Tisza Volán?Spartak Subotica 8-7

   

A szegedi csapat drámai mérkőzésen, 1-6-ról fordítva, végül büntetőkkel nyert a szabadkaiak ellen a szerb bajnokságban.

A második perc végén vezetést szereztek a vendégek, gyakorlatilag az első kapura lövésük eljutott Balázs Csongor kapujába a 17 éves Aleksandar Kolaric révén. A negyedik perc elején Bontovics Márton kapott két percet bottal akasztásért, a szabadkai előny során nem tudtak felállni a vendégek, sőt a Szegednek több helyzete is adódott. A 8. percben Egyed Máté ült ki két percre, amit 18 másodperc alatt ki is használtak a vendégek, Bojan Zidarevic volt eredményes. Az első igazán nagy lehetőség a 9. percben adódott a Tisza Volán előtt, de Ódry Tamás közeli próbálkozását védte Vedran Veres. A 10. percben Bontovics másodjára ült ki, a szegedi csapat kivédekezte az emberhátrányt, majd a 14. percben kapuvasig jutott Varga Dávid révén, két perc múlva pedig Ódry lőtt újabb bődületes vasat. A 17. percben Egyed lövésénél  nagyot védett Veres, a kontrából pedig gólt lőttek a vendégek, az akció során több szép cselt is bevetett Karl Wittmer. A harmad végét megnyomták a szegediek, ám rendre kimaradtak a ziccerek, amik megbosszulták magukat, fél perccel a játékrész vége előtt megszületett a negyedik szabadkai találat, Alen Peter lőtt gólt. De láthatott még szegedi gólt a 700 kilátogató ember, Muzsik Norbert lövése utáni kipattanót bepofozta a rutinos Egyed Máté.

A második harmad is szerb góllal kezdődött, kettő az egy ellen vezették a vendégek Balázs Csongorra a korongot, aki tehetetlen volt. A folytatásban is a Spartak dominált, a 25. percben Molnár Ádám ült ki térdhasználatért, az emberelőnyt pedig egy kékvonalas bombával kihasználtak a szabadkaiak. A bekapott gól után Balázs helyét Kormos Tamás vette át a szegedi kapuban. A 29. percben megszületett a második hazai gól, újfent Egyed Máté volt eredményes egy rövid fölsőbe helyezett kapáslövéssel Pilcsik Tamás passza után, egy perc múlva pedig Varga Dávid is betalált Veresnek egy kapumegkerülős góllal. A folytatásban a szegediek domináltak, 34. percben viszont egy az egyben vezették Kormosra a korongot, aki két hatalmas bravúrt is bemutatott, a másodiknál egyértelműen topligákba illó módon kapott bele a korongba. Az eset után nem sokkal Molnár Ádám ült ki, de kivédekezte a hátrányt a Szeged. A harmad utolsó előtti percében pedig eljött az első vendég kis büntetés is, Zach Jackson ült ki akadályozásért, az adódó lehetőséget pedig Pilcsik kihasználta, miután Muzsik lövése visszajött a palánkról.

A harmadik játékrész elején újabb szegedi emberelőny következett, amelynél Bosnyák Márkó lövése átcsorgott Vedresen, így már csak egy góllal vezettek a szabadkaiak. A 45. percben pedig Pilcsik egyenlítő góljánál felrobbant a jégcsarnok nézőtere, a szegediek 1-6-ról álltak föl. A 47. percben pedig bekövetkezett a fordítás is, Egyed lövése még kijött a kapuvasról, de Varga érkezett és belőtte. A gól után emberelőnybe kerültek a szerbek, amit Kis Attila visszatérése után kihasználtak. A harmad második felében mindkét csapat előtt adódtak ziccerek, de kimaradtak, hosszabbítás következett. A ráadásban nem esett gól, büntetők döntöttek. A rávezetéseknél Egyed belőtte, Kormos védte Jackson próbálkozását, Ódry beverte a korongot, Mark Mclean eredményes volt, Pilcsik spin-o-rama büntetője nem lepte meg Vedrest, viszont az utolsó szerb próbálkozás Wittmer révén a kapuvason csattant, így a Tisza Volán 8-7-re nyert.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum