Vasék újra kaptak egy hatost

   

A Kontinentális Kupa négyes döntőjében jelentősen egyszerűsödtek a dolgok, a Rouen újabb vereségével kiszállt a versenyből, a Donbassznak vasárnap elég két pontot szereznie a kupagyőzelemhez.

A játéknap délutáni mérkőzésén az Asiago a Donbassz ellen nem tudta megismételni pénteki formáját. Az ukránok már az ötödik percben megszerezték a vezetést, Nedorost Jakucenya passzát vágta be. A 13. percben ismét a kiváló orosz csatár volt az előkészítő, a végrehajtó pedig a hátvéd Piganovics. 80 másodperccel később Wilson mutatta be, hogy Jakucenya nélkül is tudnak gólt lőni, ezzel már 3-0-ra vezettek az ukránok. A középső harmadban is hatalmas fölényben játszottak, ám a lehetőségeiket nem tudták gólra váltani. Az újabb gólra egészen az 52. percig kellett várni, ekkor Dadonov köszönt be. Másfél perccel később Signoretti révén megszerezték a becsületgólt az olaszok, ám a végeredményt a donyeckiek veterán játékosa, Fedotenko állította be az 57. percben, ezzel 5-1-re nyert a Donbassz.

Andrej Nazarov szűkszavúan nyilatkozott a mérkőzés után: “Pénteken, a Stavanger elleni meccsen a fiúk nem korcsolyáztak eleget. Megbeszéltem velük, hogy ez a torna fontos a klubnak, fontos a klub történelme szempontjából, amit meg is értettek.”

John Parco, az olaszok vezetőedzője szerint kicsit remegtek a lábak, ezért nem tudtak versenyképesebbek lenni: “Nyerni akartunk, nem pedig elfogadható arányban veszíteni. Ezzel együtt azt gondolom, ezt a meccset odaajándékoztuk ellenfelünknek. Az első harmadban egy kicsit idegesek voltunk. Sok játékosom még soha nem játszott ilyen kaliberű ellenféllel szemben. Talán szorosabb meccs lehetett volna, ha az első játékrészben is úgy tudunk játszani, ahogyan azt a második kettőben tettük.”

Rodolphe Garnier, a Rouen vezetőedzője csapata pénteki 6-0-s vereségét követően érthető bosszúsággal nyilatkozta, hogy nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy ilyen vereségekbe szaladjanak bele. Az Asiago kiváló taktikával szétkontrázta őket, így hiába domináltak a meccs legnagyobb részében, az olaszok két harmad alatt elintézték őket. Szombaton a norvég Stavanger ellen bizonyíthattak, ám sokkal több sikerrel ezúttal sem jártak. Az első harmadban tíz perc alatt kaptak három gólt, majd amikor a második játékrész elején a vendégek négyre növelték előnyüket, végképp elúszni látszott a mérkőzés. Ekkor még volt egy gyors feltámadás, hiszen a kanadai csapatkapitány, Thinel három perc alatt duplázott és lőtávolon belülre hozta csapatát, ám a norvégok edző-ikonja, Thoresen is résen volt és azonnal időt kért. Ez használt is a játékosoknak, akik rendezni tudták a sorokat. A harmadik játékrész elején két perc alatt kettővel toldotta meg vezetését a Stavanger, ami egyben a mérkőzés végét is jelentette, 6-2-re győztek.

“Jobban játszottunk, mint az első napon, mégis újra kikaptunk. Túl sok egy-egy elleni párharcot veszítettünk el és nem tudtuk belőni a helyzeteinket. Igen fájdalmas két meccs alatt 12 gólt kapni” ? nyilatkozta a meccs végén a csapatkapitány Thinel.

Garnier vezetőedző továbbra sem adja fel, a csapat célja az önbecsülésük visszaszerzése lesz: “Nem a megfelelő sebességen játszottunk. Az a sebesség, ami a francia bajnokságban elég, ezen a szinten kevés. De nem adjuk fel. Büszke csapat vagyunk. Vasárnap nagyon nehéz dolgunk lesz a Donbassz ellen, de meg akarjuk örvendeztetni szurkolóinkat.”

“Nyerni mindig jó érzés. Akárcsak a Donbassz, a Rouen ellen is jól kezdtünk. Mindkét esetben nagyon fontos volt, hogy mi lőttük az első gólt és utána tudtunk élni a kínálkozó helyzetekkel. A szurkolók nagyszerű hangulatot teremtettek, jó volt itt játszani. Holnap a saját feladatunkat kell elvégeznünk, azaz megverni az Asiagót és akkor bármi megtörténhet. Soha nem lehet tudni” ? vélte Ruben Smith, az Oilers kapusa.

Vasárnap délután Asiago?Stavanger, este pedig Rouen?Donbassz összecsapásokkal zárul a torna. A képlet nagyon egyszerű, ha este az ukránok bármilyen módon nyernek vagy a délutáni meccsen a rendes játékidőben nem születik döntés, akkor a Donbassz Donyeck a Kontinentális Kupa idei bajnoka. Ha sikerül összekapni magukat a házigazdáknak és véghez viszik a hétvége legnagyobb szenzációját, akkor az a csapat nyer, amelyik a délután mérkőzést rendes játékidőben be tudja húzni. Két évvel ezelőtt az ukránoknak sokkal könnyebb feladatot nem sikerült megoldani, nem tudtak három gólnál kevesebbel kikapni a Rouentól. Idén nyilván nem akarnak ugyanebbe a folyóba lépni.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum