Itt az idő a cselekvésre

   

A Román Jégkorong Szövetség hétfőn választ elnököt, a magyar jelölt az esélyes. A legfontosabb teendőkről beszélt.

A november 18-i elnökválasztó közgyűlés előtt a Ziarul de Sport Olti-Pasca Zoltánnal készített interjút.

Mint a cikk említi, a szavazati joggal rendelkező klubokat megkérdezve a példaértékű brassói sportágfejlesztésben jelentős szerepet játszó Olti látszik az elnöki pozíció legnagyobb esélyesének.

“A romániai hoki kritikus pillanathoz érkezett ? fejtegeti Olti a lapnak. ? A sportág sürgős cselekedetekre szorul, mert ha nem így lesz, el fog tűnni.” Mint mondja, tanúja volt az elmúlt évek történetének, látta a hibákat, és úgy érzi, itt az idő a cselekvésre. Nem ígéri, hogy hegyeket fog megmozdítani, de mindent megtesz, amit személyesen megtehet. Üzletemberi tevékenységéből példát véve úgy érzi, kemény, kitartó munkával és türelemmel sikereket lehet elérni.

Legnagyobb ellenfelének Gheorghe Florian tűnik, aki korábban is a sport területén dolgozott, de akivel szemben úgy érzi, a fiatalabb kora, a nagyobb munkabírása és az eltökéltsége révén többet tudna tenni a romániai hokiért.

Mint mondja, a legjobb ajánlólevele az, hogy a hoki az élete része és a brassói projekt. A városban évtizedekig nem is beszéltek a jégkorongról, mára viszont valóságos társadalmi eseménnyé váltak a Corona hazai meccsei. Mint mondja: “Ha Brassóban meg tudtuk ezt tenni, akkor az egész romániai jégkorongba is új életet tudunk költöztetni.”

Egészséges projektek alapjait szeretné lefektetni annak érdekében, hogy a hoki a romániai sportélet élvonalába kerüljön ismét. A legfontosabb feladat Olti szerint az infrastruktúra fejlesztése. Legelőbb be kell fejezni a félkész létesítményeket (ilyenek vannak például Marosvásárhelyen és Kézdivásárhelyen), aztán fejleszteni azokban a városokban, ahol már van jégkorong, és aztán az ország fontosabb városaiban, ahol még nem játsszák ezt a sportot.

A legelső teendői azonban ennél is sürgetőbbek. Meg kell oldani a bukaresti pályagondokat, meg kell találni a forrásokat ahhoz, hogy a juniorválogatott részt tudjon venni a decemberi U20-as világbajnokságon, és rendezni kell a szövetségi alkalmazottak hónapok óta elmaradt bérfizetését.

A bukaresti pályaügyre külön is rákérdeztek. Mint Olti elmondja, a tervezett multifunkcionális csarnokkal kapcsolatban a szövetségnek sok tennivalója van, de a legfontosabb, hogy a város addig sem maradhat működő pálya nélkül, amíg ez a régóta emlegetett csarnok felépül. Ha ez történne, a hoki jó eséllyel eltűnne a városból az új aréna elkészülte előtt. Az egyetlen értelmes megoldás Olti szerint az, ha építenek legalább egy kisebb csarnokot, amelyet a bukaresti klubok addig is használhatnának, míg a tervezett nagy aréna épül. Mint elmondja, ez az új elnökség egyik legfontosabb prioritása kell legyen, és végre egy asztalhoz kell ültetni a szövetséget, a várost és a sportért felelős minisztériumot is ebben a kérdésben.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum