A HSC megszerezheti első újvárosi pontjait

   

Gál Sándor tanítványai eddig kétszer játszottak a Fejér megyei városban, nem sok babér termett ott számukra, de a vasárnapi meccsen, melyen Dobj egy macit! akciót is szervez a klub, esélyesebbek a pontszerzésre, mint eddig voltak. Az UTE a Brassót fogadja.

A dunaújvárosi jégpályán játszott mérkőzések idén egyértelműen nem tartoznak a HSC legkellemesebb élményei közé, hiszen első alkalommal 10-2-re, másodjára 3-0-ra kaptak ki. Azonban mióta látványosan gyengélkedik Stephan Lundh csapata, mindenkinek lehet keresni valója ellene. Ezt már az erdélyiek is megtapasztalták, hiszen a Kontinentális Kupa második körében csak büntetőkkel kaptak ki Galaniszéktól. Ez annál is fontosabb lenne, mivel egy újabb győzelemmel el tudnának lépni közvetlen üldözőiktől, a Miskolctól és vesztett pontok tekintetében beérnék a DAB-ot. A miskolci vereség után hazatérő Dunaújvárosnak viszont valamit mindenképpen mutatnia kell most már, hiszen novemberben a már említett Kontinentális Kupa és a válogatott szünet miatt mindössze három mérkőzést és egyetlen győzelmet láthattak a szurkolók. A HSC-ből hiányozni fog Flinta, Kozuch, Tranca és Molnár Zsombor, míg a hazaiaknál Peterdi játéka továbbra is kérdéses.

A mérkőzés jótékony célokat is szolgál, hiszen a klub erre a meccsre hirdette meg szokásos Dobj egy macit! nevű akcióját. Arra kérik a szurkolókat, hogy minél nagyobb számban hozzák el otthon már nem használt, de jó állapotban lévő plüssállataikat, melyeket az első hazai gólnál dobhatnak a jégre. A beérkező játékok egy részét a Kecskeméti Gyermekfalu lakói, míg a másik részét a dunaújvárosi Szent Pantaleon gyermekosztálya kapja majd! Minden további részlet megtudható itt.

Jonas Johnson (másodedző, Dab.Docler): Van miért visszavágnunk a Csíkszereda csapatának vasárnap, hiszen pont egy héttel a visszavágó előtt kaptunk ki a kék-fehérektől. Akkor a gólok számát kivéve minden mutatóban felülmúltuk a székely csapatot – reméljük, a hazai pálya meghozza a gólokat is. A kapunk előtt agresszívebb védekezésre, s pontosabb befejezésre lesz szükségünk vasárnap, ha a három pontot itthon szeretnénk tartani.

Szocs Sz DABHSC

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Pénteken a Ferencváros ellen megszakadt a Brassó nyeretlenségi sorozata, így a játékosok kicsivel felszabadultabban tekinthetnek a hétvége hátra lévő két mérkőzése elé, előbb az UTE, majd hétfőn a Miskolc ellen. Sokkal könnyebb mérkőzésre azonban kár számítaniuk, hiszen az UTE már számtalanszor bizonyította, ha az ellenfél nem veszi komolyan őket, igen kellemetlen meglepetésben lehet része. Tudja ezt Greg Lindqvist, a vendégek mestere, aki maga is számtalanszor nyilatkozott hasonló szellemben. Egy ilyen hosszú és sikertelen sorozat után a legfontosabb nyilvánvaló módon a három pont megszerzése lesz. A hazaiak továbbra is abban bíznak, hogy minél tovább meccsben tudnak majd maradni, és annyira megnehezíthetik a Brassó dolgát, amennyire az csak lehetséges.

Ancsin János (vezetőedző, UTE): Úgy gondolom, nehéz helyzetben vagyunk, mert a Brassó úgy jön hozzánk, hogy az FTC vendégeként megszakította nyeretlenségi szériáját. Megpróbáljuk őket megakadályozni az újabb 3 pont bezsebelésében, és megszerezni az első győzelmünket ellenük. Hazai pályán talán kicsit könnyebb lehet. Szeretnénk mindenképpen ugyanolyan jó játékkal és “jó eredménnyel” játszani, mint az utóbbi 4-5 meccsünkön, és akkor akár a győzelem is benne lehet a mérkőzésben.

UTE–Brassó 1-3

   

Harmadról harmadra javult az UTE a Brassó ellen, de az első 20 percben szerzett előnyt megtartotta a vendégcsapat.

Két újoncot is avatott az UTE vasárnap este. Első MOL Liga-meccsére készülhetett a kanadai légiós, Dakota Dubetz, és a mindössze 16 éves Sági Martin. Utóbbinak értelemszerűen ez volt az első felnőtt mérkőzése is. Itt is, ott is helyzetekkel indult a mérkőzés, de míg az UTE mindet kihagyta, a Brassó kettőt is értékesített. Zsók egy 2 az 1 elleni kiugrás végén értékesített egy keresztpasszt, Bálint Zsolt pedig a szünet előtt nem sokkal betuszkolt egy korongot Pleszkán hálójába. A lilák szokás szerint fürgék voltak, de fizikailag gyengék, a párharcok zömét így a vendégek nyerték.

Három újpesti és egy brassói emberelőny fért bele a második harmadba, de gyenge megoldásokat láthatott a közönség a kapuk előtt, a Brassó hibátlanul játszott hátul, az UTE rendkívül gyámoltalanul elől, mindennek logikus következménye, hogy nem született újabb gól. Három eseményt lehet kiemelni ebből a játékrészből, Horváth András nagy lövését, Pleszkán remek védését a lepkés kesztyűvel, amikor már nem volt nála a kapusbot, mert a lökdösődésben kiesett a kezéből, illetve az utolsó újpesti emberelőnynél egy brassói kontrát, amelyből kis híján megszületett a harmadik vendéggól.

Nagyon feljavultak a hazaiak a harmadik harmadra, így Sweeney szépítő gólja 5 perc elteltével igencsak megérdemelt volt. Aktivitásukat az is mutatja, hogy ebben a 20 percben a kapura lövéseket is megnyerték. Mindez azonban nem volt elég a harmad megnyerésére, mivel Vecaj kiállítása alatt megszületett a Brassó hagyományos védőgólja, ezúttal Piszarenko révén. 2 percel a mérkőzés vége előtt Fekti Bálint és Ancsin János még időt kért, de játékosaik nem tudták gólra váltani a tanácsokat, maradt a 3-1-es brassói győzelem, sorozatban 6 vereség után Greg Lindqvist csapata már a második győzelménél tart.

Ancsin János: Az életéért küzdő Brassóval nagyon jó meccset játszottunk.  Az döntött a javukra, hogy ők jobban használták ki a helyzeteiket. Még mindig meg kell tanulnunk gólt lőni.

Greg Lindqvist: Örülhetünk a 3 pontnak. Ha a helyzeteinket jobban kihasználjuk, sokkal hamarabb lezárhattuk volna a mérkőzést. Mivel nem tettük, esélyt adtunk az ellenfélnek, aki élt is véle és felzárkózott, nálunk pedig megremegtek a kezek fontos szituációkban. Kemény meccs volt, de a jelenlegi helyzetünkben, a sok vereség után, nem is számíthattunk másra. A lényeg a győzelem, de a jövőben jobban kell kihasználnunk a lehetőségeinket.

Erste Liga, Megyeri út, 116 néző. Játékvezetők: Haszonits, Mayer, Gangel, Székely.
Pleszkán: 92,5% (Szabó)
K
Polc: 100% (Fülöp)
Horváth, Hodos, Reiter, Pichler, Farkas
1
Wehrs, Piszarenko, Zsók, Péter Zs., Gliga
Zalavári, Maklári, Sweeney, Dömötör, Virág Csaba
2
Mastaleriu, Hietamaki, Molnár, Saluga, Virág Csanád
Vecaj, Ványi, Szirányi, Hamann, Coleman
3
Oprea, János, Dumitru, Imecs, Bálint
Bereczki, Sági, Németh, Fekti, Dubetz
4
Péter R., Antal, Petres
Ancsin János, Fekti Bálint
E
Greg Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:58 BRA Zsók Gliga Wehrs
0-2 19:34 BRA Bálint Hietamaki Dumitru
1-2 45:01 UTE Sweeney Maklári Vecaj
1-3 52:27 BRA PP Piszarenko Petres Saluga
32 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 8
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., csütörtök
NU16 09:30 HUNGER 0-4VÉGE
április 20., péntek
VB18 15:30 HUNAUT 0-4VÉGE
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 3-1VÉGE
VB 16:00 HUNKAZ 0-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 1-3VÉGE
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk