Bartalisék nyertek, Gallóék jó formában

   

Bartalis István ismét felküzdötte magát a Troja/Ljungby első sorába.

Az Allsvenskan szerdai fordulójában Bartalis István csapata, a Troja/Lungby fogadta a Djurgardent. Mindkét csapat elsősorban a védekezésre koncentrált, így az első két harmadban gól nem született, a negyven perc alatt megítélt három emberelőny pedig kevésnek bizonyult a gólcsend megtöréséhez. Végül a 46. percben született az első gól, amellyel a Troja megszerezte a vezetést, amit azonban a vendégek az 54. percben kiegyenlítettek. Mivel sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem esett újabb találat, így jöhettek a büntetők. A Djurgarden első három próbálkozójából senki nem tudta kapuba juttatni a korongot, míg a hazaiaknak ez két próbálkozás alatt sikerült, így végül ők vihették haza a több pontot, 2-1-re nyertek. Bartalis István az első sor centereként játszott, pontot nem szerzett.

Hetényi Zoltán is védett, ezúttal a Mestisben játszó LeKi csapatánál, egy helyszíni beszámolók szerint elképesztő mennyiségű egyéni és taktikai hibával tarkított meccsen, a Vantaa otthonában. A LeKi szerzett vezetést a 8. percben, amit a hazaiak két és fél perc múlva kiegyenlítettek. A második harmadban ugyanez játszódott le, vagyis a 8. percben gólt lőtt a LeKi, a 10-ben egyenlített a Vantaa. A harmadik harmad elején harmadszor is előnyhöz jutottak Hetényiék, amit ezúttal egy emberelőnyt kihasználva, a 46. percben egalizált a hazai csapat. Az 51. percben vezetett először a Vantaa, azonban a LeKinek innen már nem sikerült egyenlítenie, sőt, a végén Hetényit is lehozták, így egy másodperccel üres kapura lőtt góllal állította be a Vantaa a végeredmény, 5-3-ra nyertek. Hetényi hét meccs után 91% közelében jár a védési hatékonyságot tekintve.

Régen adtunk hírt a Galló-testvérekről, most ezt is pótoljuk. Galló Illés tavaly a GMHL-ben lett bajnok, két év alatt másodszor, két külön csapattal, mindkét évben ő lett a liga MVP-je. Idén maradt klubjánál, a Bradford Rattlersnél, ahol nemrég kezdődött a szezon. Két meccsen vannak túl, hasonló ütemben kezdte meg idén is a pontgyártást, ahogyan azt az elmúlt két évben tette, két meccs alatt 2 gólt és 6 asszisztot termelt. Fejlődése továbbra is biztosítva van, csapata megerősödött, hiszen leigazolták Jonathan Skoglundot, aki tavaly a svéd junior elitligában közel járt a pont per meccs átlaghoz. Ennél is fontosabb, hogy egykori NHL-es vette át a csapat irányítását. Al Sims a 90-es évek elején dolgozott az Anaheimnél és a San Josénál, a legutóbbi időkben a Fort Wayne Kometsnél volt vezetőedző a CHL-ben és az ECHL-ben, és az utolsó 6 évben 4 alkalommal meg is nyerték a bajnokságot. Nem mellesleg aktív pályafutása jelentős részét a sportág egyik legnagyobb hátvédje, Bobby Orr párjaként a Boston Bruinsban töltötte.

Galló Vilmos a Linköpinghez igazolt a nyáron, ahol 17 éves létére már a junioroknál is bemutatkozott a svéd elitben. Az ifiknél pedig egyenesen csapata egyik legjobbja, a svéd elitbajnokság déli régiójában hatodik a ponttáblázaton úgy, hogy az előtte állók többségénél egy-két meccsel kevesebbet is játszott. 9 mérkőzésen 7 gólnál és 12 asszisztnál jár, összesen hárman tudtak két pont per meccs átlag fölött produkálni.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum