Október játékosa: Antti Ojanen

   

Az edzők szavazata alapján a MOL Liga második hónapjában a Ferencváros Budapest-ESMTK finn légiósa teljesített a legjobban. Az apró termetű technikás csatár hatalmas formában játszik, a legutóbbi 11 meccs mindegyikén pontot szerzett, nem is keveset, 10+10-et.

Így szép lassan a liga kanadai táblázatának élmezőnyébe lopakodott, 20 mérkőzésen szerzett 14 góljával és 13 gólpasszával jelenleg a harmadik, és ugyancsak harmadik a legtöbb gólt szerzett játékosok listáján. Nem csoda, ha négy MOL Liga-edző is a legjobb három közé jelölte, ezzel első helyen végzett. Riválisai, Tyler Metcalfe (Miskolc) és Sijka Dusan (FTC) eggyel kevesebb voksot kaptak.

Ojanen FTC

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A 26 éves játékos az Espoo Blues utánpótláscsapataiban nevelkedett, onnan a Mestisbe, azaz a finn másodosztályba került, előbb a SaPKo Savonlinna, majd a Jukurit Mikkeli játékosa lett. 2011-ben ezüstérmes, 2013-ban pedig bajnok lett a Mestisben, onnan igazolt a Ferencvároshoz.

“Megtisztelő, hogy rám esett az edzők választása ? mondta blogunknak a hétfői edzést követően ?, sok jó játékos van a ligában, így választhattak volna mást is, aki lehet, jobban meg is érdemelte volna. Már régóta terveztem, hogy az egyetem befejeztével külföldre megyek jégkorongozni, és egy barátom révén érkezett a lehetőség, hogy a Ferencvárosba igazolhassak. Nem voltak konkrét elképzeléseim, hová szeretnék menni játszani, annyit tudtam csak, hogy külföldre, világot látni, tapasztalatot szerezni, miközben jégkorongozhatok.

Igazából azzal a gondolattal már egy ideje megbarátkoztam, hogy nem lesz belőlem világhírű jégkorongozó, hiszen bár a Mestisben stabil kerettag voltam, de mégiscsak kiegészítő emberként számítottak rám, rendszerint a negyedik sorban játszottam, és így viszonylag kevés jégidőt kaptam. Így az egyetlen, amire oda akartam figyelni, az volt, hogy ahová kerülök, ott húzóemberként számítsanak rám.

Ojanen 2

A Ferencvárosban mindez teljesül is, úgy érzem. Jó társaságba kerültem, ráadásul az edzők egyike, Hakan Nygren, valamint még négy játékostársam is skandináv, így nem teljesen idegen a közeg. Szerencsére sokat játszom, és úgy érzem, nem is rosszul. Ebben persze segítségemre vannak a játékostársaim is, nekik is sokat köszönhetek. Úgy gondolom, elsősorban a korcsolyázás és a játék olvasása az erősségem, remélem, a továbbiakban is sikerül a csapatomat jó eredményekhez segíteni, és így bejuthatunk a rájátszásba.”

A Jégkorongblog játékát a 88 helyes megfejtő közül HokiHacker nyerte. A képen látható Antti Ojanen által dedikált korongot eljuttatjuk hozzá.

Ojanen 3

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum