Szabályos játék esetén is benne van a sérülés veszélye

   

Beck Péter, az IIHF nemzetközi játékvezető-ellenőre, aki mind az EBEL-ben, mind a MOL Ligában ellát supervisori teendőket, értékelte a Fehérvár?Dab.Docler kiemelt eseteit.

A Jégkorongblog megfelelő szakmai tudás hiányában rendszeresen igénybe veszi Beck Péter szakértői segítségét, mivel ő hazánkban a legképzettebb a jégkorong szabályaiból. Ezúttal a supervisor maga jelentkezett a következő levéllel.

“Elöljáróban annyit, hogy a mérkőzést élőben a helyszínen sajnos nem tudtam megnézni, mert az utánpótlás-játékvezetők mérkőzésén vettem részt, ott segítettem a működő bírók munkáját.

Elég sok EBEL- és MOL Liga-mérkőzést nézek meg élőben, mivel mindkét ligában ellenőrzöm a játékvezetők tevékenységét. Amit én ebből a videó-összeállításból látok, az semmivel sem szabálytalanabb vagy durvább, de még csak nem is keményebb, mint ami bármilyen EBEL- vagy MOL ligás meccsen megtörténik.

Tokaji Viktor palánkra lökése egy teljesen szabályos, korongért folytatott harc eredménye. Nem hátulról történik az ütközés, tudatában van az érkező játékosnak, aki vállal taszítja a palánknak, kicsit sem kirívóan nagy lendülettel. Alapvetően szóra sem érdemes megmozdulás. Sajnálatos, hogy mégis sérülés történt.

A második akció során a jégen négykézláb lévő játékos alól próbálják kihozni a korongot. Nem is értem, miért van ide bevágva (ha a sérülést okozó akciók bemutatása csak a cél), itt nem valószínű, hogy valaki megsérült volna. Ha ez előtt a vállára kapott ütközéstől sérült meg, feltehetően nem volt szabálytalan, vállra kapott ütközés elég ritkán az.

A harmadik eset, amikor a buli után a korongért folytatott harcban felcsúszik egy bot, ami az arcot éri. Sokszor előfordul buli utáni korongért vívott harcban, természetesen szabálytalan, kétperces kisbüntetést ér, mivel nem okozott komolyabb sérülést.

Természetesen ez nem zárja ki, hogy a szokásosnál keményebb volt a meccs összességében nézve, de ezt ez az összeállítás nem tükrözi. Mint valaki írta, ez a sport jégkorong, nem sakk, és sajnálatosan benne van a sérülés veszélye szabályos játék esetén is.”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum