Kanada megverte az Egyesült Államokat

   

A csehek bent maradtak a legjobb nyolc között, a negyeddöntők legnagyobb meccsén Oroszország az Egyesült Államokkal találkozik.

A junior-világbajnokság keddi napján, az alapszakasz utolsó körében még bőven maradtak nyitott kérdések. Az első ilyen volt, hogy Csehország legyőzi-e a nagy rivális Szlovákiát vagy szégyenszemre a kiesés ellen kell küzdenie Norvégiával.

Rangadó ide vagy oda, északi szomszédainknak nem sikerült úgy beleállniuk a meccsbe, ahogyan azt eltervezték. Csehország már a 18. másodpercben vezetést szerzett, három és fél perccel később pedig már 2-0 volt a javukra. Az előnyt a második harmad első hét percében megduplázták, négy másodperccel a játékrész vége előtt Szlovákia is meglőtte a becsületgólt és kialakult a 4-1-es végeredmény. A mérkőzés után a játékosok meglepő módon eltérő véleménnyel voltak a győzelem, illetve a vereség fontosságáról. A szlovákok legjobb csatára, Reway így fogalmazott: ?Azt gondolom, motiváltabb volt ellenfelünk, mivel számunkra nem volt élet-halál fontosságú a győzelem. Nem dolgoztunk olyan keményen, ahogyan kellett volna, ráadásul nagyon korán sikerült megszerezniük első góljukat.? A cseh Petr Sidlik szerint nagy küzdelem folyt a pályán: ?Egy cseh-szlovák meccs mindig többről szól, mivel nagy rivalizálás van a két nemzet között. Így tehát nem arról volt szó, hogy engedtek volna minket győzni vagy hogy lazábban játszottak volna. Jól kezdtünk, felkészülten vártuk a meccset és úgy játszottunk, ahogyan szerettünk volna.?

A délután másik meccse szintén rangadó volt a javából, hiszen a házigazda svédek fogadták az előző napon a finnektől kikapó oroszokat. Ezen a mérkőzésen is korán született az első gól, a svédek emberelőnyből már a negyedik percben betaláltak, amit a harmad végén egyenlő létszám mellett dupláztak meg. Barabanov szintén előnyből szépített a 25. percben, majd Grigorenko is kihasznált egy fórt, így az 52. percre újra egyenlő volt az állás. A svédek azonban nem lőtték el összes puskaporukat, két és fél perccel a vége előtt de la Rose betalált és eldöntötte a meccset, a kilátogató 11 500 néző legnagyobb örömére 3-2-re nyert Svédország. Nick Sörensen, a svédek második góljának szerzője a meccs után így nyilatkozott: ?Úgy gondolom, elég magabiztosak vagyunk. Hatalmas közönség előtt játszunk, tudjuk, hogy mindenki mögöttünk áll és biztat bennünket. Egyenlő létszám mellett, a pálya minden részén jobbak voltunk ma, mint az oroszok, kivéve talán az emberelőnyös játékot. De ha egy ilyen meccs végén vissza tudunk jönni és megnyerni a mérkőzést, akkor szerintem nincs miért aggódnunk, ez azt mutatja, hogy felkészülten várhatjuk a playoffot.”

A játéknap harmadik rangadóján az USA és Kanada játszott a csoportelsőségért. Góltalan első harmad után az USA szerzett vezetést emberhátrányból a 24. percben. A gól azonban a kanadaiaknak tett jót, akik ezután háromszor is megzörgették ellenfelük hálóját. Az USA az 58. percben szépített, szorossá téve a mérkőzés végét, de kiegyenlíteni már nem tudott, maradt a 3-2. A meccset megtekintő négyezer szurkoló nagy többsége kanadai volt, de ez az amerikaiakat is inspirálta. Ahogy a csapatkapitány és az első gól szerzője, Barber fogalmazott: ?Jó sokan voltak kint a meccsen, de azt hiszem a csapat jól reagált erre. Aztán jött pár buta szabálytalanság, és mielőtt felocsúdtunk volna, már a hálóban volt a korong. Természetesen sosem jó veszíteni, de az igazi világbajnokság csak most kezdődik, úgyhogy nem aggódunk túlzottan.?

CANUSA U20

Az már hétfőn eldőlt, hogy Svájc az első nyolc között kezdi ezt az újévet is. A játékosok el is mondták, hogy nagy könnyebbség így játszani, innentől már sokkal felszabadultabban állhatnak a meccsekhez. Ez rögtön Finnország ellen így is történt, hiszen a mérkőzés felénél már 3-1-re vezettek esélyesebb ellenfelük ellen. A finnek azonban nem hagyták annyiban, a harmadik harmad első percére kiegyenlítettek. Mivel sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban több gól már nem esett, így jöhettek a büntetők, amely a hatodik körben dőlt el, 4-3-ra nyert Svájc. ?Örülök, hogy nyertünk, mert fontos, hogy jó érzésekkel kezdjük el a playoffot. Remélem, Kanada ellen is fogunk tudni így menni ? nyilatkozta a helvétek csatára, Marco Müller.?

Kialakultak tehát a végleges sorrendek, az A csoportot Kanada nyerte meg, az USA, Csehország, Szlovákia és Németország előtt, míg a B jelzésű kvintettben a házigazdák szerezték meg az első helyet, Finnország, Oroszország, Svájc és Norvégia előtt. A világbajnokság csütörtökön a negyeddöntőkkel folytatódik, ezek során USA?Oroszország, Finnország?Csehország, Kanada?Svájc és Svédország?Szlovákia párharcokra kerül sor. Ezzel egy időben kezdi el Németország és Norvégia a kieső ország kilétéről döntő, két nyert mérkőzésig tartó küzdelmet is.

Linkgyűjteményünkben megtalálhatják a junior világbajnoksággal kapcsolatos összes fontos információt sorsolásról, eredményekről, csapatokról, statisztikákról és videókról.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum