Gőz Balázsék elvették a pályaelőnyt a rájátszásban

 

A francia bajnokságban az Amiens volt az ellenfél. Jól állnak Fekete Dánielék az INL középszakaszában, Sofronék rangadót buktak, Nagy Gergőék is vereséget szenvedtek.

Sofron István csapata, a Krefeld a szintén a tabella elején tanyázó Kölnhöz látogatott még kedden a német első osztályban. A hazaiak nem bízták a véletlenre a dolgot, már az első harmadban 3-0-s vezetésre tettek szert. A Krefeld a harmadik játékrész elején szépített ugyan, de az ellenfél az 54. percben 17 másodperc alatt szerzett két találattal válaszolt. A hátra lévő hat és fél percben mindkét oldalon egy-egy találat esett, így alakult ki a 6-2-es végeredmény. Sofron pontot nem szerzett. Vereségével a Krefeld visszacsúszott a harmadik helyre a roppant szoros tabellán.

Hiába lőtt másfélszer annyit kapura, mint ellenfele, mégis kikapott a Quad City Mallards a Missouritól. Nagy Gergőék a 25. percben emberelőnyből kaptak ki gólt, ezzel szerezték meg a vezetést a vendégek. Nagyék a 32. percben egyenlítettek, de a záró húsz perc felénél a Missouri ismét gólt lőtt és ezzel 2-1-re megnyerte a mérkőzést. Nagy pontot nem szerzett.

Franciaországban elkezdődött a playoff. A lebonyolítási rend szerint az első négy csapat automatikusan résztvevői a negyeddöntőnek, míg az 5-12. helyezettek három nyert meccsig tartó párharcban döntenek a kvalifikációról. Vas János és Szélig Viktor csapata, vagyis az alapszakaszban első helyezett Rouen és a második helyezett Briancon így most pihen, míg a 11. helyet megszerző HCMAG-nak és Gőz Balázsnak a hatodik helyezett Amiens jutott. Kedden és szerdán játszottak a párharc első két mérkőzését, kedden 6-2-re kikaptak, ám szerdán sikerült elvenni az Amiens pályaelőnyét. Ez utóbbi meccsen az első harmad utolsó percében emberelőnyből szerzett vezetést az otthon játszó Amiens, amit a HCMAG öt perc múlva kiegyenlített, majd bevert egy kettős előnyt, így 2-1-re a maga javára fordította a meccset. A záró periódusra maradtak nyitott kérdések bőven, hiszen húsz másodperc alatt egyenlített az Amiens. Azonban Gőzéknél jól működött a védelem, így hosszabbításra került sor, amelynek a hatodik percében megszerezte a mindent eldöntő találatot a HCMAG és 3-2-re megnyerte a meccset. A párharc 1-1-ről folytatódik, a következő két meccset Morzine-ban játsszák pénteken és szombaton.

Magabiztos győzelmet arattak Fekete Dánielék a Merano otthonában az INL középszakaszában. Minden harmadban egy gólt ütöttek, érdekes módon mindhárom alkalommal a 18. percben, miközben egyet sem kaptak. Így a vége 3-0 lett, a Feldkirch hat meccsen szerzett öt győzelemmel továbbra is vezetik csoportjukat.

Cimkék: , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum