A MAC az OB III. bajnoka

   

Szombaton rendezték meg az OB III. helyosztóit. Az újonnan kiírt bajnokság első győztese a MAC-MHC csapata lett.

A tizennégy fordulós alapszakasz végén a két legjobb játszotta a döntőt, a következő két csapat a bronzmeccset, az utánuk következő kettő pedig az ötödik helyért játszott. A hetedik helyezett az ESMTK-Pingvinek lett, megelőzve a Ferencváros-Jégveled csapatát. Az ötödik helyért a Fehérvári Jegesmedvék és a Jászberény játszott. Az alapszakasz utolsó fordulójában a jászberényiek legyőzték a fehérváriakat, de az akkori jó teljesítményüket most nem tudták megismételni, a fehérváriak 11-2-re nyertek.

Jóval szorosabban alakult a bronzmérkőzés az UTE Amatőr és az SBE Jégsólymok között. Az UTE hamar vezetést szerzett, de a Jégsólymok hamar egyenlített. A mérkőzés legfontosabb találata a 30. percben esett, Mezőcsáti emberhátrányban talált be. Ezzel a góllal sikerült először kétgólos előnyt szereznie a liláknak, akik egy gólt meg is tartottak a végéig. Az utolsó másfél percben kapus nélkül, hat mezőnyjátékossal támadott a Jégsólymok, de ez sem hozta meg az egyenlítést, mi több, az UTE hibázott el két üres kapus kísérletet. A vége 4-3 az UTE Amatőr javára, az UTE 2000 kölyök bronzérme mellett ez az UTE egyetlen érme jégkorongban a 2013/14-es szezonban.

A döntőben érdekes, színvonalas méeccset játszott egymással a MAC-MHC és a Hargitai Farkasok I-es csapata. Az első két harmadban egy-egy MAC-os gólt láthatott a szép számú közönség, a kék-sárgák egy komolyabb kiállítás-sorozatot is sikerrel túléltek. Spiller István shutoutját az 52. percben rontották el a Farkasok, de a MAC rövid időn belül két újabb góllal válaszolt. A bajnokság legsikeresebb csatártriója, a Szongoth Gergellyel kiegészült Nagy Attila-Somos Balázs páros a döntőben is két gólt termelt. A végeredmény 4-1 lett, ezzel a MAC az OB III. bajnoka. A döntőt követően került sor a díjkiosztásra, a bronzot az UTE Amatőr, az ezüstöt a Hargitai Farkasok, az aranyérmet és a győztesnek járó kupát a MAC-MHC vehette át. A bajnokság legeredményesebb játékosa Nagy Attila, a MAC-MHC csatára lett.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum