Oroszország büntetőkkel verte Kanadát

 

Az ifi VB-na a kelet-európaiaknak ennek ellenére kevés volt a két pont a csoport második helyének eléréséhez.

Oroszország úgy lépett jégre a már biztosan csoportgyőztes Kanada ellen, hogy ha nyer rendes játékidőben, az A csoport második helyén végez. Az összecsapáson kétszer is vezettek az észak-amerikaiak, mindkétszer egyenlítettek az oroszok, másodjára a Metallurg Magnyitogorszk játékosa, Vlagyiszlav Kamenyev révén, 35 másodperccel a rendes játékidő vége előtt. A hosszabbítás nem hozott gólt, a büntetőknél egyedül Kirill Pilipenko talált be, Oroszország 3-2-re nyert szétlövéssel, így a csoport második helyének sorsa a svédek kezébe került.

Svédország a már biztosan kiesés ellen küzdő Németországgal találkozott. A mérkőzés 9-3-as skandináv sikert hozott, egyedül Sebastian Aho duplázott svéd részről, a másik hét gólt hét különböző játékos lőtte. A németeknél Manuel Wiederer jutott két gólig. Győzelmével Svédország 8 pontot szerzett, akárcsak Oroszország, és mivel a két válogatott mérkőzését a svédek nyerték büntetőkkel, így ők végeztek a második helyen.

A B csoportban Csehország Svájccal csapott össze. A meccset 4-2-re a csehek nyerték. A találkozó hősei Pavel Zacha és David Pastrnak, előbbi két gólt lőtt, utóbbi három gólpasszt adott. Győzelmével Csehország 8 pontot gyűjtött, míg Svájc 6 ponttal a csoport negyedik helyén zárt.

Az esti találkozón az USA és Finnország egymás között döntött a csoport első helyéről. A drámai izgalmakat hozó mérkőzés utolsó harmadának 3-3-as állással vágtak neki a felek. Úgy tűnt, hosszabbítás lesz, ám 58:56-nál Jack Eichel megszerezte a 4-3-as győzelmet jelentő gólt és a csoportelsőséget az Egyesült Államok számára.

Szerdán nem rendeznek mérkőzést a finnországi U18-as világbajnokságon, csütörtökön viszont beindul a nagyüzem, Németország és Dánia összecsap a kiesés elkerüléséért, aztán USA?Szlovákia, Csehország?Oroszország, Svédország?Finnország és Kanada?Svájc negyeddöntőket rendeznek.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum