Siker és kudarc dialektikája

 

Még nagyobb erőkifejtést szeretne látni Azari Zsolt, a Dab.Docler elnöke, aki két helyen is értékelte a mögöttük álló szezont. A Docler Holding jövőre többet fordít az újvárosi hokira, mint eddig. Összefoglaljuk.

Felemás szezonon van túl a Dab.Docler, ez világosan látszik abból az írásból is, amelyben Azari Zsolt klubelnök értékelte az elmúlt idényt a csapat honlapján. A szezont sportszakmailag értékelve Azari elmondta, hogy soha ilyen színvonalú felkészülés még nem volt a városban: augusztus elején jégen edzettek Dunaújvárosban, bombaerős felkészülési tornát szerveztek, melyen az a DEL2-ben menetelő (és épp a minap döntőbe jutó ? miklossy) Bietigheim, a szintén nagyon erős Pöstyén, valamint a lengyel Cracovia vett részt. Emellett ellátogattak az azóta lengyel bajnokká lett Sanokhoz is. A stáb minden olyan körülményt biztosított, amely a játékosok nyugodt felkészüléséhez szükséges.

Azari 2

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Ehhez képest a szezon kissé döcögősen indult, de a Kontinentális-kupa hazai fordulójára felpörgött a társaság, és Dániában is helytállt, megverve a házigazda dán bajnokot. Ezt követően a MOL Ligában is felpörgött a gárda, és egy 14 mérkőzéses veretlenségi szériát produkálva magabiztosan nyerte meg az alapszakaszt. A siker és a kudarc sajátos dinamikája vezetett azután oda, hogy a Brassó ellen hatalmas pofonba szaladt bele a csapat, talán kissé túlságosan is magabiztosak lettek. Miután azonban eldőlt, hogy idén nem védheti meg címét a DAB, mindenki a Magyar Kupában akart bizonyítani, ami két fölényes, 4-1 arányú győzelemmel sikerült is.

Miután a Dab.Docler fennállásának nyolc éve alatt még egyszer sem tudta megverni a Volánt, így ez a kupasiker jelentős teljesítmény volt. “Az igazi sikert azonban az jelentette, hogy a rendkívüli győzelem után a csapat nem dőlt hátra, hanem magabiztosan verte másnap, szintén 4-1-re, már Miskolcon a rendező város csapatát, megnyerve ezzel a 2013/14 évi Magyar Kupát” ? fogalmazott a klubelnök.

Azari a jövő kapcsán elmondta, hogy alapvető céljuk a játékosok mentális fejlesztése: “Azt kell elérni, hogy mindenki, aki nálunk dolgozik, megtanulja, milyen az, amikor valaki minden nap úgy kel ki az ágyból, hogy ma még jobb leszek, mint tegnap, ma még többet teszek a saját céljaim eléréséért, mint tegnap. El kell hitetni és el kell fogadtatni (elsősorban) a játékosainkkal, hogy a siker és kudarc nagyon pontosan jelzi, mikor járunk jó úton, és mikor nem. A siker és a kudarc az, ami a legjobban kell hogy ösztönözzön mindenkit a még nagyobb erőkifejtésre. És ha ezt sikerül elérni, az lesz az igazi siker.”

Időközben a klubelnök nyilatkozatot adott a dunaujvaros.com-nak is, amelyben a jövőről ennél konkrétabban is szólt: “A csapat magja a következő szezonra is megmarad, jelentősebb játékosaink nagy részének szerződése van, de a végleges játékoskeretet az edzővel közösen alakítjuk majd ki. Jövő évi vezetőedzőnk személyével kapcsolatban még vannak kérdőjelek, de egy-két héten belül, legkésőbb a divízió 1/A-s világbajnokság végéig szeretném lezárni ezt a kérdést is. Számunkra fontos és jó hír egyben, hogy az elmúlt napokban megállapodtam a főszponzor Docler Holdinggal abban, hogy jövőre tovább növelik a dunaújvárosi jégkorongnak szánt pénzügyi támogatás mértékét.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum