HSC Csíkszereda?Érsekújvár 2-3

   

A szezonban elsőként az Érsekújvár teljesített tökéletes túrát, a felvidéki csapat mind a 6 pontot elhozta Erdélyből, óriásit lépett ezzel a rájátszás felé. Hrudík a legjobbkor szerezte idei első gólját, amit két perc múlva meg is duplázott.

A mérkőzés első eseménye a 9. percben történt, akkor Kames kapott kétperces büntetést bottal lökésért. Az emberelőnyt nem használták ki a csíkszeredaiak, viszont a 12. perc elején megszerezték a vezetést Becze Tihamér révén. A folytatásban is a hazaiak domináltak, a játékrészben 13-10-re nyerték a kapura lövési mutatót. A harmad végén előbb Frolík kapott büntetést, majd fél perc múlva Flinta is kiült, így áthúzódó négy a négy elleni játékkal ért véget a húsz perc.

Hrudik NZA

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A csapatok kiegészülése után nem sokkal megszületett az egyenlítő találat is, Jakub Hrudík (képünkön) szezonbeli 24. MOL Liga-meccsén megszerezte első érsekújvári gólját. A másodikra sem kellett sokat várni, két perc múlva Ondrej Stefanka passzából talált be, így fordított a HC Nové Zámky a 25. percben. A játékrész további részében gól nem született, két-két emberelőny kihasználatlanul maradt, az érsekújváriak fölényét jelzi a 16-7-es kaput eltalált lövéseket jegyző statisztika.

A harmadik harmad 29. másodpercében emberelőnybe kerültek a hazaiak, Podstavek büntetését pedig kihasználták, 9 másodperccel a kiállítás letelte előtt Szőcs Szabolcs egyenlített, Becze pedig gólja után gólpasszt jegyzett. Az 53. percben Farkas Tamás kapott kis büntetést, ám nem kellett végigülnie a két percet, mert fél percben belül Kames újra vezetéshez juttatta a HC Nové Zámkyt. A vendégek gólja után Kowalczyk testre ütése után emberelőnyben játszhatott a HSC, ám kivédekezték az érsekújváriak. Az utolsó percben lekorcsolyázott Kozuch, több gól viszont nem született, így a HC Nové Zámky hat ponttal zárta erdélyi túráját.

Gál Sándor, HSC Csíkszereda: ?Meg kellett volna nyerjük a mai meccset. Nem a játék alapján, sajnos. Akiktől a legtöbbet vártuk azok nem hozták a formájukat. A második harmadban két gólt is összehozott az első sorunk. Úgy jöttünk ki egy remek első harmad után, mintha megnyertük volna már a mérkőzést. Ezzel az eredménnyel nehéz helyzetbe kerültünk. Gyakorlatilag minden hátralevő mérkőzésünket meg kell nyerjük.?

Robert Spisak, HC Érsekújvár: ?Egy szuper, minőségi mérkőzést láthatott a közönség. Úgy terveztük, hogy az első harmadban ne kapjunk gólt, ez sajnos nem jött össze. A második harmadban a fiúk összekapták magukat. Az utolsó játékrészben az emberelőnyös helyzetek döntöttek. Motiváltak, koncentráltak voltak a fiúk, ennek köszönhető a győzelem.?

 

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1650 néző. Játékvezetők: Gergely, Toparceanu, Keresztes, Mathe.
Kozuch: 90,9% (Ruczuj)
K
Chovan: 93,8% (Krajcovic)
Hruby, Góga, Curilla, Novák, Kulha
1
Král, Kowalczyk, Podstavek, Ruzicka, Stefanka O.
Flinta, Salló, Molnár Z., Moldován, Szőcs
2
Baron, Kames, Hurtaj, Frolík, Weissmann
Bors, Nagy, Becze, Mihály, Molnár Zs.
3
Sucharda, Siska, Stefanka M., Caladi, Uhnák
Kósa, Péter, Farkas, Gecse
4
Kubica, Hrudík
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:05 SCC Becze Molnár Z. Molnár Zs.
1-1 22:07 NZÁ Hrudík
1-2 24:28 NZÁ Hrudík Stefanka O.
2-2 42:20 SCC PP Szőcs Becze
2-3 52:50 NZÁ PP Kames Hurtaj
32 Kapura lövések száma 33
8 Kiállításpercek 12
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum