Brassó?Érsekújvár 5-6

   

Nem a kapusok és nem a védelmek mérkőzése volt a péntek esti Brassóban. Polcik mesterhármasával az Érsekújvár a MOL Liga győzelem küszöbére ért.

A csilláron is lógtak az emberek a MOL Liga döntő negyedik meccsén Brassóban, két és fél ezren szorongtak a csarnokban az első bedobáskor. Azok, akik úgy gondolták, vesznek még egy italt a büfében a meccs kezdetekor, két gólról maradtak le. A 14. másodpercben Polcik forrasztotta a tömeg torkára a szót, amikor egy kapu elé belőtt korongot a ketrec közvetlen közelében háborítatlanul Polc mögé kotort. A döbbenet még teljesebb lett másfél perc múlva, amikor az előzőhöz kísértetiesen hasonló találattal kettőre nőtt a vendégek előnye, Miroslav Stefánka is a kapu torkából talált a hálóba. Kari Rauhanen időt kért, próbálta rendbe tenni csapata katasztrofális védekezését, de nem sok sikerrel. A vendégek korlátlan urak voltak Polc kapuja előtt, és ennek eredményeként a 11. perc elején egy újabb kapu elé belőtt korongot Siska terelt Polc mögé, a védők őt is csak tisztes távolból követték. A hazai remények először a 13. percben látszódtak feléledni. Polcikot állították ki akadályozásért, a bulit a Brassó hozta el, a kék vonalhoz hátrakerült korongot Piszarenko lőtte kapura, Molnár Zsolt el sem tudott volna ugrani a löket elől, és a korong róla Chovan kapujába pattant. Feltámadt a Brassó, sikerült a kezdeti bénultságon úrrá lenni, egyre több komoly helyzet alakult ki Chovan kapuja előtt, de a vendégeknek sikerült megúszniuk az újabb kapott gólt a szünetig. Ebben segített az is, hogy másfél perccel a szünet előtt Piszarenkót kiállították.

branza-SIM_7479

Az Érsekújvár nem nagyon tudott mit kezdeni az emberelőnnyel, Piszarenko viszont a büntetőpadról visszatérve szólóban mehetett el, el is húzta Chovan mellett a pakkot, de az elakadt a kapus mamutjában. Polcik is kiült a büntetőpadra, de a Brassó nem tudott mit kezdeni az előnnyel. A 27. percben egy érsekújvári ellentámadás végén Caladi lőtt nagyot, a kapuból nagyon előrecsúszó Polcról Kowalczyk elé került a korong, aki kapásból az üresen tátongó hálóba lőtt. A 34. percben aztán Nagy Csaba kékvonalas lökete perdült ki Chovan lepkés kesztyűjéből, az arra járó Zsók pedig valahogy a kapuba terelte a pakkot. Újra erőre kapott a közönség, hogy nem egész 4 perc múlva aztán még tovább fokozzák a leírhatatlan hangulatot, amikor Dornic góljával már egyetlen gólra felzárkózott a hazai csapat. Az első harmad érsekújvári fölénye a múlté lett, a második szünetben Robert Spisaknak kellett rendet tennie a fejekben.

Változatos játékkal folytatódott a mérkőzés a második szünet után, amikor egy újabb brassói szemszögből peches találattal növelte előnyét a vendégcsapat. Podstavek lövése átcsorgott Polc mamutjai között, és ismét egy érsekújvári játékos érte el először a korongot, Polcik kotorta be a gólvonal mögé. Kísértetiesen hasonló találattal kapaszkodott két perc múlva a Brassó. Emberelőnyben Molnár Zsolt lőtt, Chovan későn zárta a lábait, és a korong átvánszorgott közöttük a gólvonal mögé. Az öröm nem tarthatott sokáig, az 56. percben Podstavek lövését Wehrs eltakaríthatta volna, de utolsó emberként körülményeskedett, a kapu előtt álló Polcik elvette tőle a korongot és a keresztvas alá emelte. Nagyon kapart a Brassó a hosszabbításért, de csak egy góllal tudott közelebb kerülni. Polc már a kispadon pihent, hat emberrel támadt a hazai csapat, egy lövés kipattant Chovanról, és a második ismétlést Péter Róbert a hálóba kotorta. 16 másodperc volt ekkor vissza, a maradék idő már nem volt elég semmire, a Brassó nagyot küzdött, de péntek este a saját kapu előtti, sokat csodált erélyes védekezéséből semmit sem mutatott, és Polcik vezetésével pont ezért tudta legyőzni az Érsekújvár.

Összesítésben a felvidékiek 3-1-re vezetnek, folytatás hétfőn, Érsekújváron, ahol már a végső győzelem lesz a tét.

Kari Rauhanen (vezetőedző, Brassó): “Azt hiszem, jól készültünk fel a meccsre, de mégsem tökéletesen. Tudtuk, hogy az Érsekújvár keményen fog játszani, ma mindenképpen nyerniük kellett, ha nem így történt volna, akkor egyenlő az állás és az nekünk jelentett volna előnyt. Az, hogy ők lőttek gólt, aztán mi, aztán meg megint ők, és mindig náluk az előny, mi meg futunk az eredmény után, nagyon nehéz helyzet, nem tett jót az önbizalmunknak. Olyan volt mint egy macska-egér játék. Túl kell lépnünk rajta, holnap új nap jön, el kell induljunk Érsekújvárra, és készen kell álljunk az új mérkőzésre. Ilyen a play-off hoki. Többet nem hibázhatunk.”

Robert Spisák (vezetőedző, Érsekújvár): “Úgy kezdtük a mai meccset is, mint a tegnapit, egyetlen különbséggel, tudniillik, hogy ma belőttük a helyzeteinket és így több lehetőségünk is akadt. 3-0-ra vezettünk, aztán gólt kaptunk, majd 4-1 után megint kettőt, de szerencsére sikerült végig megőrizni az előnyünket, egyszer sem egyenlítettek. Tipikus playoff meccs volt.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2500 néző. Játékvezetők: Lascar, Halassy, Butucel, Soos.
Polc: 75,0% (Fülöp)
K
Chovan: 87,2% (Krajcovic)
Wehrs, Nagy, Molnár, Saluga, Dornic
1
Hrudík, Kowalczyk, Podstavek, Stefanka O., Polcík
Mastaleriu, Hietamaki, Péter R., Zsók, Gliga
2
Baron, Kames, Hurtaj, Dubec Marek, Frolík
Piszarenko, János, Antal, Imecs, Petres
3
Sucharda, Siska, Stefanka M., Caladi, Uhnák
Dumitru, Márton, Butocsnov, Oprea, Bálint
4
Korytko, Král, Ruzicka
Rauhanen Kari, Lindqvist Greg Kjell
E
Spisak Robert
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:14 NZÁ Polcík Kowalczyk Podstavek
0-2 01:46 NZÁ Stefanka M. Uhnák Sucharda
0-3 10:06 NZÁ Siska Uhnák Caladi
1-3 12:59 BRA PP Molnár Piszarenko Gliga
1-4 26:10 NZÁ Kowalczyk Uhnák Caladi
2-4 33:03 BRA Zsók Nagy
3-4 36:54 BRA Dornic Molnár
3-5 49:00 NZÁ Polcík Podstavek
4-5 51:16 BRA PP Molnár Piszarenko Zsók
4-6 55:46 NZÁ Polcík Podstavek Kowalczyk
5-6 59:44 BRA Péter R.
39 Kapura lövések száma 24
12 Kiállításpercek 20
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum