Chovan szerint a MOL Liga egyre jobb

 

Mindazonáltal közvetlenül nem hasonlítaná össze sem az Extraligával, sem a szlovák első osztállyal. Az érsekújvári csapathonlapnak adott interjúban a kiváló kapus beszélt az elmúlt időszak kisebb válságáról, az új edzőről és a fényről is az alagút végén.

Jan Chovan egyelőre nem nevezné sikeresnek a szezont, jelenleg másodikak a ligában, de ennél is többre vágynak, egyértelműen az első hely megszerzése a céljuk. Az utóbbi két romániai meccsen sikerült kisebb előnyt kiépíteni, az alapszakasz hátralévő részében ennek megtartására törekednek. Végső soron minden a playoffban dől el, utána lehet értékelni a szezont, véli Chovan. Szerinte minden csapatnál minden szezonban vannak hullámvölgyek, volt ilyen az Érsekújvárnál is, de az elmúlt négy megnyert meccs mutatja, hogy alapvetően sikerült túljutniuk ezen, és még mindig jobb az ilyet az alapszakaszban letudni, mint a rájátszásban. A csapat fiatal és tapasztaltabb játékosok jó mixe, ahol nagyon jó a csapatszellem.

chovanMLA_1007

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A játékost megkérdezték az edzőváltásról is, arról hogy Spisak mester érkezése mennyit segített a holtponton történő túljutásban. Chovan szerint biztosan volt benne szerepe, de kiemelte, mindkét idei edzőjüknek megvoltak az erősségei, nem lehet tudni, hogy hol tartanának edzőváltás nélkül. Az biztos, mondja a kapus, hogy az új edző érkezése mindenki számára figyelmeztetés volt, mindenki elkezdett egy kicsit jobban hajtani és Spisak is új dinamikát vitt a csapatba, némileg más edzésmódszerrel, más taktikával. Az új taktikai elemek kapcsán kiemelte, hogy főként az utóbbi két meccsükön, a Brassó és a HSC ellen, sokkal jobban küzdöttek, mint eddig. Külön készültek a mérkőzésekre, nagyon magas színvonalú és intenzitású edzéseket tartottak, mindenki tudta, hogy nagyon fontos találkozókra kerül sor, így még a fárasztó utazás után is sikerült magas szinten tartani a küzdőszellemet. Maguk a meccsek Chovan szerint már jobban hasonlítottak a rájátszásra, mint az alapszakaszra, mindkét városban sok néző volt, minden játékos 100%-os intenzitással vetette bele magát a küzdelembe, az első perctől az utolsóig nagyon kemény tempó volt.

A liga egyik legjobb kapusa ennek kapcsán említette először, hogy a liga színvonala meglehetősen magas, és hogy a rájátszás közeledtével egyre jobb és jobb meccseket láthat majd a közönség. Ennek kapcsán kérték meg, hogy hasonlítsa össze a MOL Ligát és az Extraligát. Chovan kitérő választ adott, legalábbis közvetlen összehasonlításra nem vállalkozott. Mint mondta, elég sokat játszott külföldön, így több helyről megkapta már ezeket a típusú kérdéseket. Mindazonáltal szerinte nem lehet két ligát pontról pontra összehasonlítani, mindegyik más egy kicsit, mindegyiknek megvan a maga erőssége és gyengesége. Ami a MOL Liga erősségeit illeti, Chovan szerint a közönség számára vonzó a liga: gyors a játék, sok a korcsolyázás és az ütközés, akárcsak a gólhelyzet. A pénzügyi helyzet pedig egyértelműen jobb a szlováknál, és a nagyobb költségvetések magasabb színvonalban is tükröződnek.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum