Négypontos Progym-hétvége

   

Egy fölényes győzelemmel és két szoros vereséggel, négy ponttal zárta a Progym a román bajnokság második tornáját, amelyet hazai jégen játszhatott le a piros-fehér csapat. Úgy tűnik, a gyergyóiak, a Steaua és a Galati nagyon egyforma játékerőt képvisel.

A torna első napján a Steaua 8-7-es győzelmet aratott a többet lövő Galati felett, a Progym pedig 9-1-re verte a Sportul Studentescet. A hazai szurkolók nagy örömére feltűnt az összeállításban a csapat korábbi remek játékosa, Gál Csaba, a HSC-től idény közben elküldött Adorján József és Sára Tibor is, akinek a játékára kevesen számítottak Gyergyóban. Másnap a Steaua is nagyon megverte a Sportult, a vége 14-3, este következett a Progym-Galati rangadó, amelyre nagyon sokan, ezren voltak kíváncsiak a felújításra váró gyergyói csarnokban. A Duna-parti csapatnál főleg a csehek és a székelyek valamint a veterán Geru vitte a prímet, a meccs a rendes játékidőben döntetlenül végződött, és úgy nézett ki, a hosszabbítás is eltelik gól nélkül, pedig két galaci játékost is kiállítottak az 5 perc alatt. Egy másodperc volt vissza, amikor az emberhátrányban játszó Galati a gyergyói kapu elé jutott, és a cseh Stanislav Eis gólt szerzett, így hosszabbításban 4-3-ra a Galati győzött. A harmadik nap a Galati is teljesítette a kötelezőt, 12-4-re verte a Sportult, délután pedig a várva vár nagy rangadó következett a hazaiak és a Steaua között. Bár a szoros meccsen pontot nem szerzett a Progym, de a beszámolókból úgy tűnik, csapat és közönsége ismét egymásra talált, és ez sokkal több, mint az elvesztett 3 pont. Végeredményben nagyon szoros meccsen a Steaua 2-1-re nyert, többek között annak köszönhetően is, hogy erre a napra is jutott egy emberelőnyben kapott gól a gyergyói oldalon.

A bajnokságot egyelőre a hibátlan Steaua vezeti, második a Progym, két ponttal előzi az egy meccsel kevesebbnél tartó galaciakat. Az nyilvánvalónak látszik, hogy a Sportul megint kevés pontot fog gyűjteni, de ez a három klub még komoly harcot fog vívni a rájátszást jelentő első két helyért.

Cimkék: , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum