Vas János győztes gólt szerzett

   

A Briancon magabiztos győzelmet aratott a nagy rivális Angers felett, Vas Mártonék szintén rangadót nyertek nagy küzdelemben, Nagy Gergő pedig újabb asszisztot jegyzett.

A Brianconnak jót tett a múlt heti, első francia Winter Classicon aratott győzelme, magabiztosan intézte el hazai pályán a bajnokság egyik éllovasának számító Angers-t. Széligék már 4-0-ra is vezettek a 37. percben, míg az Angers-nak a becsületgólnál többre ezúttal nem futotta, 4-1-re nyert Basile mester csapata. A Rouen ezzel szemben megszenvedett a 10. helyezett Chamonix otthonában.

Vas Jánoséknak háromszor kellett egyenlíteni, mielőtt a harmadik harmad elején első alkalommal a vezetést is megszerezhették volna. Ezzel azonban még nem volt meg a meccs, hiszen ezután a Chamonix egyenlített. Vas János 58. percben született meccset eldöntő gólja kellett ahhoz, hogy a Rouen 16 forduló után is veretlen maradjon, 5-4-es vendéggyőzelem született. A magyar csatár egy gólpasszt is adott, így összesen két pontot szerzett, a meccs egyik legfontosabb embere volt.

Gőz Balázsék hazai pályán szenvedtek vereséget a Strasbourgtól. Góltalan első harmadot követően a Morzine szerzett vezetést, ám a vendégek négy perc alatt három gólt ütve fordítottak. Kapaszkodtak a hazaiak és két perccel a vége előtt fel is jöttek egy gólra, de a Strasbourg az üres kapuba betalálva beállította a 3-5-ös végeredményt. Gőz pontot nem szerzett.

Győzött Hentes Kristóf csapata, a GCK Lions a svájci másodosztályban a La Chaux de Fonds ellen hazai pályán. Hentesék már az első perc végén betaláltak, amire a vendégek a mérkőzés feléig két góllal válaszoltak, átvéve a vezetést. Ezúttal a hazaiakon volt a sor, hogy fussanak az eredmény után, aminek még a második játékrész vége előtt meg is lett az eredménye, hiszen a 39. percben 2-2-re módosították az állást. Sőt, tíz perccel a vége előtt a vezetést is újra átvették, és mivel a vendégekben ezúttal nem volt több gól, így a meccset is megnyerték 3-2-re. Hentes nem szerzett pontot.

Vas Mártonék ligarangadóval folytatták a menetelést az Oberligában, hazai pályán fogadták legnagyobb riválisukat, a Kassel Huskiest. A mérkőzés roppant szorosan alakult, góltalan első játékrész után a vendégek szereztek vezetést a 25. percben. Vasék öt percen belül két emberelőnyös góllal válaszoltak és megfordították az állást. A harmadik harmadban igazi nyíltsisakos küzdelmet láthatott az 5600 néző. A Kassel mindent megtett az egyenlítésért, nagy tempójú, sok helyzetet hozó harmadot produkáltak a csapatok, azonban a kapusok is a helyükön voltak. Egyetlen gól esett, az utolsó percben betalált a Löwen, de a játékvezetők a gólt megelőzően kézpasszt láttak és nem adták meg a gólt, maradt a 2-1-es hazai győzelem. Vas Márton nem szerzett pontot.

Változatos meccset hozott Nagy Gergőék karácsony utáni első mérkőzése. A Quad City a Brampton otthonába látogatott és nem kezdte jól a mérkőzést, hiszen a nyolcadik percre kétgólos hátrányba került. Hamar sikerült azonban egyenlíteni, a 12. percben már 2-2 volt az állás. Az első harmad mégis hazai vezetéssel ért véget, mert a vendégek védelme a 16. perc végén ismét kapitulált. Feltűnően fegyelmezetten játszottak a csapatok, az első harmadban egy kiállítás sem volt, de az egész meccsen is csak három. A második harmadra összeszedte magát a Quad City és 3-0-ra nyerte ezt a periódust. Az első gólt ráadásul Nagyék sora lőtte, a magyar csatár ismét asszisztot jegyzett. A harmadik húsz perc legvégén még betalált a Brampton, de egyenlítenie már nem sikerült, maradt az 5-4-es vendéggyőzelem.

Nem sikerült ilyen jól Nagy Krisztián juniorválogatottból való visszatérése az NAHL-be. A Minot Aberdeenbe látogatott, ahol az emberelőnyeikkel lényegesen jobban gazdálkodó hazaiak 3-2-re győztek. Pedig Nagyék negyven perc játék után még 2-1-re vezettek, de a harmadik periódusban a hazaiak előbb egyenlítettek, majd ötödik előnyükből második góljukat szerezték, míg a Minot hat létszámfölényes lehetőségből is csak egyig jutott. A mérkőzés hőse Erik Baskin volt, aki egy gólt és két gólpasszt szerzett. A magyar csatár nem szerzett pontot.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum