Leafs-győzelem a Winter Classicon

 

A rekordszámú, több mint 105.000 néző előtt lejátszott klasszikuson a Toronto büntetőlövések után múlta felül ellenfelét.

A szakadó hóesésben rendezett, két Original Six-csapat mérkőzésen a hazai Red Wings kezdett jobban, ám fölényét csak a második harmad közepén tudta gólra váltani Daniel Alfredsson révén. A Detroit lendületben maradt, így hidegzuhanyként jött a hazai szurkolóknak a Leafs egyenlítő gólja 37 másodperccel a játékrész vége előtt, amit James van Riemsdyk szerzett egy kapu előtti kavarodás végén.

A záró húsz perc ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, a Red Wings hiába volt veszélyesebb kapura, játékosait megbabonázta a remekül védő Bernier. A sok kihagyott ziccert Tyler Bozak bosszulta meg, aki remekül szúrt bele Phaneuf lövésébe és ezzel vezetéshez juttatva vendégeket. Az autóvárosiak hosszú hajrát nyitottak és erőfeszítéseiket siker koronázta, alig több mint öt perccel a befejezés előtt Brendan Smith centerezését Justin Abdelkader pofozta a hálóba fonákkal.

A maradék játékidő, illetve az ötperces ráadás nem hozott döntést, így jöhettek a büntetők, ahol Pavel Dacjuk szerzett vezetést a hazaiaknak a második körben, amit Joffrey Lupul azonnal ki is egyenlített. Az utolsó párban Tomás Tatar elhibázta a lehetőséget, Tyler Bozak viszont nem, ezzel megszerezve a győzelmet a Juharfaleveles gárdának. A mérkőzés hőse egyértelműen a Bernier, Bozak páros volt, a kapus összesen 41 lövést hárított, míg a center gólja mellett idénybeli ötödik büntetőjét is értékesítette, amivel továbbra is 100%-os a szezonban.

A Leafshez kapcsolódó hír, hogy a mérkőzés előtt nem sokkal a kanadai gárda elcserélte Dennis Robertsont és John-Michael Lilest a Carolinához Tim Gleasonért cserébe.

A Winter Classic mellett mindössze egy találkozóra került sor, a Vancouver a Tampa Bayt fogadta a Rogers Arenában. A találkozó a vendégek győzelmével ért véget, akik történetük során másodszor nyertek a Canucks otthonában. A történelminek is nevezhető siker a Valtteri FilppulaAlex Killorn kettőshöz köthető, akik egyaránt egy-egy góllal és gólpasszal zárták a találkozót.

Detroit?Toronto 2-3 (videó)
G.: Alfredsson, Abdelkader ill. van Riemsdyk, Bozak

Vancouver?Tampa Bay 2-4 (videó)
G.: Richardson, Dalpe ill. Filppula, Johnson, Kucserov, Killorn

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum