Naglich nem lehet horvát válogatott

   

Hiába az elmúlt évek honosítási hulláma, nem várható, hogy sok újdonsült horvát állampolgár szerepel a kockás mezes válogatottban az áprilisi litvániai világbajnokságon.

Úgy tűnik, az IIHF szerint Ouzas és a Fehérvár csatára, Naglich nem felel meg azoknak a követelményeknek, amelyek a játékjogosultsághoz szükségesek, a német-horvát kettős állampolgár Sasa Martinovic pedig a német válogatott behívójában reménykedik. A korábbiak közül Hecimovic már visszavonult, Sertich és Prpic ugyan kerettag, de a khl.hr nem tenne sokat arra, hogy el is utaznának Vilniusba.

A honosított játékosok közül így reálisan csak MacAulay, Letang, Waugh és Dario Kostovic játékára lehet számítani, akik közül például Letang csak 18, Waugh pedig 4 tétmérkőzésen szerepelt a szezonban. A keret a lemondásokat követően a horvát hoki jelenleg elérhető legjobbjaiból áll, de nem lesz egyszerű feladata Don MacLean szövetségi kapitánynak.

Horvátország bő világbajnoki kerete:

Kapusok: Mate Tomljenovic (HC Detva, SVK-2.), Tihomir Filipec (Medvescak), Andrej Vasiljevic (Slough Jets, GBR-2.).

Hátvédek: Alan Letang, Geoff Waugh, Ivan Sijan, Nikola Senzel (mind Medvescak), Marko Tadic, Marko Ljubic (mindkettő Mladost), Igor Jacmenjak (Zagreb), Kenneth MacAulay (HDD Olimpija, EBEL), Borna Silovic (HC 05 Banska Bystrica, SVK-1.), Luka Marković (EC Peiting, GER-3.), Andy Sertich (Fehérvár, EBEL).

Csatárok: Dario Kostovic, Marko Sakic, Luka Mikulic, Ivan Brencun, Josip Jazbec, Andro Crncic (mind Medvescak), Janko Kucera, Tadija Miric, Mario Novak (mind Mladost), Mislav Blagus, Lovro Siseta, Ivan Jankovic (mind KHL Zagreb), Borna Rendulic (HPK, FIN-1.), Michael Novak (VEU Feldkirch, AUT-2.), Dominik Kanaet (Herlev, DEN-1.), Luka Vukoja (HC 05 Banska Bystrica, SVK-U20), Joel Prpic (Brantford Blast, ACH, CAN).

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum