Kővágó Kristófék a tajvani bajnokok

 

És a második hely is az övék. A válogatottnál szintén két csapatot visz a magyar szakember, a szezonról és az előttük álló feladatokról beszélgettünk.

Tajvanon két szezonra osztott a bajnokság, van egy őszi-téli és egy tavaszi-nyári szezon. Előbbi ért most véget. A bajnokságban nyolc csapat indult, a rájátszást és a döntőt egy kétszer négycsapatos hétvégi torna keretében rendezték meg. Kővágóék egy A és egy B csapattal indultak. Az A csapatban nyolc felnőtt válogatott mellett négy ifiválogatott is helyt kapott, míg a B csapat fiatalabb játékosokból állt, összesen kilencen voltak 18 év alattiak és rendhagyó módon női kapussal álltak fel, aki még a 16. évét sem töltötte be.

A tornáról a vezetőedző így nyilatkozott: ?Ahogyan az várható is volt, az A csapatom, veretlenül jutott a döntőbe, mind a négy mérkőzését megnyerve. Ez már a hatodik év, hogy egy kivétellel mindig döntősök vagyunk. Az igazi meglepetést az úgynevezett B csapatom szállította, akik az ifista lány kapus vezérletével, egy vereséggel és négy győzelemmel jutottak döntőbe, ahol az A csapatommal játszottak. Maga a döntő sajnos, nem lett túlságosan magas színvonalú, mivel négy meghatározó ifistám is kidőlt a végére a B csapatból és szegény kapusom is elfáradt a végére, így 8-2-es vereséget szenvedtek az A csapattól.?

Tajvan bajnok

Kővágó a bajnokság végeztével sem unatkozik, hiszen a felnőtt és az ifiválogatott vezetésére is felkérték és már azok a felkészülések is elkezdődtek. ?Az ifik már két keretszűkítésen is túl vannak. Eredetileg 70 mezőnyjátékos és 5 kapus kapott lehetőséget a bizonyításra. Két jeges és egy szárazedzés után az első körben 15 játékosnak köszöntük meg a munkáját, majd a második alkalommal további 5 mezőnyjátékostól és egy kapustól váltunk meg. A harmadik keretszűkítésre is hamarosan sor kerül, éppen a bajnoki döntők alapján. Ez azt jelenti, hogy 45 mezőnyjátékossal és négy kapussal kezdjük el a közös munkát. Az első etap január végén ér véget, amikor Szöulba utazunk egy kemény, négynapos felkészülésre. A programot igyekeztünk változatosan összeállítani, megnézünk majd egy meccset az Asian Hockey League-ből, de lesz magaslati edzőtábor, jeges edzés és videózás is. Az edzőtábort követő héten fogjuk kihirdetni azt a húszfős keretet, amely képviselni fogja Tajvant az ifi vb-n.?

A világbajnokságot 2014. március 24-30. között rendezik Szófiában, ahol Tajvan sorrendben Ausztráliával, Új-Zélanddal, Bulgáriával, Izraellel és Mexikóval méri majd össze erejét. Kővágó egyébként Szófiába az Egyesült Arab Emirátusokból érkezik majd, mivel ott rendezik a Challenge Cup of Asia Trophyt, ahol a felnőtt válogatottal igyekszik megvédeni tavalyi elsőségüket. Mivel Tajvanon a hokiszponzoráció jórészt a szülők anyagi áldozatvállalásának mértékén múlik, ezért a felnőtt válogatottnál értelemszerűen szegényebb az eklézsia. Mivel nincsenek szülők, akik kifizetnék egy edzőtábor költségeit, így ők heti egy jeges edzéssel készülnek: ?Mivel mindent a játékosoknak maguknak kell fizetniük, ezért kérdéses az is, kik jöhetnek egyáltalán szóba a végleges keret tagjaiként. Az első try-outra 30 mezőnyjátékos és 4 kapus jött el, de most már csak 23 mezőnyjátékosom és 3 kapusom van. Január 10-én választom ki a 20+2-es, “valószínűleg” utazó keretet, mivel az utolsó pillanatban is bármi közbejöhet. A felnőttekkel március 13-án repülünk az Emirátusokba, ha minden a tervek szerint alakul. Addig még szeretnénk játszani a helyi idegenlégiósokból álló csapattal 2-3 edzőmeccset is, illetve az ifi válogatottal is megmérkőzünk kétszer.”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum