Galló Vilmos svéd második

 

Kikapott a Linköping a MODO-tól a svéd ifibajnokság döntőjében. Bartalisék kiestek a svéd másodosztályból, Nagy Gergő viszont emberhátrányos gólt szerzett, csapata idegenben egyenlített a CHL-rájátszás első körében.

Pedig nagyszerűen kezdtek Galló Vilmosék, hiszen a 34. percre kétgólos előnyt építettek ki. Az első gólt a magyar szélső sora szerezte. Ezt követően azonban egy háromperces rövidzárlat következett, ennyi idő alatt pedig kiegyenlített a MODO. Ezt követően két hátrányt is kivédekezett a Linköping, az 55. percben pedig másodszor is megszerezte a vezetést. Az 58. percben kikérte idejét a MODO, két perccel a rendes játékidő letelte előtt pedig kapusát is lehozta. Nem bírt a hat mezőnyjátékossal a Linköping, így az 59. percben másodszor is kiegyenlített a MODO. Következett húsz perc ráadás négy-négy mezőnyjátékossal mind a két oldalon. Mivel ekkor sem született döntés, jöhettek a büntetők, amelyet a MODO játékosai lőttek jobban, így 4-3-ra nyertek.

Bartalis Istvánék nem bírtak a hazai pályán, több mint 5000 néző előtt játszó Björklövennel az Allsvenskanban maradásról döntő mérkőzésen. Az első gólra a 33. percig kellett várrni, ekkor a hazaiak zörgették meg az ellenfél ketrecét, majd a 43. percben kettős előnyből növelték kettőre az előnyt. Nem bírt a Troja a hazaiak védelmével, az első góljuk csak nem akart megszületni. Nem úgy a túloldalon, az 52. percben a Björklöven harmadik gólját is megszerezte, 3-0-ra megnyerve a mérkőzést. A Troja-Ljungby jövőre a harmadosztályban játszik.

Talpra állt az előző napi kiadós vereség után a Quad City Mallards és egyenlített a CHL rájátszásának első körében a Rapid City ellen. A vendég Quad City szerezte meg a vezetést a 15. percben, ám a hazaiak a 23. percre átvették a vezetést. A harmadik harmad elején emberhátrányba kerültek Nagy Gergőék, ám a magyar csatár így is gólt tudott szerezni, kiegyenlítve az állást. A rendes játékidő vége előtt 10, illetve 7 másodperccel két hazai játékost is szabálytalannak láttak a játékvezetők, így hosszú előnyre készülhettek Nagyék. Nem kellett azonban sokat várni a mérkőzés lezárására, a 62. percben megszületett a mérkőzést eldöntő találat, 3-2-re nyert a Quad City Mallards, amely ezzel elvette ellenfele pályaelőnyét. Nagy Gergő gólja ezen a linken tekinthető meg. A párharc három meccsel folytatódik Quad Cityben, szerdán, pénteken és szombaton.

Az El Paso Rhinos bejutott a WSHL döntőjébe, miután szombaton 4-3-ra verte a Phoenix Knights csapatát. Hullámzó volt a meccs, az első harmadban a Rhinos elhúzott három góllal, amit a Phoenix a másodikban kiegyenlített. A mérkőzést eldöntő negyedik találat a 44. percben született. Vay Ádám cserekapus volt, a döntőt vasárnap játsszák az Idaho ellen.

Cimkék: , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum