Érsekújvár–Brassó 2-3

   

3-2-re szépített a MOL Liga-döntőben a Brassó, ezzel végérvényesen bebizonyítva, hogy rendkívüli formájának köszönhetően a Dab.Docler után az Érsekújvár játékát is képes megfojtani.

Már 45 perccel a kezdés előtt félig megtelt az érsekújvári jégcsarnok, miközben kint egyre gyűlt a tömeg. Ekkor már biztos volt, hogy teljesül Sucharda Ferenc elnök terve, és még a 2013/14-es szezonban megtöltik a szurkolók a HC Nové Zámky jégcsarnokát. A csapatok bevonulását már mintegy 3000 hokifan várta, komoly hangzavarban.

A mérkőzésre kilátogatott a szlovákiai hokimédia színe-java, az állami televízió és rádió, valamint a legnagyobb sportorgánumok tudósítói. A magyar bázisú nemzetközi liga hatása ebben a rájátszásban valóban kiteljesedett, három ország sporttelevíziója közvetítette élőben a finálét, komoly érdeklődést kiváltva Magyarországon, Romániában és Szlovákiában is.

NZABRA 11

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Nem a többség várakozása szerint kezdődött a MOL Liga-döntő, hiszen az 1. perc végén az abszolút kisebbség, a lelátón helyet foglaló négy legelvakultabb Brassó-szurkoló örülhetett, egy távoli lövés után a palánkról visszapattanó korongból vezetést szerzett az erdélyi csapat. Az Érsekújvár aktív játékkal reagált a fejleményekre. Jó volt újra a jégen látni Marek Uramot, ügyesen mozgott második sérülése után is. 3-4 perc rohanás után lecövekelt a Brassó kapuja előtt a hazai együttes. Nem bírta sokáig a nyomást a Corona, egy nagyon komoly helyezkedési hiba után, viszonylag hamar egyenlített a Zámky. A középen szabadon hagyott Podstavek vágta a léc alá a korongot. A vezetésre is igényt tartott a hazai csapat, ennek megfelelően játszott, de a rájátszában megszokott hokit nyújtotta a vendéggárda, megfejthetetlen, honnan merítettek ekkora erőt, de jól tartották magukat, még támadásra is futotta tőlük. Ennek ellenére nem volt érdemtelen, hogy 2-1-es Érsekújvár-előnnyel mentek pihenni a csapatok. Egy csodaszép kontra végén Uram előtt iskolafeladat állt, a fekvő Polc felett kellett elhelyezni a korongot. Mindezt 19:59-nél nyugodtan oldotta meg.

A második harmad eleje az Újváré volt, könnyen 3-1-re alakíthatta volna az eredményt, de nem tette. Elsősorban Polc kapus bravúrjainak köszönhetően. A szlovák kapus kifogott honfitársain, elképesztő formában védett ezen a meccsen is. A játék minősége valamelyest romlott, a hazaiak nem tudták játszani a játékukat, a Brassó viszont annak ellenére nem nyílt ki, hogy mennie kellett az egyenlítésért. És ezúttal is bevált Rauhanen és Lindqvist edző taktikája. Csak akadt előbb-utóbb egy kontralehetőség, amelyet Saluga annak ellenére tökéletesen játszott meg a végén, hogy a korongátvétellel voltak gondjai. Tanári passzát Molnár Zsolt lőtte a kapuba, ezzel lett 2-2 az állás. A gól megzavarta az Érsekújvárt, benyomták az újratervezés gombot, és a rendszer csak lassan állt fel. A játék minden elemén látszódott ez, még a korábban olajozott emberelőnyös játék is szétesett. Ekkor benne volt a lehetősége egy újabb brassói gólnak, kétszer közel is álltak ehhez az események, de annyi szerencse járt a hazaiaknak, hogy végül is 2-2-vel ért véget ez a húsz perc.

A harmadik harmad kérdése az volt, hogy ez lesz-e a szezon utolsó húsz perce a MOL Ligában. Erre a szakaszra visszatért a jégre Weissmann, a hazaiak legeredményesebb játékosa. Ám mint kiderült, ez is kevés volt ezen az estén. A Brassó valahonnan teli akkumulátort vett elő, és nagyon kemény fizikai játékkal rukkolt elő ismét. A döntő momentum is az övék volt ezúttal, egy emberelőnyös figura végén Zsók Levente lőtt gólt. Visszavette a vezetést a vendégcsapat, és már nem is adta ki a végéig. Bár az Újvár nagy erőket mozgatott meg a végén, elfecsérelt 20-25 percet a meccsből, nem fárasztotta ki kellőképpen az ellenfelet, és ezen az estén nem bírt Polc kapussal sem. Az utolsó 3 percben kétszer is eldönthette volna a Brassó, majd a kapus lehozatalánál Saluga szólóból kapuvasat lőtt, de a HC Nové Zámky nem tudott élni az utolsó utáni lehetőséggel.

Most Brassóba utaznak a csapatok, ahol még mindig győzelmi kényszer alatt játszik majd a hazai csapat.

Erste Liga, Érsekújvár, 2976 néző. Játékvezetők: Halassy, Kincses, Soós, Gangel.
Chovan: 86,4% (Krajcovic)
K
Polc: 95,5% (Fülöp)
Hrudík, Kowalczyk, Podstavek, Stefanka O., Polcík
1
Wehrs, Nagy, Péter R., Zsók, Gliga
Baron, Kames, Hurtaj, Frolík, Uram
2
Mastaleriu, Hietamaki, Antal, Saluga, Dornic
Sucharda, Siska, Stefanka M., Caladi, Uhnák
3
Piszarenko, János, Molnár, Butocsnov, Imecs
Korytko, Král, Ruzicka, Dubec Marek, Weissmann
4
Márton, Bálint, Petres
Robert Spisak
E
Kari Rauhanen, Greg Kjell Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:54 BRA Antal Saluga Dornic
1-1 06:26 NZÁ Podstavek Polcík Stefanka O.
2-1 19:59 NZÁ Uram Frolík Hurtaj
2-2 28:57 BRA Molnár Saluga Dornic
2-3 46:43 BRA PP Zsók Hietamaki Péter R.
44 Kapura lövések száma 22
6 Kiállításpercek 8
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 14., hétfő
VB 16:15 KORNOR 0-3VÉGE
VB 16:15 RUSSVK 4-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CANLAT 2-1 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CZEAUT 4-3VÉGE
május 15., kedd
VB 12:15 FINUSA 6-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:15 SUIFRA 5-1VÉGE
VB 16:15 BLRSVK 4-7VÉGE
VB 16:15 CANGER 3-0VÉGE
VB 20:15 LATDEN 1-0VÉGE
VB 20:15 RUSSWE 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 17., csütörtök
VB 16:15 RUSCAN 4-5 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 USACZE 3-2VÉGE
VB 20:15 FINSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 SWELAT 3-2VÉGE
május 19., szombat
VB 15:15 SWEUSA 6-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
május 20., vasárnap
VB 15:45 USACAN 4-1VÉGE
  • SPORT 2 (18:15)
VB 20:15 SWESUI 3-2 BVÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk