Getzlaf első triplája

 

Az Anaheim centere karrierje első mesterhármasával tette emlékezetessé Teemu Selanne 1400. mérkőzését, aki harmadik európaiként Lidström és Jágr után ért el ezt a határt.

Getzlaf már az első húsz percben összehozta a mesterhármast, ami mellé még egy gólpasszt is begyűjtött, így az Anaheim egy harmad alatt lerendezte a Buffalo elleni meccset. Getzlaf mellé Dustin Penner nőtt fel, aki szintén négy pontot gyűjtött és elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a Ducks egyedüliként a ligában továbbra is őrzi hazai veretlenségét.

Közel ötven percig gólt sem láthattak a nézők Torontóban, ahol Jonathan Bernier és Cory Schneider bravúrt bravúrra halmozott. A gólcsendet végül Phil Kessel gyönyörű szólógólja tört meg, amire Michael Ryder válaszolt Bernier hatalmas potyájának köszönhetően. A ráadásban és a szétlövésben a Leafs kapusa helyrehozta bakiját, hibátlanul védett, a rávezetésekben James van Riemsdyk betalált, így a sokkal esélyesebb Toronto ha nehezen is, de otthon tartotta a pontokat.

A Winnipeg az első nyolc percben háromszor is betalált Carter Hutton kapujába, akit Barry Trotz mester azonnal le is rántott ezután a teljesítmény után. A helyére érkező Marek Mazanecet is korán felavatta Devin Setoguchi, így a Jets az első harmadban gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzés sorsát. Ezután már csak egy kérdés maradt, hogy a hazaiak kapujában Ondrej Pavelec kap-e gólt. A válasz nem, a cseh hálóőr 41 védéssel szezonbeli első és pályafutása 11. hibátlan meccsén védett.

Ismét nyert a Colorado, ezúttal a Calgary ellen, és ezzel beállította a franchise történetének legjobb idénykezdeti rekordját. Az Avalanche a 15 mérkőzésen szerzett 13 győzelmével és 26 pontjával az 1995-ös Quebec Nordiques magasságába emelkedett, és ha győz vasárnap a Washington ellen, akkor túl is szárnyalja. A történelmi győzelemért Ryan O’Reilly és Jean-Sebastien Giguere tette a legtöbbet, a center egy-egy gólt és gólpasszt jegyzett, a kapus pedig 30 lövést hárított.

Toronto?New Jersey 2-1 (videó)
G.: Kessel ill. Ryder

Winnipeg?Nashville 5-0 (videó)
G.: Little (2), Jokinen, Tangradi, Setoguchi ill. ?

Colorado?Calgary 4-2 (videó)
G.: O’Reilly, Stastny, Mitchell, Duchene ill. Cammalleri (2)

Anaheim?Buffalo 6-2 (videó)
G.: Getzlaf (3), Fowler, Penner, Cogliano ill. Grigorenko (2)

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum