Átveheti a vezetést a DAB

   

Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint vasárnap idegenben legyőzni az Érsekújvárt. Ami idén még csak a HSC-nek és a Miskolcnak sikerült egyszer. A DAB-nak egyébként is különösen rosszul megy a felvidékiek ellen, az eddigi négy mérkőzésükön mindössze egy pontot szereztek.

Az idei szezon egyik legnagyobb párharcával folytatódik a MOL Liga vasárnap, a címvédő a jelenlegi elsőhöz látogat. Van miért törleszteni Stephan Lundh csapatának, hiszen senki ellen nem megy olyan gyengén idén, mint éppen az Érsekújvár ellen. Eddig négyszer mérkőzött meg egymással a két csapat, mind a négyszer szlovák siker született. Vendégoldalon némi bizakodásra adhat okot, hogy legutóbb már csak hosszabbításban kaptak ki. Igaz, a négy másodperccel a hosszabbítás vége előtt született győztes érsekújvári gólt már-már amatőr egyéni hiba előzte meg: Jabornik előbb nem passzolt az üresen álló csapattárshoz, majd igazi helyzet nélkül távoli lövésre vállalkozott, amiből kontrát vezetett és Uram révén gólt is lőtt az Érsekújvár. Ez egyrészt joggal borzolta a hazai szurkolók idegeit, másrészt jól példázza az újváriak sikerének egyik titkát: minden hibát szinte azonnal képesek kihasználni.

Bár a DAB továbbra sincs jó formában, kimászni látszik a gödörből, míg Érsekújváron lassan épülnek fel a betegek és sérültek. Sajátos dinamikát adhat a két csapat viszonyának, hogy a korábban Dunaújvárosban semmi különöset nem mutató Hurtaj Érsekújváron megtalálta a góllövő ütőjét és szép számban termeli a pontokat. Eddigi három zöld-fehérben lejátszott meccsén öt pontot termelt, igaz, ebből hármat pénteken az UTE ellen, akikkel szemben még acélbikaként is többnyire eredményes volt. További érdekesség, hogy legutóbb mindkét csapat gólzáporos mérkőzésen tudott nyerni, a hazaiak Újpesten 8-6-ra, míg a Dab.Docler Pesterzsébeten 8-5-re. Ez is mutatja, hogy mindkét együttesnek bőven van még mit javítania a védekezésén, ami kulcsfontosságú lesz vasárnap is.

Ladislav Lubina (vezetőedző, Érsekújvár): A DAB-ra minden meccsen nagyon komolyan kell készülnünk. Lehet, hogy az utolsó meccseken nem olyan eredményeket hoztak, amikhez hozzá voltak szokva a múltban, de az idei MOL Liga is sokkal kiegyensúlyozottabb a tavalyinál. Ettől függetlenül vasárnapi ellenfelünk kiváló játékosokkal és nagyon erős sorokkal rendelkezik. Remélem, nem csak az erősségeiket ismerjük, de vasárnap a gyenge pontjaikat is megtaláljuk. Az utolsó napokban gyengélkedett pár játékosom, úgyhogy a sorokat a meccs napján fogom kialakítani. Ha a srácok betartják a taktikai utasításokat, és csak a meccsre összpontosítanak, akkor hazai pályán visszaszerezhetik a méltóságukat, és jó játékkal tudják szórakoztatni a közönséget is. Bízom a hazai szurkolótáborban, biztosan szép számban kilátogatnak az idei utolsó hazai fellépésünkre, és szokásukhoz híven a hatodik játékosunk lesznek. Aranyvasárnap estéjén játsszuk az utolsó 2013-as hazai meccsünket, ezúton szeretnénk a MOL Liga minden játékosának, vezetőjének, szponzorának, drukkerének és a sportot szerető embereknek nagyon boldog és békés karácsonyi ünnepeket kívánni!

Jonas Johnson (másodedző, Dab.Docler): Az Érsekújvár csapata a legnagyobb mumusunkká vált a szezonban, ezt azonban magunknak is köszönhetjük. Ha a kapu előtti területen meg tudjuk nyerni a párharcokat a támadó- és a védekezőharmadban egyaránt, akkor megszerezhetjük szezonbéli első győzelmünket a zöld-fehérek ellen.

Érsekújvár–Dab.Docler 3-4

   

A MOL Liga-első több mint 2000 néző előtt fogadta a másodikat, és ennek megfelelő izgalmas mérkőzést hozott Érsekújvárban a Dab.Docler vendégjátéka. Ötödik nekifutásra nyert a DAB. Büntetőkkel.

Nagyon jól kezdte a meccset a hazai csapat, a 7. percre 2-0-s előnyt harcolt ki. Előbb Sucharda, majd Weissmann talált a Sevelát továbbra is nélkülöző DAB kapujába, amelyet ezúttal Kalnins védett. A magyar csapat egy emberelőnyös helyzetből szépített, a legjobbkor, a harmad utolsó percében, Lindgren révén.

Sőt a középső húsz perc első felében az egyenlítés is sikerült, Peterdi Imre talált Chovan kapujába. Ebben a szakaszban nem is esett több gól, 2-2-ről várták a felek az utolsó harmadot. Ami végül is nem az utolsó lett, merthogy 1-1-re hozták a csapatok a periódust. Az Érsekújvár 13 másodperccel a bedobás után visszavette a vezetést Frolik góljával, hét percre rá Azari Zsolt lövésével egyenlített újra az Újváros. Egy Hüffner–Siska bokszpárbaj után mindkét játékos mehetett az öltözőbe, de gól több már nem esett, jöhetett a hosszabbítás. Ezzel eldőlt, hogy nem lesz helycsere az élen a két csapat között és hogy továbbra is csak egy csapat képes Érsekújváron 3 pontot szerezni, a Miskolc.

A ráadásban egy kétperces előnyt kapott a DAB, nem tudott élni a lehetőséggel, gól nem esett az 5 perc alatt, jöhettek a büntetők. A rávezetések a vendégeknek sikerültek jobban, Peterdi Imre lőtte a mindent eldöntő gólt. Így a DAB először győzte le a HC Nové Zámkyt a szezonban, és egy pontra megközelítette legnagyobb vetélytársát.

Ladislav Lubina, vezetőedző, Érsekújvár: Remek mérkőzés volt, a szurkolók bizonyára élvezték a végeredményt leszámítva. A játékosaink mindent megtettek a meccs legvégéig, hogy nyerjenek, ma így sikerült. Ezúton szeretnénk boldog karácsonyt kívánni minden jégkorongbarátnak!

Stephan Lundh, vezetőedző, Dab.Docler: Nagyszerű meccset játszottunk, két remek csapat küzdött egymással. Mindent megtettünk a győzelemért és nagyon örülök, hogy végre sikerült legyőznünk az érsekújváriakat is.

Erste Liga, Érsekújvár, 2128 néző. Játékvezetők: Caprnka, Druga, Juhász, Berger.
Chovan (Krajcovic: 84,6%)
K
Kalnins: 91,9% (Kiss T.)
Siska, Pavesic, Hurtaj, Frolík, Weissmann
1
Lindgren, Hüffner, Somogyi, Ladányi, Szappanos
Sucharda, Baron, Stefanka O., Uram, Polcík
2
Huba, Nagy, Peterdi, Galanisz, Azari
Zajac, Král, Podstavek, Dubec Marek, Stefanka M.
3
Jaborník, Erdélyi, Pavuk, Papp, Gröschl
Hardi, Kubica, Uhnák
4
Hruby, Szabados, Hegyi, Léránt, Kiss Á.
Ladislav Lubina
E
Stephan Lundh
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:36 NZÁ Sucharda Stefanka O. Uram
2-0 06:33 NZÁ Weissmann Hurtaj Frolík
2-1 19:16 DAB PP Lindgren Ladányi Szappanos
2-2 25:56 DAB Peterdi Galanisz Jaborník
3-2 40:13 NZÁ Frolík Siska Weissmann
3-3 47:13 DAB Azari Galanisz Peterdi
3-4 65:00 DAB GWS Peterdi
37 Kapura lövések száma 26
52 Kiállításpercek 35

Az Érsekújvár–DAB összefoglalója

   

Az NSO Tv máris elkészítette a vasárnapi MOL Liga-rangadó összefoglalóját, amelyben megtekinthetők a gólok és a Siska–Hüffner matek is.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum