Megérdemeltük a bajnoki aranyat

   

Szélig Viktor a bajnoki arany ünneplése közben is szakított ránk időt és röviden értékelte a szezont. A válogatott egykori vezére 38 éves, két klubban játszott eddig, mindkettőt hozzásegítette története első bajnoki címéhez. Még egy szezont szeretne lejátszani Franciaországban.

Egy szezon előtti interjúban arról beszélt, hogy az idei év a 80. szülinapról fog szólni. Elmondható, hogy sikerült megünnepelni az évfordulót?

Nem is sikerülhetett volna jobban ez a szezon! Onnantól, hogy elkezdődött, egészen a végéig sikerült egy nagy ünnepet varázsolni, tökéletes befejezéssel. A szezon elején még a Rouen erősebb volt, bár a szezon legelején a Szuperkupát megnyertük előlük, de később a Francia Kupában és a Ligakupában is ők ejtettek ki minket. A szezon második felére viszont nagyon összeállt a társaságunk, és szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy megérdemeltük a bajnoki aranyat! Nálunk védett a legjobb kapus (Ronan Quemener), nálunk játszott a szezon MVP-je (Dave Labrecque), miénk volt a legjobb speciális statisztika és még sorolhatnám.

szelig3

Ez volt a harmadik döntője a Ligue Magnus-ben. Mi volt idén más, amitől most összejött ez a győzelem?

Nagyon egységes volt a csapatunk, ahogyan írtam, és négy bevethető sorral rendelkeztünk az ellenfelekkel ellentétben. A végén is ez volt a döntő. Szépen lassan bedaráltuk az ellenfeleinket. Továbbá megtanultunk nyerni mint csapat, a sok elvesztett döntő árán.

szelig1

Basile mester évről évre újra rakja a csapatot, olyan játékosok is hatalmas formát futnak nála, akik aztán máshol meg sem közelítik ezt a teljesítményt. Mi a sikerének a titka, milyen vele együtt dolgozni?

Az edzőnk elképesztő munkát végez és tanul a hibáiból. Képes megújulni és mindig megtalálja a megfelelő elemeket a gépezethez. Mindenkinek megvan a szerepe a csapatban, van külön előnyös és külön hátrányos egység, viszonylag egységesen osztja el a jégidőt, marad energia a megalkuvást nem ismerő, agresszív játékra. A motiváció terén mindig meg tud lepni. 11 éve van itt a klubnál, én nyolc szezont dolgoztam vele végig, de amikor már-már úgy gondolom, hogy minden trükkjét ismerem, akkor csak előjön egy meglepetéssel.

Hol folytatja jövőre és meddig tervezi az aktív pályafutást jégkorongozóként?

Ezen még nem gondolkoztam, most nagyon fáradt vagyok és még rengeteg ünneplés áll előttem, a feleségem pedig már rágja a fülem, hogy borotva!

szelig2

Szélig Viktor egyet aludva az eseményekre, a következőket mondta a Digi Sportnak: “Most azt mondom, nagyon nem szeretnék beleszaladni aktív játékkal a negyvenes éveimbe, ami azonban biztos: még egy évet játszom itt Franciaországban, aztán meglátjuk, de úgy fest, utána újabb visszatapsolás nem lesz. Tudni kell abbahagyni, mielőtt lekiabálnak a jégről. Újvárosba visszatérve játszani még otthon is egy évet? Ez úgy hangzik, mint egy szép mese. Semmi sincs kizárva, a francia egy év a biztos.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum