Sofron István és a Krefeld kiesett

 

Idei utolsó krefeldi meccsén a magyar csatár mindent megtett, gólt lőtt és gólpasszt adott. Szélig Viktorék elvesztették a pályaelőnyt az Angers-val szemben, Nagy Gergőék nyertek.

1-3-as összesítéssel várta a negyeddöntő következő hazai meccsét a Krefeld az Ingolstadt ellen. Jól kezdtek Sofronék, hiszen a 12. percben már 3-0-ra vezettek. A harmadik találatot éppen Sofron István szerezte emberelőnyből. A vendégek azonban nem adták fel és a következő húsz percben négy gólt is szereztek. Különösen Thomas Greilinger és John Laliberté volt elemében, előbbi három gólpasszt, utóbbi két asszisztot szerzett. A Krefeld az utolsó játékrész elején ismét gólra váltott egy emberelőnyt, ismét Sofron volt a jégen az első sorral, ezúttal az előkészítésben vállalt fontos szerepet. Az 54. percben azonban még egy utolsót villant a Greilinger, Laliberté páros, ezúttal Greilinger szerzett gólt, Laliberté adta az egyik passzt, kialakítva a 4-5-ös végeredményt. Összesítésben 4-1-re nyert az Ingolstadt. Sofron DEL-bemutatkozó éve kiválóra sikeredett, 53 mérkőzésen 24 pontot termelt, 10 gólt lőtt és 14 asszisztot adott. Ezen belül az 5 rájátszásmeccsét 2+1-gyel zárta, ez külön dicséretes. A 10. gól és a 14. gólpassz megnézhető ezen a videón.

Minden rosszban van valami jó, Sofron István világbajnoki szereplése elől elhárult az akadály.

Sofron valogatott

Az Angers tökéletesen reagált az előző napi nagy arányú vereségre, a döntő második meccsén szépített és elvette a Briancon pályaelőnyét. Az első harmadban kétgólos vezetésre tettek szert a vendégek, amit a másodikban kiegyenlített ugyan a hazai csapat, ám az utolsó húsz percet ismét két góllal kezdte az Angers. A Briancon minderre már csak egy góllal tudott válaszolni, így alakult ki a 4-3-as vendégsiker. Szélig Viktor nem szerzett pontot. A párharc állása 1-1, következik két meccs Angers-ban, pénteken és szombaton.

Nagy Gergőék 2-1-re nyertek az Allen Americans otthonában. A Quad City Mallards a második harmadban szerzett vezetést, amit az Allen a harmadik periódus felénél emberelőnyből kiegyenlített. Nem sokkal később azonban Nagyék kerültek előnybe és ők is beverték a fórt, megnyerve a mérkőzést. A magyar csatár nem szerzett pontot. 63 mérkőzésen szerzett 70 pontjával a Quad City három fordulóval a vége előtt már biztos résztvevője a rájátszásnak.

Cimkék: , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum