Érsekújvár?Brassó 3-2

   

Ismét kiváló mérkőzésen hosszabbításban nyert a házigazda a szintén remekül játszó és kiválóan küzdő Brassó ellen. Ezzel az Érsekújvár 2-0-ra vezet a MOL Liga döntőjében.

Hurtaj ezúttal is az első sorban kezdett Frolikkal és Weissmannal és ez a trió már az első cserében eredményes volt. Frolik passzolt Weissmannhoz, aki a brassói harmadba érve a védő szorításában is rá tudta tenni középmagasan a korongot, amit Polc kissé elnézett. 80 másodperc elteltével tehát hátrányba került a Brassó, ami alapvetően határozta meg a harmad további történéseit. Jó iramú, kifejezetten kemény mérkőzést láthattunk, melyen felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a Brassó egy alkalommal még a kapuvasat is eltalálta. A hetedik percben Hurtaj volt fegyelmezetlen a támadóharmadban, az előny nagy részében Chovan kapuja előtt folyt a játék, nagyobb gólhelyzet mégsem alakult ki. Az előny azonban felhozta a Brassót, a 12. percben Bálint lépett ki ügyesen a koronggal, amit Chovan mellett is elhúzott, fonák emelését azonban hárította a szlovák hálóóőr. A 15. percben Bálint Zsolt ütközte le szabálytalanul Caladit, amiért 2+10 perces büntetést kapott, az előnnyel azonban nem tudtak mit kezdeni a hazaiak. Gliga lövésébe Polc tudott belekapni a 18. percben, a túloldalon pedig Uram és Podstavek veszélyeztetett. A harmad utolsó percében Mastaleriu lőtte ki szabálytalan helyen a korongot, így brassói hátránnyal végződött a játékrész, amelyben a bekapott gól ellenére a Brassó egyenlőbb partnere volt ellenfelének, mint egy nappal korábban.

A középső játékrész az elsőből áthúzódó egyperces újvári előnnyel indult, majd a harmadik perc elején Wehrs is rossz helyen lőtte ki a korongot, így az első négy percből hármat előnyben játszott a hazai csapat. Rauhanen mester tanítványai azonban túlélték a nehéz perceket, majd a 26. percben Nagy Csaba szánta el magát lövésre a kékről, Chovan pedig nem takarta ki teljesen a rövid oldalt, a kapuvasról a hálóba pattant a korong. Egyenlített tehát a Brassó, itt azonban nem álltak meg, a 28. percben Molnár Zsolt lőtt távolról, a kipattanót pedig az első gólnál asszisztot jegyző Saluga egyből beütötte az újvári kapuba, amivel az előző naphoz hasonlóan átvették a vezetést. A gól után ritmust váltott a Zámky, különösen Weissmann volt aktív, három-négy alkalommal is kapura tört, Polccal szemben azonban tehetetlen volt. Nyomott az Érsekújvár, míg a Brassó hősiesen védekezett, támadásban pedig nem ismertek elveszett korongot, igyekeztek hibázásra kényszeríteni ellenfelüket. Nagy iram, lüktető és élvezetes játék jellemezte a mérkőzésnek ezt a periódusát. Ebből a hazaiak jöttek ki jobban, a 18. percben Polc egy távoli lövésre kissé kicsúszott a kapujából, a kipattanó korongot pedig a Brassó ellen első gólját szerző Marek Uram kotorta Polc mögött a kapuba. A Brassó még visszavehette volna a vezetést, de öt másodperccel a harmad letelte előtt Salugáék nem tudták gólra váltani a Chovan kapuja körül kialakult átmeneti káoszt.

Az eddigiekhez képest visszafogottabb iramot hozott a harmadik harmad eleje, láthatóan óvatosabbak lettek a csapatok, a 46. percben Wehrs bombáját védte szépen Chovan. A túloldalon előbb Uram, majd Weissmann és sora alakított ki gólveszélyt, de Polc a helyén volt. A továbbra is rendkívül izgalmas és szórakoztató mérkőzésen a harmad második felének elején egyértelműen átvette az irányítást az Érsekújvár, elképesztő helyzetekben ért oda Polc mindig. A sérüléséből felépülő Miroslav Stefanka több alkalommal is megszerezhette volna csapata harmadik találatát, egyszer Polcot is nagy erővel fejbe lőtte, de az eredmény nem változott. Az utolsó előtti percben váratlanul Zsókot látták szabálytalannak az addig kiválóan teljesítő játékvezetők, büntetése 2+10 perc lett. Öt a négy ellen még eredménytelen volt az Érsekújvár, az áthúzódó kiállítás miatt a hosszabbítást emberelőnyben kezdő Zámkynak 27 másodperc négy a három elleni játék elég is volt a mérkőzés megnyerésére, a 28. másodpercben Uram tálalt a vasárnap is mérkőzést eldöntő gólt sszerző Kames elé, aki iszonyatos erővel lőtte a korongot a kapuba, 3-2-re nyert az Érsekújvár. Kár, hogy egy ilyen színvonalas mérkőzés ilyen találattal ért véget, de ez is benne van a hokiban.

Robert Spisak (vezetőedző, Érsekújvár): Ez még semmit nem jelent, négyszer kell nyerni. Most örülünk, de holnaptól készülünk a harmadik mérkőzésre. Amíg vezettünk, jók voltunk, aztán próbáltam négy sorral játszani, míg az ellenfél kettővel, próbáltam minél több játékost mérkőzésben tartani. A hosszabbításba átnyúló emberelőny bement, ezt gyakoroltuk az edzésen is.

Kari Rauhanen (vezetőedző, Brassó): Jól játszott a csapatom, aki ért a hokihoz, az látta, hogy mi volt a jégen. Nem voltam megelégedve a játékvezetőkkel, mert sok kiállítást nem éreztem jogosnak. Ezen a két mérkőzésen is látszott, hogy kicsi a különbség a két csapat között, ma talán jobbak is voltunk.

Erste Liga, Érsekújvár, 2069 néző. Játékvezetők: Haszonits, Kincses, Németh, Gangel.
Chovan: 91,7% (Krajcovic)
K
Polc: 93,3% (Fülöp)
Hrudík, Kowalczyk, Podstavek, Stefanka O., Uram
1
Wehrs, Nagy, Molnár, Saluga, Dornic
Baron, Kames, Hurtaj, Frolík, Weissmann
2
Mastaleriu, Hietamaki, Péter R., Zsók, Gliga
Sucharda, Siska, Caladi, Uhnák, Polcík
3
Piszarenko, János, Antal, Butocsnov, Petres
Korytko, Král, Ruzicka, Dubec Marek, Stefanka M.
4
Bálint, Márton
Robert Spisak
E
Kari Rauhanen, Greg Kjell Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:20 NZÁ Weissmann Frolík Baron
1-1 25:52 BRA Nagy Saluga
1-2 27:12 BRA Saluga Molnár Wehrs
2-2 37:46 NZÁ Uram Stefanka M. Hrudík
3-2 60:28 NZÁ PP Kames Uram Kowalczyk
45 Kapura lövések száma 24
2 Kiállításpercek 28
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum