A HSC még nem nyert a Brassó ellen

   

A MOL Liga pénteki fordulójában erdélyi “örökrangadót” láthatnak a nézők, a Brassó a HSC-t látja vendégül. Visszatérhet Becze és Papp, bemutatkozhat Curilla.

A két klub hagyományosan nagy meccseket vív egymással, amelyekből eddig idén egyértelműen a Brassó jött ki jobban. Kétszer találkoztak ugyanis eddig egymással, mindkétszer Greg Lindqvist tanítványai nyertek, ráadásul mind a két alkalommal két góllal. Polc felépült sérüléséből, de Imecs, Bálint és Péter Zsolt továbbra is sérültlistán vannak. Legutóbb odahaza diadalmaskodtak a HSC ellen még szeptember 23-án. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, kisebb gödörbe került a csapat. A csíkiak legyőzését követő mérkőzésen, szeptember 27-én, a Fradi ellen Piszarenko szerencsés, utolsó másodpercben találatával még tudtak nyerni, de azóta nem sok babér terem nekik: a rájátszásért reális eséllyel küzdő hat csapat valamelyike ellen 27-e óta öt meccset játszottak, az ezeken megszerezhető 15 pontból mindössze kettőt sikerült begyűjteni. Jelenleg negyedikek a tabellán, 16 mérkőzésen megszerzett 28 ponttal. Azonban zsinórban öt hazai meccs következik, elképzelhető tehát, hogy november elejére ismét ott lesznek a MOL Liga élén.

A pontokra azonban a HSC-nek is égetően nagy szüksége van, miután a Brassónál két meccsel kevesebbet játszva ugyan, de hatodikak és 23 pontjuk van. A HSC egy felemás Kontinentális Kupán van túl, melyen csak majdnem sikerült meglepetést szereznie a házigazdáknak, a Krakkónak pedig nem sikerült gólt lőnie. A mérleg pozitív oldalán ugyanakkor ott van a mutatott játék, amelyre büszke lehet a csapat, különösen annak fényében, hogy többnyire saját nevelésű, fiatal játékosokkal értek el idáig. A vendégek ráadásul azóta igazoltak is, a szlovák bajnoktól érkezik Curilla, aki csatár. A szeredai szurkolóknak még örömtelibb fejlemény, hogy esély van Becze és Papp játékára is a hétvégén, így minden feltétel adott ahhoz, hogy újabb nagy riválison vegyenek elégtételt.

“Nagyon fontos meccsek várnak ránk a hétvégén, melyeken végig nagyon kell koncentrálnunk – nyilatkozta Péter Róbert, a Brassó játékosa. – Pozitívum, hogy a csatáraink az utóbbi meccseken már megtalálták góllövő ütőjüket és némi önbizalmat nyertek. Feltett szándékunk a hétvégét kilenc ponttal gazdagabban zárni, még akkor is, ha mindhárom ellenfelünk nagyon keménynek ígérkezik.”

“Sorsdöntő lehet a számunkra a soron következő három találkozó – ezt már Gál Sándor, a HSC vezetőedzője mondta a hétvége elé. – Mérkőzéseket kell nyerni. Hogy hányat sikerül behúzni, nehéz előre megmondani. Brassóval kezdünk, akiket eddig még nem tudtunk legyőzni. Játékban semmivel sem voltunk rosszabbak náluk eddig, sőt. Remélem, most bejönnek a gólok is, amelyek eddig elmaradtak. Vasárnap Érsekújvár jön, aki ellen szeretnénk tartani a veretlenségünket. De a legfontosabb a Brassó elleni mérkőzés lesz, és most csak erre tudunk gondolni. A Kontinentális Kupában nem ment az emberelőnyös játék, amit a fáradság számlájára is írok, hiszen voltak korábban olyan találkozóink, amikor épp az előnyös játékunkkal húztuk be a pontokat. Jött az új játékos, aki miatt a sorokat újraszerveztük. Remélhetőleg Papp Szabolcs és Becze Tihamér a hétvégén már játszani fog. Egyelőre úgy néz ki, vállalni tudják a játékot, de ez a pénteki utolsó edzésen fog eldőlni” – fejezte be mondanivalóját a mester.

Brassó–HSC Csíkszereda 4-1

   

Továbbra is veretlen a Brassó a Csíkszereda ellen, miután harmadik mérkőzését is simán megnyerte. A sérüléséből felépülő Becze góllal, Papp gólpasszal tért vissza, hiába.

A MOL Liga pénteki fordulójának erdélyi rangadóján az események igazán az első félidő felénél pörögtek fel, amikor a kiugró Beczét Péter Róbert csak szabálytalan eszközökkel tudta megakadályozni a gólszerzésben. A jogosan megítélt kiállítás első percében hamar felállt a Csíkszereda, jól járatták a korongot, közelről és távolról is veszélyeztettek, ám megúszta a kritikus időszakot a Brassó. A kiállítás második perce már közel sem volt ennyire izgalmas, nem tudta megtartani a korongot a támadóharmadban a HSC. a 16. percben aztán egy másik friss visszatérő, Papp Szabolcs veszélyeztetett volna, de nem találta el rendesen a korongot, amit Mastaleriu korcsolyával igyekezett eltakarítani, ám szerencsétlenségére az éppen érkező Becze elé rúgta a pakkot, aki azonnal lőtt, Polcnak esélye sem volt. A harmad végén Piszarenkó szabálytalankodott teljesen feleslegesen, újabb esélyt adva ellenfelének, a HSC pedig lemásolta az első előnyt, vagyis azonnal felállt, egy percig jól járatta a korongot, azonban kísérleteik nem jártak szerencsével, a második emberelőnyös sor pedig nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani.

Pörgősen kezdődött a második harmad, a harmadik percben Antal Zsombor ugrott ki, pazarul tálalt Péter elé, aki azonban kihagyta a hatalmas helyzetet. Egy percen belül a HSC friss szerzeménye, az egész meccsen jól mozgó Curilla is megvillant, szorongatott helyzetben, csuklóból eleresztett lövését Polc csak nagy bravúrral tudta hárítani. Kis túlzással minden percben eshetett volna egy gól. A 26. percben Piszarenkó kapott egy újabb kiállítás, azonban ezúttal összeszedettebben védekezett a Brassó, nem adódott igazi helyzet a hazaiak kapuja előtt. A mérkőzés felénél újra a brassói csapatkapitány került a középpontba, egy brassói támadás végén nem tudott az üres kapuba betalálni. Ettől függetlenül a mérkőzés ezen szakaszában a Brassó egyértelműen átvette a kezdeményezést. Már éppen enyhült volna a HSC-re nehezülő nyomás, amikor a 34. percben egy gyönyörű támadás végén Molnár Zsolt tálalt Hietemaki elé, aki nem is vétette el a helyzetet, megszerezve ezzel az egyenlítő találatot csapatának. A 35. percben megkapta első előnyét a Brassó, amit még kettő, köztük fél percig egy kettős előny is követett, ám a vezetést nem sikerül megszerezni.

BRA-HSC-SIM_0217

Egészen a harmadik harmad első percéig, amikor hét másodperccel az áthúzódó előny letelte előtt Antal Zsombor lőtt bal szélről nagy gólt a rövid felsőbe. Ezzel már 2-1-re vezettek Greg Lindqvist tanítványai, azonban ez nem nyugtatta meg a csapatot, továbbra is támadásban maradt tehát a Brassó. Egyenlő létszám mellett is sikerült beszorítani a Csíkszeredát, majd egy kipattanót Hietemaki bombázott középtávolról a kapuba a 45. percben, amivel már 3-1 volt az állás. Sőt, ezt követően is életveszélyesen támadtak a hazaiak, előbb Virág hagyott ki közvetlen közelről egy nagy helyzetet, majd Antal Zsombor vezethette félpályáról szólóban kapura a korongot. A játék képe a későbbiekben sem változott, nyoma sem volt már az első harmadban látott csíkszeredai csapatnak, egyszerűen nem találták a fogást a Brassón. Az 58. percben Antal szedett össze egy 47 perc kiállítást, ám a egy, a Brassó védekező harmadából kiemelt korongra Saluga csapott le a félpálya környékén, azt utol is érte még a közben üresen hagyott kapu előtt, megszerezve ezzel csapata negyedik találatát és beállítva a 4-1-es végeredményt.

Hatékonyabbak és elszántabbak voltunk

   

Csíkszeredában még nem zárják le a péntek esti mérkőzést.

Greg Lindqvist, vezetőedző, ACS Corona Brassó: “Az első harmadban a HSC sokkal obban játszott, mint mi. Nem voltunk elég agresszívek, de a második játékrészben javítottunk a koncentráción és át tudtuk venni a játék irányítását. Összességében úgy érzem, sokkal hatékonyabbak és elszántabbak voltunk, mint ellenfelünk. Nagyon örülök, hgy ilyen jól kezdtük a hétvégét. Remélem, ugyanilyen elszántak tudunk maradni a következő két mérkőzésen is, a Miskolc és az Érsekújvár ellen.”

Antal Előd, edző, HSC Csíkszereda: “Tulajdonképpen csak az első tíz percben játszottunk egyáltalán valamit. Igazából az a gól is, amit mi szereztünk, csak a szerencsén múlott. Aztán mindennek vége lett. Megpróbáltuk megkeverni a sorokat, de ez sem használt. Fáradtnak látszottunk, de nem értjük az okát, akkor sem, ha az elmúlt hétvégén a Kontinentális Kupában játszotttunk. Nem kérdés, hogy ma a jobbik csapat nyert. A Brassó jól védekezett és és szinte minden helyzetből képes volt gólt lőni. Most 4 hazai meccsünk következik, megpróbáljuk megnyerni őket, és ezzel életben tartani a reményeinket rájátszáshoz. A mai meccs után lesz egy megbeszélésünk, ahol a csapat jövőjéről beszélünk majd, mert jelenleg nem a jó irányba haladunk.”

BRAHSC-photo-pressconf

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1100 néző. Játékvezetők: Toparceanu, Gergely, Butucel, Mathe.
Polc: 96,8% (Fülöp)
K
Kozuch: 93,3% (Ruczuj)
Wehrs, Hietamaki, Saluga, Bonar, Gliga
1
Hruby, Góga, Curilla, Mihály, Novák
Mastaleriu, Piszarenko, Péter R., Antal, Petres
2
Bors, Flinta, Moldován, Molnár Zsombor, Szőcs
János, Molnár Zsolt, Zsók, Virág
3
Papp, Nagy I., Molnár Z., Becze, Farkas
Oprea, Márton, Dumitru, Bálint, Péter Zs.
4
Salló, Kósa, Péter L., Bíró O., Bíró T.
Greg Lindqvist
E
Gál Sándor, Antal Előd
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 15:06 SCC Becze Papp Nagy I.
1-1 32:58 BRA Hietamaki Molnár Zsolt Virág
2-1 40:52 BRA PP Antal Petres
3-1 44:12 BRA Hietamaki
4-1 58:58 BRA SH Saluga
45 Kapura lövések száma 31
65 Kiállításpercek 8

A Brassó–HSC képei

 

Brassói öröm, csíki bánat 9 képben

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum