A Rolba okozhatta a mérgezést

   

A zalaegerszegi jégcsarnokban szombaton történt szénmonoxid-mérgezéssel kapcsolatban a zalaegerszegiek vezetője, Kiss Zsolt tájékoztatta blogunkat.

“A 11 órakor kezdődött West Hockey Team?Ferencváros kölyök (U14-es) bajnoki mérkőzés után szénmonoxid-mérgezéssel gyerekeket kórházba kellett vinni – mondta az egerszegi klubvezető. – Minden jel arra mutat, hogy a jégfelújító berendezés (Rolba) meghibásodása miatt került szénmonoxid a játéktérre.

Nagyon hajtós meccs volt, mindkét csapat gyors iramot diktált. Az utolsó percekig tartott a nagy iram, amely a lelátóról érzékelhetően az utolsó 3-5 percben esett vissza, ezt akkor annak tudtuk be, hogy a játékosok a nagy iramtól elfáradtak. Máskor is láttunk már ilyet.

A mérkőzésen az előírásoknak megfelelően végig jelen volt orvos, aki a pálya mellett tartózkodott. A játékosok és az edzők a meccs végén panaszkodtak rosszullétre, hányingerre, fejfájásra. Mivel a lelátón nem volt rosszullét, először valami vírusos megbetegedésre terelődött a gyanú. A szénmonoxid mérgezés lehetőségének felmerülése után a kazánházban is megmérték a szénmonoxid-szintet, és a gázkazánt lekapcsolták. A csarnokból mindenkit kiküldtek és az épületet kiszellőztették.

A kiérkező mentőkkel és a katasztrófavédelemmel együtt az a döntés született, hogy mindenki, aki a csarnokban tartózkodott, tehát a csapatokon és az edzőkön kívül a nézők, szülők is, bemegy a kórházba, hogy megvizsgálják, szükség esetén ellássák. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy 2-3 gyermek kivételével, akiket megfigyelésre bent tartanak, mindenki hamarosan elhagyhatja a kórházat.

A rendezők a veszélyhelyzet észlelésekor minden tőlük telhetőt megtettek a csarnokban tartózkodók egészségének megóvása érdekében. Minden sérültnek ezúton is mielőbbi jobbulást szeretnék kívánni.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum