Rangadó a rájátszásért

   

Két MOL Liga-mérkőzést játszanak kedden, az egyik komoly rangadó, amelyen a rájátszásba jutásért sokat tehet mindkét csapat, az FTC a Miskolcot fogadja, a másikon az első látogat az utolsóhoz. 

Nincs könnyű sorozatban a Ferencváros, de eddig kiválóan teljesít. Vasárnap az Érsekújvárt gyalulta le hazai jégen a zöld-fehér együttes, ezúttal a borsodiak ellen szeretne 3 pontot szerezni Dobos Tamás és Hakan Nygren csapata.

“Kedden a Jegesmedvék ellen kell, hogy felvegyük a harcot, őket sikerült már kétszer is legyőzni idén – mondta Dobos Tamás a csapat hivatalos közösségi oldalán. – Igazoltak egy EBEL-t megjárt védőt, edzőcsere történ a szezon közben, ezek általában felráznak egy csapatot. Szoros mérkőzésre számítok ellenük, természetesen Fradi-győzelemmel.”

A ferencvárosiak számára kellemes hír, hogy sérültjeik száma folyamatosan csökken, sorra térnek vissza játékosaik a csapatba.

Borbas FTC

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A Miskolc nincs jó szériában, ráadásul kiszámíthatatlan a csapat. Ennek megfelelően nyilatkozott Bob Dever vezetőedző a hivatalos honlapon: “Nagyon kemény meccs lesz, abban biztos vagyok. A Fradi valóban nagyon jól megy az utóbbi hetekben, figyelemre méltó eredményeket ért el. A mi teljesítményünk egy kicsit rapszodikus, hullámzó, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Az biztos, hogy jobban kell játszanunk, mint a legutóbbi két-három meccsünkön.”

A kanadai edző arra a kérdésre is kitért, min kell változtatnia csapatának, ha pontot akar szerezni Pesterzsébeten: “A legfontosabb a fegyelem, minimálisra kell szorítanunk a kiállításaink számát. A másik lényeges pont, hogy minden játékosnak be kell tartania az előzetesen megbeszélt taktikát, nem lehet egyénieskedni, igazi csapatként kell működnünk. Az egyéni játékban, a túl sok improvizációban sokkal inkább benne van a hiba lehetősége, és ezt a Fradi gólokra tudná váltani. Szintén sok múlhat azon, hogy mennyire lesznek önfeláldozók a játékosok, hiszen egy-egy blokkon akár megfordulhat a meccs is. Teljesen mindegy, hogy látványosan játszunk vagy sem, most ha csúnya gólokat lövünk, azzal is nagyon elégedettek lennénk, csak szerezzük meg a három pontot. Most ez az egyetlen lényeges szempont.”

A Miskolcnál a sérülés miatt már legutóbb is hiányzó Tyler Metcalfe hiánya jelenthet nehézséget.

A Ferencváros az utóbbi 10 meccsén rendre pontot szerzett, de az utolsó 60 perces vereségét éppen a Miskolctól szenvedte el, ráadásul hazai pályán.

Előzetesen az várható, hogy az UTE–Érsekújvár meccs simább lefolyású lesz. Természetesen mindez majd a jégen válik el. Az UTE megszorongatta a Fradit, és súlyos egyéni hibák miatt kapott ki Miskolcon, pedig ott is közelebb kerülhetett volna ellenfeléhez. Az Érsekújvár ugyanakkor csalódottan távozott legutóbb Budapestről, az FTC hagyta helyben Lubináékat.

Ancsin János, az UTE edzője óvatosan fogalmazott: “A MOL Liga egyik legjobb csapatával játszunk itthon, ellenük a legutóbbi meccsen nagyon rosszul játszottunk. Ellenük a célunk az, hogy bebizonyítsuk, nincs akkora különbség a két csapat között, mint azt a legutóbbi eredmény mutatja.”

Az UTE kanadai légiósa, Mikael Hamann próbajátéka ezen a meccsen lejár, ezt követően ülnek le vele egyeztetni a szakvezetők a hogyan továbbról.

Egymás után kétszer játszik a fővárosban a HC Nové Zámky. Ezúttal az utolsó helyezett csapat otthonába látogat az első. Legutóbb megszakadt a felvidékiek egy hónapos pontszerző sorozata, tervük szerint kedden új szériát nyitnak, és megszerzik a kötelező három pontot.

UTE–Érsekújvár 2-3

   

A lila-fehérek hetven másodpercre voltak a pontszerzéstől.

A mérkőzés első harmada nem hozott sem kiállítást, sem gólt, viszont a 16. percben Hodos Detre bottal akasztása után büntetőhöz jutottak a vendégek, ám az kimaradt. A második játékrész elején vezetést szerzett az UTE, Pichler talált be Chovan kapujába. A 32. percben pedig kétgólosra nőtt a hazaiak előnye, Zalavári Bence kiállítása alatt Coleman lőtt emberhátrányos gólt. A statisztika szerint a második húsz percben harminc lövés találta el Pleszkán kapuját, ebből egyedül Polcik lövését nem védte, a 37. percben szépített az érsekújvári támadó. A középső játékrész végén mindkét csapat büntetőhöz jutott, de mind a Sommer, mind a Zajac által elkövetett szabálytalanság utáni rávezetést nem értékesítették.

A harmadik harmadban is sokáig vezetett az UTE, de az 52. percben Frolík egyenlített. Úgy tűnt, hosszabbítás következik, de másfél perccel a vége előtt a hazaiak büntetőhöz jutottak, ám az a korábbi háromhoz hasonlóan kimaradt. Ez megbosszulta magát, ugyanis 58:50-nél Caladi megszerezte a győztes gólt a HC Nové Zámky számára. A fordítást jelentő találat után hiába kért időt Ancsin János, több gól nem született, az UTE nagyon közel állt ahhoz, hogy október 27-e után újra pontot szerezzen.

Ancsin János, UTE: “Először is szeretném kiemelni Pleszkán Józsefet, aki hibátlanul védett ma, nagy tartást adva ezzel a csapatnak. A 2-2-nél lőtt büntetőnkből nem szeretnék szerencse-nem szerencse kérdést csinálni, sajnos a kapuvasról kifelé és nem befelé pattant a korong. A mecset legjobban a Nové Zámky mérkőzés végén mutatott öröme jellemzi, úgy örültek, mintha bajnokságot nyertek volna. Úgy gondolom, 1 pontot megérdemeltünk volna ma. Nem segítette a dolgunkat, hogy sokat kellett emberhátrányban játszanunk. Szeretném még megjegyezni, hogy ma 5 1994-es születésű fiatal játszott a csapatban, akiknek sikerült felnőni a feladathoz. ”

Ladislav Lubina, Érsekújvár: “Folytattuk a Fradi ellen mutatott rossz játékunkat. A harmadik harmadban sikerült feljavulnunk. Nem kaptunk gólt, és elől is jobban ment. Akár ki is kaphattunk volna a büntető miatt, de végül a lehető legjobbkor sikerült belőnünk a harmadik gólunkat. Szeretnék gratulálni az Újpestnek, mert az utóbbi időben egyre jobban játszanak.”

Erste Liga, Megyeri út, 80 néző. Játékvezetők: Mayer, Caprnka, Bedő, Soltész.
Pleszkán: 94,7% (Hajek)
K
Chovan: 93,1% (Krajcovic)
Zalavári, Hodos, Reiter, Pichler, Gágyor
1
Baron, Kowalczyk, Podstavek, Stefanka O., Caladi
Horváth, Garbacz, Dömötör, Virág, Sweeney
2
Siska, Pavesic, Korytko, Dubec Marek, Uhnák
Ványi, Sommer, Hamann, Coleman, Turbucz
3
Zajac, Král, Weissmann, Polcík, Frolík
Bereczki, Kovács, Németh, Szirányi
4
Balla, Hardi R., Ruzicka
Ancsin János, Fekti Bálint
E
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 22:30 UTE Pichler Reiter Zalavári
2-0 31:37 UTE SH Coleman
2-1 36:34 NZÁ Polcík Frolík Weissmann
2-2 51:40 NZÁ Frolík Weissmann Polcík
2-3 58:50 NZÁ Caladi Podstavek Kowalczyk
29 Kapura lövések száma 57
10 Kiállításpercek 8

Az UTE–Érsekújvár képei

 
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum