Hári két gólpasszt adott

   

Minden légiósként pályára lépő magyar nyert szombaton, Kóger gólt lőtt, Nagy Gergő két, Fekete egy gólpasszt adott.

A finn első osztály szombati mérkőzésén a kilencedik helyezett HIFK az utolsó, 14. helyezett TPS csapatát fogadta. Hári János ezúttal a HIFK első sorában kapott helyet, olyan nagyágyúk mellett, mint Corey Elkins és a csapatkapitány Ville Peltonen. A kapuban a második számú kapus, a svéd Joakim Lundström kezdett. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a HIFK első számú kapusa idén az a Ville Husso, aki három nappal ezelőtt ünnepelte 19. születésnapját. A 30 éves Lundströmöt kissé készületlenül is érte a feladat vagy csak a védelem betlizett előtte hatalmasakat, mindenesetre a mérkőzés végig szorosan alakult. Bár az első harmadban kétgólos vezetésre tettek szert a hazaiak, a vendégeknek a második játékrészben úgy is sikerült egyenlíteni, hogy negyven perc alatt mindössze hét kaput eltaláló lövésük volt. A záró húsz percre kapust cserélt a HIFK és nyolc perc alatt kétgólos előnyt épített fel. A szépítésre futotta ezúttal a TPS erejéből, amivel meccsben maradtak ugyan, de a meccs végi kapus lehozatal során ismét csak a HIFK talált be, kialakítva az 5-3-as végeredményt. Hári két gólpasszt adott, utóbbival a legendás Ville Peltonent hozta kihagyhatatlan helyzetbe, aki nem mulasztotta el megköszönni ezt. Hári csapata 5. legjobb góllövője, 35 meccsen 7 gólt lőtt és 7 gólpasszt adott, és ami még külön dögös, +6-on áll.

Itt látható a meccs minden gólja:

Ha már a világ legjobb kapusképző iskolája szóba került, érdemes megjegyezni, hogy Hetényi Zoltánnak azt a Juha Metsolát kellett volna kiszorítania a Tappara kapujából, aki jelenleg harmadik a kapusrangsorban. Ráadásul csak ketten védtek nála több meccset, a Lukko és a Pelicans kapusa, de nekik mind rosszabb a statisztikájuk.

Kóger Dániel péntek után szombaton ismét gólt lőtt az Evansville-nek az ECHL-ben, az eredmény ezúttal is kétgólos hazai siker lett. Kógerék szereztek vezetést az első harmadban, de a vendégek a 27. percre megfordították az állást és 2-1-re vezettek. A második periódus hajrájában azonban elképesztő formát mutatott az Elmira támadóalakzata, 10 perc alatt négy gólt lőttek a vendégeknek, ezzel el is döntötték a pontok sorsát. Húsz másodperccel a játék vége előtt az Evansville emberelőnyből szépített, ezzel lett 5-3. Kóger csapata ötödik gólját szerezte, +1-gyel zárt.

Egy kisebb szünet után visszatalált a pontszerzés útjára Nagy Gergő, aki két assziszttal és +2-es +/- mutatóval vette ki részét csapata, a Quad City Mallards 6-3-as szombati sikeréből. Az ellenfél a St. Charles volt, amely az első harmadban még tudta tartani a lépést a hazaiakkal, ám a harmadik játékrész elejére eldőlt a meccs, hiszen ekkor már 5-2-re vezettek Nagyék. A meccs utolsó 10 percében még egy-egy emberelőnyös gól született, így alakult ki a 6-3-as végeredmény. Nagy 40 meccsen 34 pontnál és +15-nél jár.

Fontos győzelmet aratott Fekete Dániel csapata az INL középszakaszában. A Feldkirch hazai pályán fogadta a Merano csapatát és 7-1-es győzelmet aratott. Fekete egy gólpasszt adott. Négy forduló után a Feldkirch és a Jesenice fej-fej mellett vezeti a playoff-kvalifikációért küzdő egyik csoportot.

A pénteki 8-2-es győzelem után szombaton 11-0-ra intézte el ellenfelét, a New Mexico Renegadest Nagy Krisztián és Vay Ádám csapata, az El Paso Rhinos. Nagy Krisztián ismét két gólt szerzett, Vay Ádám is remek formában véd, a hatvan perc alatt mind a hat kapujára érkezett lövést hatástalanította, így shutouttal zárt, 93,3%-kal továbbra is a liga legjobb kapusa.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum