Vas János 4 ponttal kezdte a rájátszást

   

Megkezdődtek a negyeddöntők a Ligue Magnus-ben, Sofron gólpasszt adott a meccset eldöntő gólnál, Vas Márton 1+1-gyel zárt.

A francia bajnokság rájátszásában a negyeddöntők első mérkőzéseit rendezték. A Rouen a Chamonix-t fogadta, és Vas Jánoséknak nem is okozott gondot alacsonyabban rangsorolt ellenfelük legyőzése. A 7-3-as sikerből Vas János alaposan kivette a részét, hiszen a meccslapon 1 gól, 3 assziszt és +4-es +/- mutató szerepelt.Nem meglepő, hogy a 4 pontos magyar csatárt választották a meccs legjobbjának.

Vas Janos Rouen

Magabiztosan győztek Széligék is, akik 3-0-ra verték a Villard de Lans csapatát. Szélig nem szerzett pontot. A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása mindkét helyen 1-0, folytatás szombaton, amikor már Gőz Balázsék is pályára lépnek a Dijon otthonában.

Sofronék Istvánék annak ellenére nyertek 3-1-re haza pályán az Iserlohn Roosters ellen, hogy a sérülések miatt mindössze tíz csatárt tudtak kiállítani a mérkőzésre. Az első harmadban még akadozott a játék, de a második játékrész hetedik percében egy kontrából megszerezték a vezetést. Tíz perccel később Sofronék sora szorította be a vendégek egyik sorát, a nyomásból gólt is tudtak szerezni, Sofron István centerposzton ért bele egy kék vonalas bombába, a korong átcsúszott a kapuson és a kapuba tartott, amikor a csapattárs a gólvonalon még rásegített, így gól nem, de gólpasszt azért szerzett az akciónál. Ez volt a 21. pontja a szezonban, és ezzel már 2-0 volt a Krefeldnek. A meccs az 54. percben dőlt el, amikor az Iserlohn nem vett komolyan egy hazai korongbehozatalt, és két hazai játékos átjátszotta gyakorlatilag a teljes védelmet, amely messziről nézte, ahogy a Krefeld megszerzi harmadik gólját is. A végére még egy szépítő gól jutott az 58. percben, de ez már nem osztott, nem szorzott. A mérkőzés gólösszefoglalóját itt tekinthetik meg. Sofront a mérkőzés három legjobb játékosa közé választották.

A mérkőzés első 21 percében négygólos vezetésre tett szert Kóger Dániel csapata, az Elmira az ECHL-ben, a Wheeling Nailers ellen hazai pályán. Hihetetlen módon azonban ez még ahhoz is kevés volt, hogy a második harmad végére ne a vendégek vezessenek, akik 15 perc alatt öt góllal szomorították a 3500 néző többségét. A harmadik harmadban jól védték kapujukat a vendégek, így Kógerék nem tudtak egyenlíteni. A végén lehozták a kapust, de ebből is a Wheeling Nailers szerzett gólt, 6-4-re megnyerve az őrült találkozót. Kóger nem szerzett pontot.

Bartalis Istvánék 3-1-es vereséget szenvedtek a Timra otthonában. A Szocsiban egy gólig jutó fiatal osztrák csatár, Thomas Hundertpfund szerzett vezetést a hazaiaknak. A második húsz perc nagy küzdelmet és gól nélküli harmadot hozott. A harmadik harmadban mindent egy lapra feltéve támadott a Troja/Ljungby, ám ez visszafele sült el. A 43. percben kettőre növelte az előnyt a Timra, majd egy emberelőnyt értékesítettek a játékrész felénél. Az 53. percben ugyan feljebb zárkóztak a vendégek, de több gólt már nem tudtak szerezni, így maradt a 3-1. Bartalis nem szerzett pontot.

Vas Mártonék továbbra sem találtak legyőzőre a szezonban, így a 42. győzelmüket aratták. Előnyük már 5 pont az Oberliga középszakaszában üldözőikkel szemben. Az ellenfél ezúttal a Hammer Eisbaren volt, amely hazai pályán fogadta Vasékat és az első harmadban még tudta tartani a lépést a vendégekkel. Az első húsz perc után még csak 2-1-re vezettek a vendégek, a második gólt a magyar védő ütötte, aki a csapathonlap megfogalmazása szerint elképesztő mennyiségű időt töltött egész mérkőzésen a jégen. A középső harmadban hat perc alatt meglépett a Löwen Frankfurt ellenfelétől, a 31. percben már 1-6-ot mutatott az eredményjelző. A Frankfurt a harmadik periódust is megnyerte, mégpedig 4-1-re, így összesítésben 10-2-re diadalmaskodott. Vas Márton egy góllal és egy gólpasszal vette ki részét a pontgyártásból.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum