Vérre menő küzdelmek a MOL Ligában

   

Miskolcon idén nem termett sok babér az Érsekújvár számára. Míg a két csapat felvidéki meccsei eddig mindkét alkalommal háromgólos hazai győzelemmel zárultak, addig a borsodi rangadókat, ha csak egy góllal is, de mindig a Miskolc nyerte, kétszer hosszabbításban, egyszer pedig rendes játékidőben. Nem lesz tehát könnyű dolga Lubina mester tanítványainak, akik különösen idegenben tűnnek sebezhetőnek. Ráadásul roppant elszánt ellenfélre számíthatnak, hiszen az elmúlt fordulók eredményeinek köszönhetően a borsodi csapat visszaesett a tabella hatodik helyére. Bár az állás továbbra is rendkívül szoros és egy meccsel kevesebbet is játszottak a Brassónál, biztosak lehetünk benne, hogy mind a szakvezetés, mind a játékosok, nem utolsó sorban pedig a szurkolók minél előbb szeretnék a komfortzónát jelentő 1-4. hely valamelyikén látni a csapatot. A hazaiak dolgát nehezíti, hogy legjobbjuk, Tyler Metcalfe ujja eltört, miután eltalálta egy korong, míg Knox újabb eltiltását tölti. Az Érsekújvár pedig nélkülözni kénytelen csapatkapitányát, a hosszabb időre kidőlt Miroslav Stefankát. A mérkőzést 18:30-tól a DIGI Sport 1 közvetíti.

A játéknap másik rangadóján két feltörekvő csapat találkozik, a tabella második helyén tanyázó Ferencváros, illetve az azonos pontszámmal a harmadik helyen álló HSC Csíkszereda. Dobos Tamás és Hakan Nygren csapata vasárnap folytatta remek szereplését és idén először magabiztos játékkal nyerni tudtak Brassóban. A Brassó elleni formájára azonban a HSC sem panaszkodhat, november utolsó hetében kétszer verték meg legfőbb erdélyi riválisukat, majd vasárnap a címvédő Dab.Doclert is sikerült legyőzni. Ezzel ötmeccses nyerő szériát produkált Gál Sándor csapata, ami meg is látszik csapata helyezésén. A sikerben kulcsszerepet vállal Ruczuj Gellért, aki kiválóan helyettesíti a sérült Kozuchot, a legkevesebb, ami elmondható, hogy tudott élni a kínálkozó játékpercekkel. A két csapat eddig kétszer találkozott Csíkszeredában, ezekből semmilyen tanulság nem vonható le, hiszen egyszer a hazaiak, egyszer pedig a vendégek győztek fölényesen, 8-3, illetve 6-2 arányban. Izgalmas mérkőzésre van kilátás.

Ugyanez elmondható a játéknap harmadik mérkőzéséről is, hiszen az utóbbi időben gyengébb formát mutató DAB-ot a szintén hullámvölgyben lévő Brassó fogadja. A címvédőnek lassan össze kell szednie magát, ha nem akar beszállni a rájátszásból való kiesés elkerüléséért folytatott élet-halál küzdelembe. Jelenleg 43 pontja van a dunaújvárosiaknak, az élmezőny aljához tartozó csapatoknál azonban három meccsel kevesebbet játszottak. Ugyanakkor az is igaz, hogy ezeket a hiányzó győzelmeket még be kell húzni, másrészt ha hétfőn is kikap a DAB, akkor egyre több csapattal szemben fogy el a vesztett pontokban mutatkozó előnye. A Brassó helyzete éppen fordított, 27 meccset játszottak, aminél többet az FTC-n kívül senki sem, ehhez képest pontelőnye elfogyott riválisaival szemben, ha tehát nem akar végleg leszakadni, el kell kezdenie a felzárkózást. Brassóban eddig egyszer a DAB győzött hosszabbításban, egyszer pedig a hazaiak nyertek 3-1-re, ez utóbbi mérkőzés tapasztalataira feltétlenül építhet Greg Lindqvist, hiszen az általa leginkább tisztelt csapatot sikerült taktikus játékkal és némi szerencsével legyőzni. A mérkőzés 18 órakor kezdődik, a román DIGI Sport 3 élőben közvetíti.

HSC Csíkszereda–FTC 6-3

   

A két pillanatnyilag legjobb formában levő csapat meccsén a Csíkszereda kiütötte a Ferencvárost, ezzel egyszersmind elégtételt is vett a legutóbbi 2-6-ért.

Hamar kétgólos előnyre tett szert a hazai csapat, hiszen Curilla a 3., Becze pedig a 7. percben taláűlt Meravy hálójába. Fölényben játszott a HSC, a következő gól mégis a Ferencvárosé volt, Vaszjunyin találatával zárkóztak fel a vendégek. Fordulás után hamar eldőlt a három pont sorsa. Megsorozta ellenfelét a székely csapat, a 24. és a 29. perc között összesen négyszer találtak a hazaiak a hálóba. Előbb Hruby duplázott, ami után Dobos Tamás kapust cserélt, majd Becze avatta fel a még be sem melegedett Budait kétszer is, így a 6. szeredai találat után időt is kellett kérniük a vendégeknek.

A harmadik harmadra nem sok kérdés maradt, így inkább az indulatok játszották a főszerepet, mintsem a játék. Összesen 76 percnyi büntetést szabtak ki a játékvezetők ebben a 20 percben, röpködtek a fegyelmik, hol szabálytalanságok kísérőjeként, hol csak úgy magukban. Mellékesen két ferencvárosi gól is született, előbb Kiss Gábor, majd Antti Ojanen talált Ruczuj hálójába, ezzel alakult ki a 6-3-as végeredmény a székely csapat javára. Győzelmével a HSC a 2., a Ferencváros a 4. helyen áll.

hsc-ftc_11

Gál Sándor, HSC Csíkszereda: „Az utolsó harmad elvette a jókedvünket. Nekünk egy csapat sem bocsát meg úgy, mint mi ma a Fradinak. Máskülönben két nagyon jó harmadot játszottunk. Utána, hogy miért álltunk meg – holott itt az öltözőben azt beszéltük meg, hogy menjünk tovább – nem értem. Úgy egyeztünk, hogy lőjünk még és ne kapjunk gólt. Pont az ellenkezője történt. Örvendek, hogy bejött a hatodik meccs is. Másodikak vagyunk, de olyan szoros a mezőny, hogy két vesztett mérkőzés és megint az ötödik helyen vagy. Majd a végén lesz ez fontos.”

Dobos Tamás, Ferencváros Budapest ESMTK: „Két szerencsétlen góllal indítottunk s azt gondolom, hogy ez egy kicsit összezavart. Alapvetően ma nem voltunk partnerei a hazai csapatnak, mindig lemaradtunk egy ütemmel. Az első harmadban nagyon nyitott volt a védekezésünk. Jóval agresszívebben kellett volna játsszunk, de valahogy a fej nem adta ki megfelelő időben a parancsot a testnek, hogy cselekedjen. Úgy gondolom viszont, hogy a vasárnap begyűjtött ponttal elégedettek lehetünk.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1200 néző. Játékvezetők: Gergely, Toparceanu, Mathe, Butucel.
Ruczuj: 88,9% (Onodi)
K
Meravy: 81,0% (Budai: 90,9%)
Hruby, Góga, Curilla, Mihály, Novák
1
Győri, Ölander, Feil, Dancsfalvi, Berta
Kósa, Papp Sz., Moldován, Szőcs, Bíró T.
2
Mestyán, Tőkési, Pál, Fodor, Potila
Bors, Flinta, Molnár Z., Becze, Farkas
3
Lencsés, Lindquist, Ojanen, Vaszjunyin, Sijka
Nagy I., Gecse, Hildebrand, Péter, Bíró O.
4
Wéber, Horváth, Borbás, Kiss
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Dobos Tamás, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:16 SCC Curilla Góga
2-0 06:25 SCC Becze Bors
2-1 16:18 FTC Vaszjunyin Mestyán Sijka
3-1 23:39 SCC Hruby Góga Mihály
4-1 25:35 SCC PP Hruby Becze Moldován
5-1 26:59 SCC PP Becze Curilla Góga
6-1 28:25 SCC Becze Farkas Kósa
6-2 52:56 FTC PP Kiss Sijka
6-3 59:14 FTC PP Ojanen Berta Wéber
43 Kapura lövések száma 27
34 Kiállításpercek 58

A HSC–FTC képei

 

További képekért kattintsanak ide.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 14., hétfő
VB 16:15 KORNOR 0-3VÉGE
VB 16:15 RUSSVK 4-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CANLAT 2-1 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CZEAUT 4-3VÉGE
május 15., kedd
VB 12:15 FINUSA 6-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:15 SUIFRA 5-1VÉGE
VB 16:15 BLRSVK 4-7VÉGE
VB 16:15 CANGER 3-0VÉGE
VB 20:15 LATDEN 1-0VÉGE
VB 20:15 RUSSWE 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 17., csütörtök
VB 16:15 RUSCAN 4-5 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 USACZE 3-2VÉGE
VB 20:15 FINSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 SWELAT 3-2VÉGE
május 19., szombat
VB 15:15 SWEUSA 6-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
május 20., vasárnap
VB 15:45 USACAN 4-1VÉGE
  • SPORT 2 (18:15)
VB 20:15 SWESUI 3-2 BVÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk