A Dab.Docler átveheti a vezetést

   

Hétfőn három mérkőzéssel búcsúzik a MOL Liga 2013-tól, az UTE és az Érsekújvár helyet cserél, a Miskolc pihen, a Ferencváros pedig Dunaújvárosba utazik.

A nap első mérkőzésén a Brassó fogadja az UTE-t. A HSC példája jókor jött intő jel lehet a házigazdáknak a tekintetben, hogy csúnyán pórul járhat az a csapat, amelyik alábecsüli a tabella utolsó helyén tanyázó együttest. Ancsin Jánosék pedig azok után, hogy teljesítették a túra előtt megfogalmazott elvárásukat a továbbiakban nyilván azon fognak dolgozni, hogy bármennyire is komolyan veszi őket aktuális ellenfelük, akkor is megkeserítsék annak életét és minél több győzelmet begyűjtsenek a hátralévő mérkőzések alkalmával. Az mindenesetre biztos, hogy a Brassó vasárnapi győzelme akkor ér igazán sokat, ha hétfőn a kötelezőnek mondott három pontot is megszerzi.

Kari Rauhanen (Brassó): Akkor ér valamit az Érsekújvár legyőzése, ha hétfőn legyőzzük az Újpestet is. Nem szabad félvállról vennünk őket, mert akkor meglepnek bennünket, egyébként is rendszeresen szenvedünk ellenük, ez már önmagában figyelmeztetés. Továbbra is a csapat mentális képességein kell javítanunk, fegyelmezett játékra, igazi csapatmunkára lesz szükségünk.

A játéknap másik erdélyi meccsén igazi rangadót láthatnak a nézők, hiszen a listavezető Érsekújvár Csíkszeredába látogat. Nagy kérdés, mennyire viselte meg a hazaiakat a lila-fehérek ellen hazai pályán elszenvedett előző napi zakó. Az biztató lehet a hazaiak számára, hogy a szezon eddigi részében kimondottan jól megy a felvidéki csapat ellen. Hazai pályán mindkét meccsüket rendes játékidőben megnyerték, és idegenben is elhoztak hatból három pontot. Az Érsekújvár számára nyilván annál is sürgetőbb, hogy megtörje csíkszeredai nyeretlenségét, hogy a többi mérkőzés számukra kedvezőtlen alakulása esetén akár még az első helyüket is elveszíthetik a tabellán.

Ladislav Lubina (Érsekújvár): A HSC egy kifürkészhetetlen, jó kis csapat. Azért a csapatomat úgy készítettem fel, hogy a méltóságunkat továbbra is meg tudjuk tartani. Nagyon elégedettek volnánk, hogy ha a hazafele útra pontokat tudnánk gyűjteni.

Szintén izgalmas mérkőzésnek ígérkezik a Ferencváros dunaújvárosi vendégjátéka. Miskolci vereségével a zöld-fehérek kezdenek lecsúszni a rájátszásért folytatott küzdelemről, így létfontosságú, hogy minden meccsen pontokat szerezzenek. Dunaújvárosban ez már sikerült nekik, ráadásul a hazaiak védőgondokkal küzdenek, hiszen Hüffner eltiltását tölti, a szintén egyre jobb formában játszó Erdélyi pedig megsérült az Érsekújvár ellen. Bemutatkozik viszont a csapat új amerikai légiósa, Andy Contois. A hírek szerint a vendégeknél is lesz újonc, az újonnan igazolt svéd csatár minden bizonnyal szerepet kap. Az eddigi tapasztalatok alapján gólgazdag mérkőzésre van kilátás, hiszen a két csapat eddigi öt mérkőzésén 46 találat született. A szurkolók számára fontos információ, hogy a meccset a Digi Sport élőben közvetíti, ezért a meccs a szokásoktól eltérően fél hétkor kezdődik.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Kőkemény mérkőzésre számítunk a Ferencváros ellen. Egyértelmű, hogy mindenkinek a maximumot kell nyújtani, hiszen hiába állnak a zöld-fehérek a hatodik helyen, mindössze kilenc pont a különbség az első és az utolsó előtti között. Továbbra is egyszerűen kell játszanunk, s ki kell használnunk az adódó lehetőségeket.

Dobos Tamás (FTC Budapest ESMTK): Legutóbb kikaptunk otthon a DAB-tól, köszönhetően részben magunknak is, de természetesen a DAB jobb játékának is. Svéd edzőkollégáim nagyon összekapták a piros-fehéreket, de szeretnénk pontokkal hazatérni ellenük.

Brassó–UTE 2-1

   

Az UTE komolyan gondolta, hogy eddig volt ellenfeleinek jó világ, a HSC idegenbeli legyőzése után Brassóban is komoly ellenállást tanúsított, okosan játszott és hajszál híja volt az újabb bravúrnak. De végül az utolsó pillanatokban szerzett gólok mestere, a Brassó megnyerte a mérkőzést. A lila-fehérek a hétvégi hat harmadból csak egyet veszítettek el, ez került három pontjukba.

A vasárnapi és hétfői meccsek eleje hasonló forgatókönyv szerint zajlott. Vagyis a hazaiak szereztek vezetést az ötödik percben, az újpestiek tevőleges asszisztálása mellett, ugyanis a gólt megelőzően két vendégjátékos egymást ütközte le, így törhetett Molnár egyedül a kapura a koronggal. Nem sokáig örülhettek azonban a Cenk alján a vezetésnek, a DAB-tól frissen visszaigazolt Virág Tamás villant a túloldalon, amivel a 9. perc elejére újra egyenlő volt az állás.

braute-SIM_1771_sml

A második harmadra nagyon felpörgött a Brassó, sorra maradtak ki a helyzetek, szinte felborult a pálya, de az UTE tartani tudta a döntetlen állást. A 26. Percben nagy lehetőséghez jutott Ancsin János és Fekti Bálint csapata, ugyanis a hazaiaktól Mastaleriu Zsolt kapott 2+2 perces kiállítást, azonban a vendégek kanadai játékosa, Crichton fegyelmezetlensége miatt megfeleződött a négyperces fór, és nem is sikerült a megmaradó két percet gólra váltani. Később a hazaiak is megkapták a lehetőséget Maklári kétpercénél, de Pleszkán jól állt a lábán a kapuban és minden brassói próbálkozást hárítani tudott.

A harmadik harmad így 1-1-ről kezdődött, ennek megfelelően a továbbiakban mindkét csapat nagyon ügyelt rá, hogy elkerülje a felesleges kiállításokat. Virág Csanádnak ez a 47. percben nem sikerült, amit az UTE majdnem góllal büntetett, a mérkőzés egyik legnagyobb helyzete azonban kimaradt, amikor az üresen tátongó kapura lőni készülő Pichler elől a friss brassói igazolás, Ceder hason csúszva tudta elpilinckázni a korongot, így nem lett lövés a helyzetből. De a vendégek sem tudták hiba nélkül lehozni a záró húsz percet, a nagy igyekezet következtében 77 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt elcserélték magukat. Rauhanen mester azonnal időt is kért, aminek meg is lett az eredménye, hiszen egy perc múlva a vasárnap is eredményes Hietemaki eldöntötte a mérkőzést. Az UTE ugyan pont nélkül maradt, azonban jelezte, hogy a továbbiakban komolyan gondolja, hogy a mérleg nyelve kíván lenni a rájátszásért folytatott küzdelemben.

Kari Rauhanen, ASC Corona Brassó: “Először is szeretnék gratulálni az újpestieknek a mai remek meccshez. Nagyon érdekes találkozó volt, két fáradt csapat játszott az előző napi győzelmek után. Három nagyon fontos pontot szereztünk, amivel elégedett vagyok, életbevágó volt ez nekünk. Rengeteg lehetőségünk volt, még akkor is, ha az eredmény szoros 2-1 lett. Az utolsó 11 másodpercünk nagyon jól sikerült, fontos volt a győzelmünkhöz.”

Ancsin János, UTE: “Nagyon jól játszottunk ma, azt hiszem, sikerült megmutatnunk, hogy a mi kis csapatunk jóval többre képes annál, mint amennyit az eddig megszerzett pontjaink sejtetnek. Nagyon sokat harcoltunk, a védelmünk remekül dolgozott, egészen a meccs végéig. Úgy érzem, hogy az utolsó kiállítás túl szigorú volt, különösen, hogy az utolsó percben történt, és ebből kaptuk a meccset eldöntő gólt. De ezen már nem tudunk változtatni. Gratulálok a Brassónak a mai meccshez, és mindannyiunknak boldog újévet kívánok.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1500 néző. Játékvezetők: Csomortani, Trandafir, Csata, Butucel.
Polc: 96,3% (Fülöp)
K
Pleszkán: 94,1% (Hajek)
Wehrs, Nagy Cs., Péter R., Antal, Petres
1
Zalavári, Maklári, Reiter, Pichler, Szűcs
Piszarenko, János, Ceder, Saluga, Zsók
2
Horváth, Bereczki, Dubetz, Crichton, Sági
Mastaleriu, Hietamaki, Molnár, Virág Csanád, Gliga
3
Ványi, Sommer, Virág T., Virág Csaba, Coleman
Oprea, Márton, Imecs, Bálint, Péter Zs.
4
Kovács, Dömötör, Fekti
Kari Rauhanen
E
Ancsin János, Fekti Bálint
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:49 BRA Molnár
1-1 08:04 UTE Virág T.
2-1 59:49 BRA PP Hietamaki Piszarenko Saluga
34 Kapura lövések száma 27
10 Kiállításpercek 10

A Brassó–UTE képei

 
Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum