Hetedik meccs dönt Pittsburgh-ben

   

A Rangers megnyerte a hatodik találkozót a Penguins ellen, visszajött 1-3-ról, és készülhet a mindent eldöntő összecsapásra.

A Kékek remekül kezdtek, hiszen a hetedik percben már kettővel mentek Martin St. Louis és Carl Hagelin góljainak köszönhetően. A vendégeknek kellett néhány perc, mire összekapták magukat a rossz kezdés után, de idővel átvették a kezdeményezést, és a játékrész hajrájában Brandon Sutter révén sikerült szépíteniük.  A második harmadban mindkét oldalon hatalmas lehetőségek maradtak ki, köszönhetően a két kapusnak, Lundqvistnak és Fleurynek. A Pens emberhátrányban két szólót is elrontott Goc és Gibbons révén, míg a másik oldalon Kreider hibázta el a lehetőséget egy az egyben. A több kihagyott helyzet után végül a Rangers találta meg az utat a kapu felé, a harmad végén Brassard gyömöszölte át a korongot a vonalon, visszaállítva a kétgólos differenciát. A záró húsz perc hiába hozott vendégfölényt, a New Yorki-i csapat remekül ölte  a játékot, végül magabiztosan nyerte a hatodik mérkőzést. A mindent eldöntő hetedik összecsapást szerdán hajnalban rendezik a Consolban.

Mindkét csapat mellett és ellen szólnak érvek és statisztikák. A Pittsburgh előnye két dolog lehet, először is az, hogy soha nem esett ki a Rangersszel szemben a rájátszásban, másodszor pedig az, hogy a Rangers 16 alkalommal egyenlített 1-3-ról, de soha nem jutott tovább. A Kékek abban bízhatnak, hogy a Pens története során nyolcszor játszott hetedik meccset hazai jégen és mindössze kettőt nyert meg, illetve abban, hogy Bylsma edzősége alatt a Pens hazai pályán mindössze egyszer tudta kivívni a továbbjutást, szintén nyolc mérkőzésből.

A Chicago?Minnesota párosítás ötödik összecsapásán nem változott semmi, ismét a hazai csapat nyert, így a bajnok 3-2-es előnnyel léphet jégre az Xcel Centerben szerdán hajnalban. A vezetést a Wild szerezte meg az első harmad 17. percében Erik Haula szerencsés góljával. Ennek a találatnak azért volt jelentősége és azért volt különleges, mert az idei playoff második körében eddig minden mérkőzést az a csapat nyert meg, amelyik az első találatot szerezte. A Wild azonban nem tudott élni az előnnyel, a bajnok képes volt megfordítani a találkozót egy-egy gólt szerezve a második és a harmadik harmadban. A mérkőzés felénél Bryan Bickell egalizált emberelőnyből, remekül szúrt Kane lövésébe. A záró húsz perc minnesotai fölényt hozott, kétszer annyi kapura lövéssel, a győztes találatot mégis a Hawks szerezte, Jonathan Toews révén. A Blackhawks csapatkapitánya idei negyedik győztes találatát lőtte a playoffban, ilyen teljesítményre pedig korábban mindössze három Chicago-játékos volt képes, Bobby Hull (1971), Darryl Sutter (1985) és Dustin Byfuglien (2010). A hatodik találkozót szerda hajnalban rendezik a Wild otthonában, amennyiben a sorminta nem változik, győznek a hazaiak és a párharc visszatér a hetedik meccsre a szeles városba.

NY Rangers?Pittsburgh 3-1 (videó)
G.: St. Louis, Hagelin, Brassard ill. Sutter

Chicago?Minnesota 2-1 (videó)
G.: Bickell, Toews ill. Haula

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum