Három kulcsember hiányzik az Érsekújvárban

   

2-1-re még a felvidéki csapat vezet a MOL Liga-döntőben, de a hiányzók nélkül csütörtökön nem tudta a lépést tartani a felpörgött Brassóval.

Három kulcsjátékosa, Marek Uram, Erik Weissmann és Pavol Pavesic nélkül csütörtökön sima vereséget szenvedett az Érsekújvár a Brassótól a MOL Liga döntőjének harmadik mérkőzésén. Marek Uram még a rájátszás második meccsén szedett össze egy sérülést. Megpróbálkozott ugyan a bemelegítéssel Brassóban, de nem tudta vállalni a játékot. Kérdés, hogy mikorra lesz olyan állapotban, hogy ismét játszani tudjon. Weissmann torokgyulladással bajlódik, ha minden jól megy, a következő hazai meccsre, azaz hétfőre épülhet fel. Pavesicre az első érsekújvári mérkőzésen léptek korcsolyával, az Achilles-ína mellett szétnyílt a lába, számára minden bizonnyal véget ért a szezon. Mindez nagyon nem könnyíti meg Robert Spisák vezetőedző dolgát, amikor egy szemmel láthatóan vérszemet kapott Brassó ellen kell felkészítenie csapatát.

NZABRA 2

Fotó: Mudra László (MJSZ)

A két brassói edző, Kari Rauhanen és Greg Lindqvist ugyanis szemmel láthatóan tökéletesen érti, miként kell a játékosokat feltüzelni. Ha ehhez konfliktusokat szükséges kelteni, akkor megteszik, gesztusokkal, nyilatkozatokkal üzennek. Ugyanakkor elérték, hogy az előzetesen könnyű prédának gondolt Brassó játékosai fegyelmezetten, igazi csapatként játszva ne legyenek alárendelt szerepben sem az elődöntőben, sem a döntőben. Jelenleg már senki sem kérdőjelezi meg, hogy megérdemelten jutottak idén a döntőbe.

Két, nyögvenyelősen behúzott, de kétségkívül megérdemelt érsekújvári győzelmet követően csütörtök este a brassóiak a döntő eddigi legegyértelműbb meccsén gyakorlatilag lemosták a Zámkyt, 2-1-re módosították az összesített eredményt. Pénteken pedig nagyszerű közönségük előtt egyenlíthetnek is. Ehhez nem is kell más a részükről, mint a csütörtöki teljesítmény megismétlése, bár minden bizonnyal Robert Spisáknak is lesz egy-két szava a sajátjaihoz, és egy harapósabb Érsekújvárt láthatunk viszont a brassói csarnokban pénteken. Mert a HC Nové Zámky a hiányzó hármas nélkül is sokkal jobb teljesítményre képes, mint egy nappal korábban.

A mérkőzést a romániai Digi Sport 2 élőben közvetíti helyi idő szerint 19:30-tól, a magyar Digi Sport 2 18:55-től csúsztatva kezdi adni, a 3. harmadtól pedig már élőben, Szlovákiában ugyancsak a Digi Sport 2-n 18:20-kor kezdődik az élő adás.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2500 néző. Játékvezetők: Lascar, Halassy, Butucel, Soos.
Polc: 75,0% (Fülöp)
K
Chovan: 87,2% (Krajcovic)
Wehrs, Nagy, Molnár, Saluga, Dornic
1
Hrudík, Kowalczyk, Podstavek, Stefanka O., Polcík
Mastaleriu, Hietamaki, Péter R., Zsók, Gliga
2
Baron, Kames, Hurtaj, Dubec Marek, Frolík
Piszarenko, János, Antal, Imecs, Petres
3
Sucharda, Siska, Stefanka M., Caladi, Uhnák
Dumitru, Márton, Butocsnov, Oprea, Bálint
4
Korytko, Král, Ruzicka
Rauhanen Kari, Lindqvist Greg Kjell
E
Spisak Robert
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum