Brassó ellen elszenvedett elődöntő volt, természetesen. De azt hiszem, összességében az elmúlt három évben nem lehetett okunk panaszra. Három fantasztikus évünk volt, nekem személy szerint és a csapatnak is.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum