Őrült meccs végén először bajnok a Brassó

   

56 percen keresztül a csíkiak szája íze szerint alakult szinte minden a román bajnoki döntő hetedik, utolsó mérkőzésén, a csíkiak fél kézzel már fogták a bajnoki kupa fülét. 38 és 3 másodperccel a vége előtt kaptak két gólt, utóbbival bajnok a Brassó.

A HSC szerzett vezetést fiatal játékosai révén, Bíró Tamás és Ottó passzát Farkas lőtte be a 10. percben. Hat perccel később Fodor Csanád egyenlített Gliga és Zsók passzából, és ekkor talán kevesen gondolták volna, hogy ezzel hosszú időre el is lőtte puskaporát Kari Rauhanen csapata.

A mindent eldöntő ütközet méltó folytatása volt az eddigieknek, izgalmas, kifejezetten hajtós mérkőzést hoztak össze a felek, korrekt játék folyt a jégen. A HSC a 34. percben tett újabb lépést a bajnoki cím felé, az egész döntőben rendkívül eredményesen és jól játszó Becze Tihamér vette be Polc kapuját.

A második szünet után kevéssel aztán még közelebb került a címvédés, 41:01-nél Moldován emberelőnyös góljával már 3-1 volt az állás a vendégeknek. Csak az aggaszthatta egy kicsit őket, hogy a szerdaihoz hasonlóan ismét rengeteg kiállítást szedtek össze a csíki játékosok, az EBEL-es osztrák bírópáros sokszor látott okot a büntetésre. Azonban az előnyöket sokáig biztosan védekezték ki a kék-fehérek, a Brassó szezonbéli legnagyobb fegyvere, a speciális játék most nem látszott működni, ráadásul a hazaiak légiós bekkjei magukhoz képest gyengén játszottak.

Mindez az 57. perc derekáig tartott. Ekkor a mérkőzés folyamán már másodszor került kettős emberelőnybe a Brassó, és ezúttal sikerült is kihasználniuk ezt, Zsók Levente volt eredményes Nagy Csaba kipattanó lövéséből. Mindent egy lapra tettek fel a hazaiak, és 38 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt, a kapus lehozatalával kialakított létszámfölényben Virág Csanád révén sikerült is egyenlíteniük. Két brassóit hagytak a kapussal szemben a HSC-bekkek. Kozuchnál elszakadt a cérna, egy ülésben 10+20+25 percet szedett össze, helyette jött bemelegítés nélkül Ruczuj Gellért, aki a rendes játékidő letelte előtt 3 másodperccel tehetetlen volt Wehrs kék vonalas bombájával szemben.

Elszabadultak az indulatok, a HSC levonult, a játékvezetők várakozást rendeltek el. A várakozási idő utolsó másodperceit a közönség kórusban számolta vissza, amikor letelt az idő, a teljes brassói csapat berohant a jégre a klub első bajnoki címét ünnepelni. Sorozatban hétszer volt bajnok a Sport Club, 2006 után először nem a csíkiak a romániai bajnokok. Brassóba pontosan 90 év után tért vissza a bajnoki cím. 4-3-ra nyert a Brassó. Mind a mérkőzést, mind a döntő sorozatban.

A mérkőzés utáni díjkiosztón adták át a bronzérmeket és a harmadik helyezettnek járó serleget is, melyeket a Progym néhány képviselője, köztük Szakács Zsolt klubmenedzser vett át a közönség nagy ünneplése közepette. A HSC képviselői a díjátadáson sem jelentek meg, így a gyergyóiak után a Brassó játékosai ünnepeltek.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum