HSC Csíkszereda?Dab.Docler 3-0

   

A jég hibájának kijavítása után a második harmadban a HSC eldöntötte a meccset és lépéselőnybe került a rájátszásért folytatott küzdelemben.

Az első harmadban rögtön az elején magához ragadta a kezdeményezést a HSC, azonban próbálkozásaik vagy Sevelában akadtak el vagy a védelem zárt remekül. A legnagyobb helyzet az első csíkszeredai meccsére beöltözött Jere Ölander előtt adódott, a finn játékos azonban a kapuvasat találta telibe a 17. percben.

A második harmad technikai szünettel indult, állítólag kisebb lyuk keletkezett a jégfelületen, amit a rendezőknek némi időbe telt kijavítani. A játékosok legnagyobb része vissza is ment az öltözőbe. Újvárosi lövésekkel indult el egy félórás késéssel a játék, ám a 24. percben a vendégek 18 éves hátvédje, Hruby Gellért került a büntetőpadra bottal akasztásért. Az előnyt ugyan kihagyta a HSC, de annak letelte után 20 másodperccel Moldován Ervin lőtte be Curilla passzát Sevela fölött a hálóba, vezetéshez juttatva a hazaiakat. Az előnyt Becze Tihamér duplázta meg a 32. percben egy szóló végén, majd Mihály Ede volt eredményes ismételten Curilla passzából, amivel már 3-0-ra vezetett a HSC.

A harmadik harmadban ott folytatódott a játék, ahol az első kettő után abbamaradt, a hazaiak veszélyeztettek többet, a vendégeknél pedig minden kísérletüknél hibáztak egy kicsit vagy Kozuch mentett. Az 50. percben az addig két asszisztot jegyző Curillát akasztották gólhelyzetben, azonban a kiváló szlovák játékos kihagyta a büntetőt. Ezt követően ismét Hruby Gellértet látták szabálytalannak a játékvezetők az 52. percben, majd alighogy kiegészült a DAB, Huba mehetett a helyére. A HSC azonban nem tudott mit kezdeni a négy perc majdnem folyamatos emberelőnnyel, sőt, az 54. percben a Dab.Docler jutott büntetőlövéshez, Papp Viktort akasztották gólhelyzetben, azonban ő sem járt sikerrel, így maradt a 3-0. Az eredmény már a későbbiekben sem változott, a HSC lett gazdagabb három ponttal.

Gál Sándor (HSC Csíkszereda): ?Erre a győzelemre készültünk, de gyorsan tegyük hozzá, hogy a vendég együttes egy picit fáradtan érkezett hozzánk egy kemény hét után. Ilyen előfordul, velünk is megesett már. Örülök, hogy a fiúk el tudták viselni azt a nyomást, hogy veszítenünk nem szabad. Ez sokszor meggátol minket a jó teljesítményben. Remélem, vasárnap folytatni tudjuk. Kötelező a győzelem Miskolc ellen is. Sokszor volt olyan, hogy kellene győzni, de nem sikerült. Vasárnap tényleg kötelező lesz a három pont megszerzése.?

Stephan Lundh (Dab.Docler): ?A mai mérkőzésen látszott, hogy a hazai csapatnak óriási szüksége van a pontokra. Ennek érdekében jóval nagyobb erőket mozgattak meg. Büszke vagyok a csapatomra a körülményekhez képest igyekeztek helyt állni.?

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1400 néző. Játékvezetők: Toparceanu, Gergely, Csomortani, Trandafir.
Kozuch: 100% (Ruczuj)
K
Sevela: 93,5% (Kiss T.)
Hruby J., Góga, Curilla, Mihály, Bíró O.
1
Lindgren, Hüffner, Ladányi, Szappanos, Kiss Á.
Salló, Papp Sz., Moldován, Szőcs, Bíró T.
2
Huba, Nagy R., Somogyi, Pavuk, Contois
Ölander, Nagy I., Becze, Molnár Zs., Kulha
3
Jaborník, Gröschl, Papp V., Léránt, Szabados
Bors, Flinta, Farkas, Péter, Gecse
4
Hruby G., Azari
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 26:03 SCC Moldován Curilla Ölander
2-0 31:57 SCC SH Becze Molnár Zs.
3-0 36:37 SCC Mihály Curilla Hruby J.
46 Kapura lövések száma 29
6 Kiállításpercek 12
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum