A Miskolc ellen javíthat a HSC

   

A Brassó ellen hibázó Csíkszeredának a Miskolc ellen mindenképpen pontokra van szüksége. A Jegesmedvék eddig mindössze kétszer jártak Erdélyben, a második helyről várják a találkozót.

Utoljára október 28-án járt Bob Dever csapata Erdélyben, akkor hosszabbításban 3-2-re kapott ki a házigazdáktól. Az idei első találkozójukra egy hónappal korábban, szeptember végén került sor, akkor 2-1-re nyertek a kékek. Mindkét meccsen Vaclav Novak jelentette a döntő különbség, hiszen a HSC cseh légiósa két-két pontig jutott. A túloldalon Jordan Knoxra lesz érdemes figyelni, a kanadai csatár ugyanis mindkét meccsen betalált.

A Miskolcnak kilenc meccse van hátra, jelenleg második, de ahhoz, hogy igazán kényelmes pozícióból várja a rájátszás hajráját, a hétvégi erdélyi túráról minél több ponttal kell hazautazzon. Ha sikerül legyőznie a HSC-t, akkor előnye 8 pontra nő üldözőivel szemben, ami 8 fordulóval a vége előtt nehezen behozhatónak tűnik. Igaz ez még akkor is, ha összesen négy meccse van hátra közvetlen ellenfelei, a HSC és a Brassó otthonában. Egyelőre nem tűnik úgy, hogy bármelyik csapat is idő előtt kiesne a küzdelemből, azt pedig éppen pénteken, a Brassó csíkszeredai győzelmekor láthattuk, mire képes egy utolsó esélyét megragadni igyekvő csapat.

Nehéz, de nem megoldhatatlan feladatra számít Bob Dever, a Miskolc edzője: “Továbbra is a fegyelem, és a jó csapatjáték lesz a kulcs, ezzel lehetünk eredményesek, de ugyanilyen lényeges lesz, hogy mentálisan erősek legyünk.” Kemény hangnemben készül a borsodi csapat, a vezetőedző semmilyen kifogást nem fogad el a jövőben: “Mondtam a játékosoknak a héten, hogy a hátralévő mérkőzéseken – így a hétvégén is – nem lehet semmiféle kifogás, nem érdekel, ha valaki beteg, ha itt fáj, ott fáj. Fel kell menni a jégre, és az utolsó másodpercig küzdeni kell. Mert ne legyenek illúzióink, ezeken a meccseken kegyetlen küzdelem lesz. Mindenki a rájátszásra hajt, és az ellenfeleink is mindent el fognak követni azért, hogy bekerüljenek a legjobb négy közé, tehát nekünk is ezt kell tenni. A jelenlegi pozíciónk megerősítése érdekeben nem is lehet más a célunk, mint két győzelem, amellyel óriási lépést tennénk a playoff felé. Teljes csapattal utazunk Romániába, így továbbra is négy sorral megyünk a pontokért.”

A HSC Csíkszereda dolgát nehezíti, hogy az egyre hasznosabban játszó Gyenisz Svidkij megsérült a Brassó elleni mérkőzésen, a térdét hétfőn vetik komolyabb vizsgálat alá.

Nem ígérkezik ennyire kiélezettnek a játéknap másik összecsapása, amelyen az UTE fogadja a DAB-ot. A két csapat eddig háromszor találkozott a Megyeri úton, mindháromszor a vendégek nyertek, az összesített gólkülönbség 3-17. Legutóbb akadtak gondjai a koncentrációval Stephan Lundh tanítványainak, és ha ezúttal sem sikerül az első pillanattól maximális erőbedobással játszaniuk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy meggyűlhet a bajuk Ancsin János és Fekti Bálint csapatával. Ha azonban érvényesítik a papírformát, akkor újabb nagy lépést tehetnek az alapszakasz-győzelem megszerzése felé.

Ancsin János (UTE): A ligában jelenleg legjobb formában lévő Dab.Docler ellen nagyon nehéz dolgunk lesz, de mivel otthon vagyunk, célul a pontszerzést kell kitűznünk. A legutóbbi meccsen jól kezdtünk, sokáig meccsben voltunk, de volt egy rövidzárlat, ami megpecsételte a sorsunkat. Nyilván nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de fegyelmezett játékkal, jó védekezéssel, s több lőtt góllal szorosabb eredményt érhetünk el. Ebben segítségünkre lehetnek a sérülésből visszatérők, köztük Virág Tamás is, aki nagy valószínűséggel ott lehet majd a pályán.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Legutóbb Újpesten kicsit belealudtak a játékosok a kezdésbe, s bár a végén felpörögtünk és győztünk, ilyen kezdést még egyszer nem engedhetünk meg magunknak a lila-fehérek ellen, ha három ponttal szeretnénk hazajönni. Szerencsére sikerült egy kicsit meglépni az üldözők elől, de nem szabad kiengednünk, ha első helyen szeretnénk zárni az alapszakaszt. Az sem mellékes, hogy most már egyre közelebb kerül a rájátszás, tehát mindenkinek élesítenie kell magát, hiszen ott már egy hiba sem fér bele, ha harmadszor is mi szeretnénk magasba emelni a MOL Liga kupáját.

HSC Csíkszereda–Miskolc 3-1

   

A csíkszeredaiak életben tartották rájátszásba kerülési reményeiket.

A mérkőzés 17. másodpercében vezetéshez jutottak a Miskolci Jegesmedvék, miután Tyler Metcalfe betalált a két és fél hónapos kihagyás után visszatérő Kozuch kapujába. Az első kiállítás sem váratott sokáig magára, a gól után 46 másodperccel Láda Balázs ült ki, a harmadik perc végén pedig kettős emberelőnybe került a HSC, miután Hegyi Ádámot kiküldték a játék késleltetéséért. Sem öt a háromra, sem öt a négyre nem született hazai gól, a 13. percben pedig Popovics Patrik kapott 10 perces fegyelmi büntetést hivatalos személyek megsértéséért. Nem sokkal később Bíró Ottó kiállítása nyomán emberelőnyben játszhatott a Miskolc, de nem használták ki azt. Az első harmadban 13-8-ra nyerte a kapura lövési mutatót a hazai csapat.

A második húsz percben még markánsabbá vált fölényük, Gyenes 19 csíkszeredai lövéssel találta magát szembe, míg Kozuchnak csak háromszor kellett védenie, viszont a játékrész krónikájához hozzátartozik, hogy öt miskolci kiállítást ítéltek a játékvezetők. A csíkszeredaiak nem használták ki az emberelőnyöket, kétszer viszont eredményesek voltak öt az öt elleni játék során, a 30. perc elején Marek Curilla egyenlített, míg a 33. perc végén Bíró Tamás fordított.

A harmadik harmadban öt az öt ellen játszottak szinte végig a csapatok, az utolsó percben Gyenes lekorcsolyázott, de nem tudott egyenlíteni a Miskolc, sőt Becze Tihamér betalált az üres kapuba, amivel beállította a 3-1-es végeredményt. Győzelmével a HSC Csíkszereda három pontra megközelítette a szintén 39 mérkőzést játszó HC Nové Zámkyt és a 40 meccset játszó Brassót. A csíkszeredaiak hétfőn nem lépnek jégre, míg a Miskolci Jegesmedvék Brassóba utaznak.

Gál Sándor, HSC Csíkszereda: „Nagyon fontos és egyben értékes három pontot szereztünk. Fegyelmezetten játszottunk, annak ellenére, hogy nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Szerencsére ki tudtuk heverni és fokozatosan jöttünk fel. Bosszant az emberelőnyös játékunk. A harmadban nem tudunk veszélyes helyzeteket teremteni. Gratulálok a fiúknak és a szurkolóknak is. Most fáj a leginkább a pénteken elvesztett mérkőzés.”

Bob Dever, Miskolci Jegesmedvék: „Nagyon nehéz úgy játszani, hogy a fél mérkőzést emberhátrányban töltöd. Tudtuk, hogy ez lesz, számítottunk erre. Minden romániai túránk erről szól. A végén megnyomtuk, de nem sikerült.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1300 néző. Játékvezetők: Lascar, Toparceanu, Keresztes, Siko.
Kozuch: 95,8% (Ruczuj)
K
Gyenes: 95,2% (Duschek)
Hruby, Góga, Curilla, Mihály, Novák
1
Boyle, Vojtkó, Knox, Metcalfe, Roczanov
Salló, Papp, Moldován, Szőcs, Bíró T.
2
Láda, Durco, Szilágyi, Miskolczi, Faith
Flinta, Nagy I., Becze, Molnár Zs., Danton
3
deBruyn, Hegyi, Hajós, Popovics, Tóth
Bors, Bíró O., Molnár Z., Péter, Farkas
4
Budai, Fliszár, Rafaj
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Bob Dever
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:17 MIS Metcalfe
1-1 29:02 SCC Curilla Papp Becze
2-1 32:51 SCC Bíró T.
3-1 59:12 SCC EN Becze Danton
43 Kapura lövések száma 24
2 Kiállításpercek 24

A HSC–Miskolc képei

   

További képekért kattintsanak ide.

A HSC Csíkszereda–Miskolc góljai

   

A romániai Digi Sport elkészítette a vasárnapi MOL Liga-rangadó összefoglalóját. Ide kattintva látható.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., csütörtök
NU16 09:30 HUNGER 0-4VÉGE
április 20., péntek
VB18 15:30 HUNAUT 0-4VÉGE
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 3-1VÉGE
VB 16:00 HUNKAZ 0-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 1-3VÉGE
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk